Tienkäyttömaksu -idioottien keksintö

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja ohc205, 14.12.2012.

  1. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Kiva lukea näitä kommentteja kun suurinosa on vastaan :) vaikka muutama idioottikin tonne sekaan mahtuu, joku luulee on olis ok kun valtio maksaa se valtio kun sattuu olemaan me kansalaiset, toinen taas meinaa et saadaan varastetut autot kiinni just joo mikäs ongelma on varkaan heittää toi poksi hevon vittuun :D http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000005030736.html
     
    eilhik tykkää tästä.
  2. sbm396

    sbm396 Gearhead

    Pitäsköhän jo ostaa live oy ja aplicomin osakkeita
     
  3. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Kuinkas se muuten menee, jos mä vuokraan auton vaikka Virosta kuukaudeksi - eihän siihen saa mitään kyttäysboksia laittaa?

    Berner ja lobbarit saattavat olla ihan oikeassa - systeemi avaa mahdollisuuksia bisnekselle ainakin Helsingin eteläpuolelle!

    Ja miksei tavallaan pohjoispuolellekin - tässähän voisi alkaakin yrittäjäksi, ja perustaa autonvuokrausfirman Viroon. Näin alkuun ei taida pystyä hankkimaan kalustoksi, kuin pari käytettyä räpsyä, mutta eiköhän niille vuokraaja löytyne.
     
    eilhik tykkää tästä.
  4. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Eikö sitä voi tehdä diilin jossa joku myy sulle auton "huoltosopimusta" vastaan.
     
  5. stangrider

    stangrider Gearhead

    OBD = Ohne Berner Data , vois olla myyntihitti vaikka takalasin tarrana ensi kevään näyttelyissä tai tapahtumissa.
     
  6. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Kunhan ei tulkita kannatus tarraksi. Voi olla vaikea vanhempiin autoihin saada laseja?
     
  7. T.

    T. 3rd gear

    http://yle.fi/uutiset/3-9379750

    "Se voi lähettää tietoa haluttuun osoitteeseen sijainnistaan ja nopeudestaan."
    Sijainti kyllä kun matkaa piti mitata, mutta mitä ihmettä tuo nopeus meinaa? Eihän se viranomainen sitä nopeutta tarvitse mihinkään. Paitsi jos...

    "Kalliimmista versioista saadaan irti myös kiihtyvyys, mikä taas kertoo kuljettajan ajotavasta."
    Miten ihmeessä tämä liittyy matkan mittaamiseen? Paitsi jos...

    "Laitteen avulla voidaan ottaa ulos myös auton teknisiä tietoja, kuten vikakoodeja."
    Miten tämä liittyy matkan mittaamiseen? Paitsi jos halutaan skannata auton softat virisoftien ja hiukkasloukkujen poiston takia. Joistain vioista auton voisi varmaan myös liputtaa varikolle, vaikka ne olisivatkin vain virheitä logissa, ja sakottaa jos sellaisella ajat. Vikakoodin lukuun tai nollaukseen tuo laite tuskin käy. Hyöty on siis käyttäjälle mikä?

    "Johdon kytkeminen auton tietoliikenne- eli OBD-liitäntään, ja sen peittäminen verhoiluun on jo vaikeampi rasti, mutta ei mahdoton sekään itse tehdä"
    Onnistuu toki. Minun ei tarvitse kuin repiä irti saranoiltaan obd-pistokkeen suoja, ja ajaa porakoneella noin 50mm reikä säilytyskotelon lukon läpi että kotelon saa kiinni liittimen ollessa paikoillaan. Muuten se kotelon kansi roikkuu aukinaisena polvissa. Ainiin, se lukko... Ja ilman obd:tä olevaan autoon tuon sai miten?

    "Laitteella voitaisiin kerätä myös paljon puhuttua autoilun veroa tai maksua."

    Ai kato, ihan bonuksena vielä tällainen! Mikähän olikaan se alkuperäinen ajatus jota tässä ohimennen sivutaan?

