Atlas/Moon Toppers eli irtovalkosivut?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja 2207, 5.12.2016.

  1. 2207

    2207 Gearhead

    Perheeseen on hankittu vapaa-ajan ongelmia poistamaan -57 Pontiac SuperChief ja siihen tarttis löytää ensi kesäksi valkosivujuttuja alle. Nykyinen rengaskoko on sellainen että niitä ei valkosivuna oikein tarjoa kukaan ja jos, niin hintataso on sitä luokkaa että jää meiltä hankkimatta.

    Oon tutkaillut intterwebbiä ja törmäsin Moonin irtovalkosivuihin. Myös Atlas-nimellä moisia kaupataan ebayssä.

    Onko kenelläkään noista kokemusta, että toimiiko moiset käytännössä? Tuossa kuva lintasta tällä hetkellä.
    Noi nykyiset valkosivut on jotenkin liimattu tohon renkaan kylkeen eikä niitä saa hiomallakaan enää puhtaiksi.
    Valkoista plastidippiä en oo vielä kokeillut, mutta joustavana materiaalina sekin vois toimia... :D
    [​IMG]
     
  2. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Pontsossa näyttää olevan alla hyväkuntoiset vyörenkaat valkosivuilla.
    Helpointa on puhdistaa nuo renkaat.
    Vinkkejä alla olevassa ketjussa, varmasti puhdistuu...
    http://www.overdrive.fi/forum/threads/valkosivujen-puhdistus.95358/

    Irtovalkosivut eivät ole nykyaikaa. Niiden periaate on, että puristuvat vanteen ja renkaan väliin ja ulkoreuna lepattaa renkaan päällä. Särkyvat helposti ja vaikuttavat ehjänäkin renkaan tasapainoon. Ei suositella.

    P.s. Niitä valkosivuja ei ole "liimattu", vaan renkaissasi on kaista valkoista kumia. Sitä voi vaikka hioa vesihiomapaperilla ja siten saat esiin taatusti puhtaan kerroksen valkoista kumia.
    Suositellaan kuitenkin ensin hellävaraisempia menetelmiä, koska hiottu pinta likaantuu helpommin kuin alkuperäinen sileämpi pinta.
     
  3. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Piti typerää narinaa ajaessa ja kulutti renkaan reunaa. Ajan myötä alkoi repsottaa. En suosittele.
     
  4. 2207

    2207 Gearhead

    Noi muuten on jotenkin liimattu tai jotakin. Takarenkaista paistaa jopa alkuperäinen renkaan malli valkoisesta läpi. Renkaat ovat eri kokoiset edessä ja takana, samoin valkosivu on eri levyinen.
    Tai, muuten että joo. Voisko olla niin, että noi on olleet valkoisella tekstillä, mutta ne on hiottu kyljestä siten että toi valkoinen raita on tullut kokonaan esille? Se selittäisi sen miltä ne näyttää kun niitä tarkastelee vähän lähempää?

    Joo, irtovalkosivun periaate on tiedossa kyllä. Mä oon noita postauksia jo täältä lukenut ja tuumailin että voisko sen liimata renkaan kylkeen kiinni? Osa ongelmista ainakin poistuisi, mutta tulisko uusia tilalle? (se muuten oliskin tosi kiva juttu! :D)
     
  5. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

    Liimaus tuskin toimii, renkaan sivu tuppaa pullistelemaan, niin liimaukset irtoilee.
    Tummentuneita valkosivuja voi yrittää putsailla tarkoitukseen sopivalla aineella, tai mitä sattuu kotoa löytymään, esim jarrukliinerillä tai käsienpesuhyytelöllä. Itte sain valkosivut puhtaaksi em. tököteillä.
    Hommasin etunakeiksi kiinalaiset kapeavalkosivut, mutta ei ne oikein näyttäny kelvollisilta, valkonen renkula oli liian kapea.
    Valkoislla Rubbercompilla töpöttelin vaahtomuovipalalla renkulat leveämmäksi vanteeseen asti. On kestänyt ihan siistinä kaksi kesää. Sopivan kaukaa kun kattelee, niin näyttää ihan Ok.
    Läheltä kun kattelee, niin huijaus käy ilmi, renkaan tekstit on valkoiset. Miljonääri valkosivuissa valkoiset sivut on aivan sileät :D
     
  6. junkyard dog

    junkyard dog Gearhead

    Samat kokemukset täälläkin, renkaiden sivut söi kesässä pykälälle ja tympeää kitinää pitivät. Nyt pari kesää olleet alla Cokerin radialit 2 1/2 tuuman valkosivuilla ja niistä pelkästään positiivista sanottavaa. Ei taida tässä(kään) asiassa olla oikotietä onneen.
     
