taustapeilin liimaus lasiin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja ajw, 4.8.2007.

  1. diiseli

    diiseli 1st gear

    No tulihan taas viisaammaks tässäkin :lol: .Mie oon aina aatellu et suurinpiirtein semmoiset palikat mitkä autossa (tai täs tapauksessa leiserissä) on alunperin, nin pitäis olla, mut turhaan liimasin sitte mokoman härvelin... no tulihan kuiteskin askarreltua :p
    ens kerran kun putoo, nin en liimaa.
     
  2. W201

    W201 3rd gear

    :soosoo: Sisäpuolinen taustapeili tulee olla :soosoo: Katso sivu 202.
    :soosoo: http://www.harraste.net/galleria/albums ... ohjeet.pdf :soosoo:
     
  3. diiseli

    diiseli 1st gear


    No johan ny on ..kele. Liimaan sitte :poff:


    ...tämmöstä tää on aina :p
     
  4. DeVille60

    DeVille60 Gearhead

    Ota se liimattava pala irti peilistä, putsaa se ja tuulilasi asetoonilla.
    Liimaa sitten 2komp. Araldiitilla tuo pala tuulilasiin ja tue liitos teipinpalalla kuivumisen ajaksi.
    Tarkista että laitat palan oikeinpäin ja anna kuivua riittävän pitkään. :D

    Näin mä olen saanut peilit pysymään ilman irtoamisia. :pinup:
     
  5. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Niin eksoottinen kuin LÄMPÖLAAJENEMINEN. Metalli ja lasi elävät eriverran. Jos liimailee esim. 2 comp araldiitilla +25 asteen nykykeleissä.. ei passaa autoa päästää esim. -30 lämpöihin..

    Mutta varmaan siitäkin tulee hyvä. Tiettyyn saakka. Käyttäkää ihmeessä noita puoli-ilmaisia valmiita ford-teippejä, tai ihan sitä ko. peilien liimaamiseen tarkoitettua liimaa/ tai vaikka sikaa.

    Yksi ideahan on, että se peili antaa periksi kun otsan siihen kilauttaa. Araldit ei välttämättä moista tee. Ok. paskan väli - moni miettii. Serkkuni isä poistui täältä ennen serkkuni syntymää lyötyään ohimonsa mersun kiinteään sisäpeiliin. Apukuski selvisi hengissä ilman ko. osumaa.

    Toki tuo on ehkä puolet enemmän todennäköistä kuin lottovoitto, mutta aina löytyy onnellinen lottovoittajakin lopulta :odroll:
     
  6. ajw

    ajw Gearhead

    vetelin bilteman (?) teipillä eilen iltasella...no kesti noin 12,33 minuuttia. hrmph. täytyy hakea lasiliikkeestä se kunnon tarra.
     
  7. Aspenisti

    Aspenisti 1st gear

    Aspenin peili tarttui vuonna 2000 Loctitella ja oli vielä tukevasi kiinni v 2005 kun auton möin. Olihan se käyttämäsi liima UV-valossa kovettuvaa lasiliimaa? Loctitella on kun "miljoona" erilaista tuotetta. Ohjeessa muistaakseni sanottiin että kovettuu 5 minuutissa, yli puoli tuotia oli auton keula Auringon suuntaan ja käsi pitelemässä sitä metallipalikkaa lasia vasten, ennen kuin jämähti. Ilmeisesti paksu värilasi blokkaa aika tehokkaasti Auringosta tulevan UV-säteilyn.
     
  8. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    Joo, tuttu joutu laittamaan pitkään ducatoon, jossa ei ollu takaovissa ikkunoita, peilin koska se pitää olla :poff:
     
  9. LilRedTruck

    LilRedTruck 1st gear

    "Rocket Engineer" jo vastaskin tohon halkeamisen syyhyn, näin se vaan on vaikka ei heti uskois. Useempi lasi on vaihtoon menny juuri ton peilin jalan liimauksen seurauksena.
    Siihen Volkkarin peiliin ei kannata noita (Ford) tarroja laittaa vaikka halvalla sais kun se ei pidä, peili painaa liikaa suhteessa jalan kokoon/pitopintaan. Fordin peili on kevyt ja sen tarran kokonen.
    Joku jo sanoikin tosta putsaamisesta, ehdottomasti ensin asetoni tai muu rasvanpoistoaine ennen liimausta ja noi peililiimat on yleensä 2k kamaa eli primeri joko molemmille tai jommallekummalle pinnalle(katso liiman käyttis) anna primerin kuivua ja sit liimaa vaan 2-3 tippaa, se leviää hyvin kun painat nastan lasia vasten. Liika liima vaan tahrii ja kuivuminen hidastuu. Wurth, Loctite, Kent, kaikki toimii kun 30 sek. kevyesti painaa ja antaa vaikka tunnin olla ennen peilin asennusta nastaan. Taas Wolsu on hiukka eri jos siinä on se pyöreä jalka johon peili kiinnitetään 1/4 kierrosta kääntämällä, parempi liimata peilineen päivineen kun se on tosi tiukka kääntää paikalleen, on iso riski et jalka irtoo lasista.
     
