Uusi autoharrastajan kotimaa, ohoi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja sämpy, 2.1.2017.

  1. karpo29

    karpo29 3rd gear

    Jos mulla olisi tuommoinen mahdollisuus niin ma olisin jo siella Gambiassa. :D En jattaisi tilaisuutta kayttamatta. Ma voisin lahtea kaveriksi osa-vuotisesti jos kaipaat toista jakoavaimen heiluttajaa. Erikoisalana vanhat japsit milla siella ajetaan. Puolet vuodesta mun pitaa olla himassa niin 6 kk kerrallaan voisi olla.
     
  2. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Mahdollisuus ois varmasti vieläkin, mutta omaisuutta on kertyny jo sen verran et sen realisoiminen ei oikeen nopeesti onnistu
    Ja tosiaan paikalliset taudit hidastaa sitä aktiivisinta lähtö intoa ja sit emäntä sekä kissat.
    Ei mitään tietoa miten noi lemmikit on viennin kanssa


    Niijja sika, muslimi maa kun se on, niin possusta on pulaa, joo tiiän kuulostaa tekosyyltä, mutta kermassa, grillikastikkeessa ja oluessa haudutettua sisäfilettä joka on niin mureeta, et pitää syödä lusikalla alkaa kohtuullisen nopeesti kaipaamaan



    Vois uteliaisuuttaa kysellä kun seuraavan kerran soittelee kaverille et millainen tilanne siellä nyt on
    Niijja sen verran pitäis saada nappulaa sukan varteen ensin, et on paluulentolippu kourassa ja kun valuutta puuttuu siihen pirun menolippuunkin :odcry:


    Sitä kun ei luonto anna periksi mitä osa thaikkuihin lähteneistä tekee, et tempasee kaikki mahdolliset elloslainat sun muut tappiin ja ravistelee loskat varvas sandaaleista hki-vantaalla
    Eiks se 10 vuodessa velat vanhene
     
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Eikai ne velat ihan heti vanhene. Jostain ulosottokierteestä sai jossain kohtaa armahduksen?
     
  4. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    vanhenee ne jos velko0ja unohtaa periä niitä, useinkin kyllä muistavat eli voi olla hyvnkin pitkä taakka...

    pääseehän sieltä paholais statuksella takas nauttimaan sipilän hyvää sosiaalitukea, hommaa vaan hyvän rusketuksen tavalla tai toisella, tosin vene saattaa upota matkalla ja välimeren rantaan pitkämatka kävellä...
     
  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Toisaalta joku thaimaa ois ihan jees paikka, kun aattelee et paikalliset tienaa 2e päivässä ja jos lotossa poksahtaa vaikka 300k se ois 13e päivässä 60 vuoden ajan

    Eihän sillä mitään klamuurista elämää pitäisi, mutta ois kuitenkin rahallisesti turvattu ja vois periaatteessa kaiken mitä kouraan saa duunailemisesta pistää menemään

    Toisaalta tolla 300k;lla elää tonnin kuussa 20 vuotta, niin eiköhän 20 vuodessa ois jossain uudessa maassa jo saanu jotain duunia aikaseksi ja heti kun saa duunia, niin paljon vaikka 200k tekee korkoa säästötilillä?

    Suomen kehityksen tuntien, tolla 300k;lla elää ehkä 10 vuotta byroslaviassa
     
  6. jupi

    jupi Gearhead

    Ei Thaimaa valttamatta ole helppo paikka muuttaa. Turistina oleskelu ei onnistu pidemman paalle joten jos ika ei riita elakelaisviisumiin niin sitten on mentava oikeisiin toihin tai paikallisen kanssa naimisiin. 10 vuoden viisumin voi toki ostaa mutta se maksaa yli 20,000E.

    Kohtuullisen halpa bensa on plussa (0.7oE/l) jos vaan onnistuu hankkimaan yhden niista jenkeista joita Vietnamin sodan jaljilta jai.

    Nimimerkilla neljannesvuosisata sitten nama suunnitelmat toteuttanut.
     
  7. Yks Thaimaassa asunut Suomalainen kertoi elättäneensä ittensä siellä rakentamalla Mustangeja.
     
  8. jupi

    jupi Gearhead

    Nyt kaikki maassa olevat parikymmenta Mustangia on jo rakennettu joten silla ei enaa ela. Jos jaksaa rassata japseja niin sitten on viela sarkaa kyntamatta. Tyolupaa varten joudut perustamaan firman ja palkkaamaan nelja thaikkua toihin.
     
  9. bottipoika

    bottipoika 2nd gear

    thaikkulas on kyl varmaa aika kiven alla jenkit

    mut luulis että taitava kaveri vois leipoo sielä mitä ihmeelisemmän omavalmisteen?
     