  7. Vuokralainen

    Vuokralainen Gearhead

    Irtovalkosivuthan on maailman hienoimmat.
    Ihme kitinää ja narinaa pitävät ja repsottavat ja pullistelevat ihan miten sattuu.
    Periodikorrektiin(80's/90's)laululinttaan/kirveskustomiin lähes pakolliset. :p
     
  8. 2207

    2207 Gearhead

    Lyhyeksi jäi tämänkin kanasen lento. Tarkemmin tutkittuani renkaita, nehän on oikeasti olleet joskus valkotekstirenkaat, joiden kylki on hiottu auki jotta niistä on saatu valkosivut. Ei aivan tyhmä temppu sinällään, mutta vaatii tarkan kaverin tekemään ettei tuu tissiä kylkeen.
     
  9. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    mitä oon itse noita renkaita tutkinut niin sen valkosen alla on yleensä vielä se normaali kerros mustaa mikä muussa pinnassa on.

    eli on siis normaali musta rengas, ja siihen päälle on lisätty extra valkoinen kerros tai useampi että saadaan valkotekstit aikaiseksi. sitten sen valkosen päälle on vulkanoitu vielä musta kerros ja siitä sitten hiottu se valkoinen teksti näkyviin. kannattaa tutkia rengaskohtaisesti miten on rakennettu.. eli onko se tehty näin että koko kylki on valkaistu vai ei.

    eli hionta homma on hirveen kumin käryistä ja likasta puuhaa mutta hionnassa tarvii yleensä ainoostaan varoo ettei mee siitä valkoisesta kerroksesta läpi mustaan, ulkonäkö syistä johtuen. jos siitä mustasta sitten taas menee läpi niin ongelmia on tulossa varmemmin.

    mitään kestävyys varmuuttahan ei koskaan näille omille modifikaatioille voi enää odottaa.
     
  10. 2207

    2207 Gearhead

    No joo, ei todellakaan voi luvata edes itselleen että kylki kestää. :D

    Blah. Taidan pistää vaan jokut mustat ja pyöreät sitten kun noista aika jättää. So boring, so lame. :odroll:
     
  11. maverick999

    maverick999 Gearhead

    Testasin huvin vuoksi valkoista PlastiDippiä polkupyörän kumeihin (maalarinteipillä rajasin "valkosivut"). Toinen rengas oli aitoa PlastiDippiä ja toinen jotain halvempaa "Prisma-kamaa". Molemmat ovat kestäneet nyt toista vuotta. Kumin kun putsaa huolella moneen kertaan kliinerillä ennen suihkuttelua niin ei tule öljyt ym lika läpi ja istuu todella lujaan kiinni.

    Autoon en ole testannut mutta joku jenkki senkin taisi kokeilla. Isot pojathan ovat tehneet noista valkotekstirenkaista rälläkällä leveitä valkokylkisiä.
     
  12. karra

    karra Double Gearhead

  13. 2207

    2207 Gearhead

    Ähmm. Pitääpä tutkia toi plastidippi/vastaava kumimaali. Noilla oon ruiskinut hyvällä menestyksellä vaikka mitä, mutta tää on vähän uus juttu nyt.
    Vaatii testausta, siis.

    Saksalaisiltakin näyttäis löytyvän valmiita renkaita, ja ihan sopivia kokojakin. Budjetti ei vain anna periksi tässä kohtaa tilata uutta rengassarjaa noilla hinnoilla... :(
     
  14. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Emännälle korjasin kumisaappaat jollain kumimaalilla mitä saa tokmannilta, kun halvalla purkki tuli vastaan

    Ihan jees on pysyny, joten miksei toisaalta siinä renkaan kylessäkin, tosin huomiseksi niitä ei saa varmaankaan valmiiksi kumppareiden korjaamisessa meni melkein viikko pari kertaa päivässä maalaillen

    Tarkoitus on ollut jopa kokeilla mitä se kumimaali sanoo renkaassa sisäpuolella jos on halkeamia mistä pihistelee ilmaa
     
  15. karra

    karra Double Gearhead

    Mie tilasin useampi vuosi sitten täältä kahdetkin Maxxis MA-1 valkosivurenkaat, toiset oli 205/75R14 ja toisten kokoa en enää muista, 14" kumminkin. Vähän yli 300 euroa kotiin toimitettuna. Nyt ei näytä enää Maxxisia olevan, mutta tällaisia on ollut (nyt loppu) ja ei pahan hintaisia:
    http://reifen-buerkle.com/xoshop/pr...nung-p-2824&cName=75-15-c-1473_1493_1519_1526 Noissa siis 20 mm valkosivu eli Weisswand.
     

Kerro tästä muillekin!