  10. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead


    tuttua oli kusetettu.

    valtioneuvoston asetus ajoneuvon rakenteesta ja varusteista:


    97 §
    Taustapeilit
    1. Muussa kuin M1- ja N1-luokan ajoneuvossa tulee olla korin kummallakin puolella ulkopuolinen taustapeili. M1- ja N1-luokan ajoneuvossa tulee olla taustapeili korin vasemmalla puolella ja, jos ajoneuvon takaikkunasta ei ole näkyvyyttä, korin kummallakin puolella. M1- ja N1-luokan ajoneuvossa tulee lisäksi ohjaamon sisällä olla taustapeili, ei kuitenkaan ajoneuvossa, jossa ei ole näkyvyyttä takaikkunasta. Taustapeilien määrän, sijoituksen, näkyvyyskentän, pinta-alan, lujuuden ja kiinnityksen myötäämisen tulee vastata moottoriajoneuvojen taustapeilejä koskevan jäsenvaltioiden lainsäädännön lähentämisestä annetun neuvoston direktiivin 71/127/ETY vaatimuksia, sellaisina kuin ne ovat muutettuina komission direktiiveillä 79/795/ETY, 85/205/ETY, 86/562/ETY ja 88/321/ETY, tai E-säännön n:eek: 46 sellaisen version vaatimuksia, joka vastaa mainittuja direktiivejä. Blaa blaa blaa..
     
  11. DX

    DX Double Gearhead

    Ite käyn aina liimauttamassa peilin lasifirmassa kun tossa duunipaikan liki niitä on kaksikin, viitosesta kymppiin se maksaa tuurista riippuen ja hyvin on aina pysynyt, ei ole enää sen jälkeen irronnut, locktitellä molemmissa liimaavat ja putsaavat ensin ilmeisesti asetonilla.

    Mulla oli sellainen auto josta pakkanen pudotti peilin joka oli ollut liimattuna jollain epoksilla ja pala lasia irtosi mukana, edellinen omistaja sen oli liimannut, noh akkuna oli niin kulunut että joutikin mennä vaihtoon vaikkei se tuosta pilalle mennytkään, enshätiin liimasin peilin sikalla takasin monttuunsa ja kyllä se silläkin pysyi sen pari kuukautta ennen lasinvaihtoa.
     
  12. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Joskus Buickiin törkkäsin irronneen taustapeilin takaisin Loctiten ko. tarkoitukseen valmistamalla tökötillä. Paketissa oli sekä liima, että semmonen verkonpala.

    Kuivuminen otti hieman tosin aikaa, olosuhteet ei tainneet olla ideaaliset liimaamiseen. Mutta kun tuki taustapeiliä pitkällä puuriman pätkällä ja jätti kuivumaan, niin hyvin se lopulta otti.

    -JJ-
     
  13. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Vielä tuosta Würthin liimasta sen verran, että on siinäkin mielessä hyvä, ettei peiliä tarvitse jäädä pitämään paikalleen pitkäksi aikaa. Muutama sekuntti riittää. Työpaikan naapurissa olevalla korjaamolla on moni käynnyt, kun ei peili pysy paikoillaan. Asiakkaat ovat muiden huonojen kokemusten jälkeen epäilleet tämänkin pysyvyyttä. Yksikään tuolla liimalla liiimatun auton omistaja tosin ei ole tullut valittamaan irronnutta taustapeiliä.
     
  14. etna

    etna 1st gear

    319 loctite on ny laitettu, katotaan huomenna kuinka jäsähti, pakkauksessa väitetään että vartin päästä voi peilin asentaa mutta eipä oo kiire :D
     
  15. ds-marko

    ds-marko 1st gear

    Peilinkiinnityssarja on hyvä. Siinä on liima ja semmoinen verkonpala, joka pannaan peilin jalkaan liiman mukana ja sitten putsattuun, oikeaan paikkaan ikkunassa. Hyvin on pysynyt. Autotarvikeliikkeistä löytyy.
     
  16. Sumu

    Sumu Gearhead

    Sopiiko tuo loctiten lasiliima myös Taunuksen avattavien takalasien kromien ja salvan kiinnitykseen? Vai laitanko koromit kiinni jollain epoksilla ja salvan kiinni Loctitella?
    Noi Tanen avattavat takalasit kun ovat kiinni siinä kromikehyksessä,

    http://www.taunusfinland.com/galleria/displayimage.php?pid=730&fullsize=1

    Tuossa kuvia, tuolla ylimmäisellä mallilla olisi tarkoitus laittaa takalasit.
     
  17. jariha

    jariha Double Gearhead

    lasiliimasta en tiiä mut bilteman 2komponentti pikaepoksilla on peilit pysyny nyt jo pitkiä aikoja? vanhin ehkäjo 6vuotta:eek:
     
  18. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Mä oon muutaman peilin liimannut ihan Loctiten pikaliimalla, ja hyvin on pysynyt.
    Olen kyllä kuullut huhupuheita lasin halkeamisista pikaliimalla toteutetusta kiinnittämisestä, mutta ei ole ainakaan omalle kohdalle ikinä sattunut.
     
  19. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Miksei voi käyttää tarkoitukseen tehtyä tarraa, joka pysyy varmasti eikä riko lasia.

    Tulee mieleen mun entinen naapurinukko. Pakko oli tehdä itse perävaununpressun kumimustekalat, vaikka parempia olisi saanut autotarvikeliikkeestä muutamalla eurolla.
     
  20. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Jeepistä tippui peili joskus viime vuonna, laitoin sen asianmukaisella teipillä/tarralla, pysyi varmaan viikon ja tippui taas, vaikka putsasin kaikki pinnat.
    Sitten löysin kaupasta jotain liimaa, en nyt muista mikä sen nimi, jotain loctitea ehken mutta ei pikaliimaa vaan kirkasta geeliä. Se ei kovetu ihan kivikovaksi vaan hiukan semmoinen kimmoinen. Sillä se on nyt toista vuotta pysynyt.
     

Kerro tästä muillekin!