  10. jupi

    jupi Gearhead

    Rakentelu on kylla varsin vapaata, koneen saa vaihtaa mihin haluaa kunhan pystyy todistamaan etta se on laillisesti hankittu. Katon saa sahata pois mista tahansa vehkeesta eika katsastuksessa tule ongelmia. Rekisteriote voi olla ihan eri merkkisesta vehkeesta kunhan runkonumero tasmaa. Useimmat omavalmisteet liikkuvatkin Hilux yms. papereilla.
     
    Nikuzai ja Akseli von Gardan tykkäävät tästä.
  11. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Kyl se maa sais jotenkin länsimaista kulttuuria heijastella. Rakentaminenkin ainakaan itelle ei oo ihan HC että pitäisi joka kippoon isolohko saada, kunhan edes saa ajella useammalla vanhalla omaan makuun tehdyllä autolla ilman että kaupunkiin ajo kielletään ja vuosiverot vie vararikkoon.

    Australia on aika iso maa ja meininki varmaan melko erilaista jossain etelässä tai lännessä kuin Melbournen suunnalla, ehkä vähempi hengenvaarallisia elukoitakin? Tasmania?

    Mutta tosiaan kun ei tiedä autosäännöksiä niin ei pääse asiassa eteenpäin. Ensin pitäis keksiä pari hyvää kohdetta, tehdä taustatutkimus ja sitten lähtee ihan turistimatkalle kattomaan paikan päälle.
     
  12. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Australia on vissiin aika tarkka maa päästä sisälle? Ymmärtänyt että vähäänkään pitempään oleskeluun tarvii työn ja rahaa, siellä ei jaeta rahaa ilmaseks, ja ne haluu varmistua ettei sinne tule loisijoita. Eli pitäs etukäteen hommata ilmeisesti työ, ja koti eikä riitä että on varaa olla siellä vaan hetki? Tämä siis tv:stä tuttua, ei oikeata tietoa...
     
  13. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Eikös Gambia ole niitä maita, joihin emännät menee "virkistäytymismatkoille?"
     
    rane58 tykkää tästä.
  14. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Ei meidän emäntä ainakaan :odeek:
     
  15. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Tulee tässä mieleen yks idea mikä itsellä oli jo 15 vuotta sitten. Nimi oli Cruising City ja ajatus, että hankkisi alkuun edes 30 hehtaaria maata eteläisestä Suomesta, pistäisi portit ja julistaisi sen ajoharjoittelualueeksi. Jos saisi sinne pientä bisnestä ja asuntoja, niin hommaa voisi jatkuvasti laajentaa kunnes homma olisi kasvanut pieneksi yksityiseksi suljetuksi kaupungiksi, jossa voisi ajaa vaikka nitrodragsterilla kauppaan kunhan siinä on liikennevakuutus.
     
  16. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Joko Italia on käsitelty?
    Viimeksi maanjäristys-uutisia katsellessa näytti maisemat ihmeellisen hienolta.
    En ole koskaan käynyt.
     
  17. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Kutakuinkin noin. Suomea vastaava ilmastokin löytyy, mutta myös kuivempia/kuumempia alueita löytyy ja toisaalta kylmempiä alueita, ja sitten vielä märempiäkin alueita. Paikka on aika iso.
     
    Muokattu: 4.1.2017
  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Yks tyttönen sanoi, et työmatkailu viisumilla pääsee ja saa olla jonkun aikaa (en muista kauan) ja se oli siinä sitten
    Työviisumia ei saa tai jos duunin onnistuu hommaamaan, ilman et siihen ketään aussia voi ottaa, niin saa viisumin, mutta se kait piti uusata vuosittain ja samalla todistaa et on hyödyksi australialle jne jne

    Helpoin tie ausseihin päästä ois varmaan muuttaa englantiin ja saada täyskansalaisuus, sit vois lähteä ausseihin vähän kuin siirtomaahan, kuten brititkin ite menee sinne
     
  19. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Niillä on joku kauna isoja autonmoottoreita kohtaan. Mut jos pikku-Fiiut on ok, niin muutenhan se on mukava maa.
     
  20. rb

    rb Double Gearhead

    Joo.......... Ainakin viime vuosituhannella raippavero yli kaksilitraisista.

    Hieno maa, vaikkakin omanlaineen............. niin hyvässä kun pahassa..

    Tyypilliseen välimeren tapaan (elokuvat puhuttu päälle) oikein kukaan ei puhu englantia, mutta onneksi Italia on siitä helppo kieli, että välttämättömän sanaston oppii aika helposti..
     

Kerro tästä muillekin!