    "Liikenteen turvallisuusviraston Trafin liikennelabra on jo testannut mustaa laatikkoa 2 900 autossa ja kokemukset olivat hyviä."
    On se huima laite kun kokemukset ovat vain hyviä. Jos jakaisi tuhannelle ihmiselle suklaarasian, olisiko kokemukset silloinkin pelkästään hyviä? Kukaan ei valita että on halpaa laatua, on liian tummaa/vaaleaa. On pieni/iso rasia. On vaikea avata. Ei epäillä että mikäs tässä nyt on takana... Mutta tästä laitteesta kokemukset on vain hyviä. Pakko se on uskoa. Paljon muuten kokeilijat maksoivat ajamisestaan per kilometri ei ihan selvinnyt. Olisiko 10 tai 15senttiä/km voinut mahdollisesti vaikuttaa lopputulokseen? Jos vuosituloista revitään pois parin kuukauden tulot, niin olisiko hyvä kokemus? Hieman jäi testi kesken.

    "Jokainen kokeeseen osallistunut suostui luovuttamaan kerätyt tiedot eteenpäin viranomaiselle"
    No tottakai. Itsehän olivat siihen kokeiluun lähteneet. Ei kai tuo mikään yllätys ole. Jos ei halua tietojaan muille luovuttaa, ei varmasti tuohon kokeiluun olisi lähtenyt.

    "Valmius kerätä autoiluun liittyviä maksuja digitaalisesti ollut teknisesti olemassa jo 2000-luvun alusta lähtien, kertoo teknologiajohtaja Tuomo Roivainen Semeliltä."
    Niin mitä maksuja? Miksi maksu on monikossa? Kilometrilaskutushan tämän piti olla? Paitsi jos...
     
    Roberto, mukko, Dataviilaaja ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  8. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Voikos muuten obd kautta sammuttaa moottorin ?
    Tähän listaan vois vielä lisätä kätevän ominaisuuden kaukosammuttaa jokin auto vaikka takaa-ajo tilanteessa.
    Sitten ei tarvitakkaan muuta kuin rikolliset hakkeroi keskustietokoneen niin voivat kätevästi uhreja pysäytellä syrjäteillä ja muutenkin seurata et ahaa nyt on talon väki 50km päässä hyvin aikaa keikata kämppä tyhjäksi.
     
    eilhik tykkää tästä.
  9. J.J.

    J.J. Gearhead

    Onneksi mahdollisesti tulevat lait koskevat vain heitä ketkä niitä noudattaa. Nyt pitäisi ihmisten rohkeasti nousta kapinaan ja jättää kaikenmaailman paskalait omaan arvoonsa.

    Muistakaa vaan nyt tulevaisuudessa siellä uurnilla ketä äänestätte. Uskomatonta kuinka iso kannatus on esim kokoomuksella siihen nähden kuinka harva (1%) heidän politiikastaan todellisuudessa hyötyy.
     
    Roberto ja st. vitus dance tykkäävät tästä.
  10. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

  11. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

  12. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Onko tässä nyt se käsikirjoitus joka johtaa keväällä yllättävään perussuomalaisten poissaoloon luottamuslauseäänestyksessä, sitten rinnat rottingilla kuntavaaleihin?
     
  13. st. vitus dance

    st. vitus dance 3rd gear

  14. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Tänään oli radiossa juttua ja kuulemma laki ei anna myöten väärinkäytöksessä omistajan sammuttaa ja paikantaa autoaan
    Paikannus voidaan tehdä vasta ajoneuvon pysähdyttyä tai voidaan määrittää alue jolla auto saa liikkua ja kun auto poistuu alueelta tulee ilmoitus ajoneuvon alueelta poistumisesta, eli jee tiiät et sun auto on varastettu, mutta et saa selville missä se on tai et saa pysäyttää sitä etänä

    Se vaan ei kauheesti lohduta jos viimeinen paikannus tulee ajoneuvon pysähdyttyä tallinnanlaivan kannen välistä tai sallittu liikkumisalue on vaikka 40km ympyrä pääkaupunki seudulla siihen 40km alueeseen mahtuu melko hemmetin monta autotallia ja purkaamoa
     
