Uusi autoharrastajan kotimaa, ohoi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja sämpy, 2.1.2017.

  1. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    "Kahdeksankymmentä luvun alusta asti ovat svedut autojaan rakennelleet vapaampien sääntöjensä avulla. Silloin jo harmitti, kun..."

    Tuossa oli tarkoitus kertoa, että kun Suamesa ei välttämättä edes kutosta saanut kasiin vaihtaa ja ym muuta silloin 80-luvun alussa, kun ruottalaiset saivat uudet amator byggd sääntönsä...

    Onhan Suomessakin kehitystä tapahtunut 35 vuoden aikana...
     
  2. Hai

    Hai Double Gearhead

    Sveitsi on vaikea.
    Vaikka palkat on hyvät, niin asuminen syö sen pois.
    Tulijoita on joka suunnalta ja kilpailu työpaikoista kovaa. Ihmiset käy suomalaisittain todella kaukanakin töissä. Mm. saksalaisia pendelöi päivittäin duuniin.
    Sitten se auton rakentelu, ..ttu.
    -Mätähommiin pitää olla sertifikaatti
    -Katsastaminen on kömpelömpää kuin mitä Suomessa oli "valtion konttoreiden aikaan".
    Autot kutsutaan katsastukseen. Katsastus on tarkkaa. Esim. renkaiden tulee olla nopeusluokitukseltaan riittävät huippunopeuteen.
     
  3. rb

    rb Double Gearhead

    Nyt kyllä liioittelet :poff:

    80 luvulla kun piti Hakuninmaalle mennä ja sieltä sattui se SKP:n puoluekirjan omaava kasuri kohdalle, niin mikään ei ollut hyvin, jos auton valmistusmaa sattui olemaan "väärä".
     
    rane58 tykkää tästä.
  4. hantta

    hantta Double Gearhead

    Käsitin, että joillakuilla on kriteerinä uudessa kotimaassa se, ettei se suosi homoja, eli on n.s heteromyönteinen, elikkä Ruotsi on poispyyhitty listalta, ellei sitten jostain tule sellaista latausta itselle, että pystyy itse halllitsemaan omaa seksuaalisuuttaan.
     
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Jos ei vanhempana enää naista saa niin onko se poissuljettu jos nuoret vaaleat svenssoninpojat kiinnostuu ja antaa?
     
  6. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    kukaan täysipäinen ny paskarööriin ala veteleen?
     
    rane58 tykkää tästä.
  7. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Puhutteks te nyt katolisist papeista?
     
    Nikuzai tykkää tästä.
  8. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    papilla ny ei ole joko kaikki kotona tai sitte kusettaa kympillä eli lienee myöskin 50/60 mahikset olla myös hinttari
     
  9. T.

    T. 3rd gear

    Kyllä siellä autohommia harrastetaan. Eikös se jonkun maan liikenneministerikin ole sveitsin kansalainen? Se mille hoidettiin sen toisen maan kansalaisuus pikana että pääsee hommiin? Siihen vaan naapuriin tallia raksaamaan.
     
  10. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ite olen vakavissaan kanssa puntaroinut ja muutaman kanssa puhunutkin, et sponssais jonkun porukalla lähtemään ja se hommais riittävän kokoisen talon/tilukset että vois seuraava mennä perässä, ettiä duunia ja oman asunnon, sit seuraavaa putkeen

    Uusiseelanti ois australiaa houkuttavampi, kun kaikki mikä liikkuu tai on liikkumatta ei yritä ottaa sua hengiltä



    Mutta mitä telkkarista ja netistä katellut, niin ameriikoissa on paljon kuolevia 30 talon pikkukyliä, joiden ainoa elinkeino on ollut maanviljelys

    Itelle kelpaisi mainiosti ajella massikalla pellolla ja illasta katella kuistilla lehmän kantturoita ja rapsutella koiraa
    Pikkunen mökki, pick-up ja omaa maata sen verran et tulee toimeen


    Pitäisi vaan olla joku joka osaisi etsiä sen sopivan kylän ameriikasta joka ois sopivan matkan päässä kaupungista tai sellaisella alueella et ois jotain työtä saatavilla ja porukalla puhaltaa siihen yhteen hiileen, jos jollain ei ole töitä kaitsekoot muiden tenavia tai niiden elikoita joilla niitä on
    Luulisi et jenkeissäkin olisi käsityötaitoselle tekemistä, esim pikkasen tehokkaampien koneiden rakentelussa tai erikoisemman värin päälle levittelyssä

    Eihän sillä leveetä leipää repisi, mutta ei se leipä kovin leveetä kohta enää suomessakaan ole



    Itelle ois toimivana vaihtoehtona gambia, mutta emäntä ei oikeen sinne innostu
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Gambia :odbiggrin:
     
  12. urho3

    urho3 Gearhead

    Jos on halu muuttaa gambiaan niin muuta,kyllä se eukko perässä muuttaa jos haluaa.
     