  15. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Jotkut saadaan hankkeen taakse jo sillä jos annetaan epämääräinen lupaus että juuri he voisivat säästää vitosen veroissa muihin nähden vuodessa. Jotkut taas siitä ilosta että naapuri, appikukko tai kaikki ylinopeutta ajavat saadaan maksamaan enemmän. Sitten on paljon porukkaa joka ei tajua koko ideaa perustuslaillisesta oikeudesta yksityisyyteen, nämä jotka päivittävät koko ajan Facebookiin tyyliin "Pysähdyttiin Jokioisten ABC:lle, katsokaa minkävärisen tortun väänsin pyttyyn". Lehdissä pitäisi tosiaan jonkun kirjoittaa mitä riskejä tällä järjestelmällä on, miten rikolliset tai mahdolliset (todennäköiset) tulevat sortohallinnot voivat sitä väärinkäyttää!
     
  16. T.hilter

    T.hilter Gearhead

    Mitähän "päivityksiä" juutalaiset olisivat facebookiin laitelleet kaasukammiosta käsin? Tulee väkisin mieleen tuosta kustomkuupan jutusta joka on valitettavasti niin totta.
    Veneverokin kusee jo heti kolmantena päivänä: http://www.talouselama.fi/uutiset/v...-yritys-tarjoaa-rekisterointia-viroon-6612152
    Tuolla koneella näkyy olevan pienin kulutus 74 litraa sataselle, joten muutama satanen ei sinänsä tunnu missään mutta miksi kaikkeen pitää panna lisää veroa vaikka tiedetään että se hyödyttää yhtä paljon kuin huuto siellä kaasukammiossa?
     
  17. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Nykyisestä puhumattakaan.
     
  18. JKF

    JKF Gearhead

    Jep, vain mielikuvitus on rajana mitä kaikkea kerätyillä tiedoilla voi tehdä ja kenen haltuun ne voi lopulta päätyä.

    Tässä parin vuoden takaisessa jutussa on jo hieman esimakua, kun sonera myi asiakkaidensa sijaintitiedot kyttäyssysteemien kehittelijöille.
    http://www.iltasanomat.fi/digitoday/art-2000000814083.html

    Tälläkin palstalla useampikin oli tuolloin sitä mieltä, ettei haittaa mitään kun heillä ei ole mitään salattavaa.
     
  19. valpas

    valpas Gearhead

    Jos tuommosen itse kustantamani mokkulan avulla liikkumistani seurattaisiin, niin tietoja siittä ei saisi mihinkään lähettää, ennenkuin siirtohinnoista on sovittu.
    Jos tieto johonkin menee, niin niitä minun tietojani sitten toden näköisesti myytäisiin palveluntarjoajille (vaikka ne ovat minun tietojani). Trafillahan tämmösiä palveluja on jo ennestään.
    Muutamille rikkaille ei riitä mikään, vaan miljoonia pitää kerätä toisilta joka vuosi, että pääsee pressan Itsenäisyyspäivän vastaanotolle, ja ennenkaikkea, raha tuo valtaa, jota häikäilemättä käytetään. Joidenkin leuan asentokin sen kertoo.
    Miljoonien vuosituloilla tämmöset senttimaksut ei ole mitään. Päättäjät ovat hypänneet ihan eri atmosfääriin taviksien suhteen. Eivät välitä, vaikka heidänkin raha tulee meiltä.
     
    dundar ja eilhik tykkäävät tästä.
  20. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Nykyaikaisella älypuhelimella ei voi varmana luottaa edes foliopussiin mut vanhemmista luureista saa turvallisen kun ottaa akkupatterin pihalle. Kriminaalithan tämän osaa jo, mut perussukankuluttaja jättää kyllä tosi hyvin jälkiä luurilla, valvontakameroilla ja vaikka luotto- tai bussikortilla.

    Vaatii taitoa kadota nykyisin. Ennen vanhaan oli paremmin.

    Wanhemmat saattaa muistaa kun yleisradiossa kuulutettiin jotakuta ottamaan yhteyttä kotiin tms. Ei ollut matkapuhelimia, sai olla hetkisen ihan omiss
     

Kerro tästä muillekin!