  13. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Mulla työkaluja ja taitoa isomman afrikkalaisen korjaamon pitämiseen ja kaverin faija on jonkun sortin heimopäällikkö, niin ei ois kovin suurta kynnystä saada taloa

    Tosiaan tää kaveri katto mun perustyökalu pakkia ja nauro, et mulla on enemmän työkaluja kuin hänen tutun pitämässä korjaamossa pääkaupungissa :odwink:
    Mutta se afrikkalainen hygieniakulttuuri ebolineen ja hiv;eineen hiukka hidastaa innostusta, tää kaverihan vastasi kysymykseen miten afrikassa on saamatta hiv;iä? Käyttää kahta kortsua ja jättää naimatta :odeek: :poff: :poff: :rotfl: :rotfl:
     
    rane58 ja rb tykkäävät tästä.
  14. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    australia. kaikki elävä on ihmiselle vaarallista. aurinkokin tappaa päivässä ja niitä päiviä on satoja vuodessa jolloin ei voi ees aatella ulos menemistä. mitään auton muokkausta ja rakentelua ei sallita..jos siis aikoo sillä ajaa julkisilla teillä. esim. ilmanputsaria ei saa vaihtaa vakiosta paremmin virtaavaan, pakoputkistoista puhumattakaan. asuntojen hinnat ja vuokrahinnat ihan päättömiä.

    uusi seelanti hieman pehmeämpi ihmiselle asua.. mielummin sinne. auton rakentelu säännöksistä en muuten tiedäkkään heidän osaltaan. mutta jenkkiautoilu on aika harvinaista siellä kai. japani virittelytuuninki kai on voimissaan. posti ja rahtikulut ja kestot vieläkin kovemmat kuin australiaan. eli osien saanti on hitaampaa ja kalliimpaa sielläpäin.

    euroopassa voisi katsoa jotain entisen tsekkoslovakia aluetta ehkä "järkevänä".

    eteläamerikan maita harkitsin joskus..täytyisi tutkia tarkemmin niitä.. olisivat kuitenkin halpoja asua ..esim.. costa rica. demokraattinen koulutettu ja sosiaalinen systeeemi on ok. vähän ehkä kuuma suomalaiselle.. sitten olisi uruguay ja chile.. sivistyneitä valtioita myös. ilmasto on siedettävä. esim chilessä voi valita täysin millaisessa aluessa haluaa asua.. trooppisesta aavikkoon välimerelliseen taikka pohjoiseuroopan lumiin etelässä.. :D
     
  15. bottipoika

    bottipoika 2nd gear

    Chile > unlike majority of Latin America, criminal activities in Chile is low,
    making Chile to be one of the most stable and safest nations in the region.

    kuulostaa yllättävän hyvältä etelä-amerikaksi
     
  16. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    ja chilessä bensan hinta taisi olla alle 1.10e litra. muutenkin oikeastaan 20-50% halvempaa asumista ja elämistä kuin suomessa.
     
  17. Saetkae

    Saetkae 3rd gear

    Viroon! Läsirannikolle väliä Haapsalu-Pärnu. Sieltä joku vanha neukkuraunio/tehdas jonka ostaa firman nimiin. Pitää tietysti perustaa firma sinne kans... Käy Suomessa keikkahommissa 3pv/viikko, "kotona" ollessaan piipahtaa Latviassa ostoksilla ja tankkaamassa. Kun sopivasti osaa uuden kotimaan kieltä vähäsen ja muutenkin oppii tuntemaan porukoita voi siellä sitten ruveta vaikka koneistamoa ruveta pyörittämään. Sieltä löytyy edullista työväkeä ja hyvää osaamista. =D
     
    rane58 tykkää tästä.
  18. Patsi

    Patsi 3rd gear

    Vai ei Ausseissa saa edes ilmanputsaria vaihtaa. No minkäs tähden youtube on täynnä videoita mitä hurjimmista laitteista joilla ajetaan ihan muun liikenteen seassa?
     
  19. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Onko noin? Olen kyllä nähnyt Australian toyomiehillä crowneja holdenin kasilla ja Toyotan omalla uz:lla. Neliovisesta sedanista tehty 2-ovinen avo yms.
    FB-kaverilla '32 rodi, ilman lokareita. Niin, no siltähän sitä voi kysyä .
     
  20. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Haaveilla saa mutta harballa varmaan rahkeet riittää viroa ja ruotsia pidemmälle.

    Mitäs kaikkea huonoa virosta löytyy?
     

Kerro tästä muillekin!