Postin ja Matkahuollon " parhaita" - topic

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 16.9.2012.

  1. Ck

    Ck Gearhead

    Ite olen tullannut heti kun postin seurannassa näkyy "paketti postitullissa, tullattava 20 päivän kuluessa ..." Ei tarvi odotella kirjeitä kun vähän muistaa seurata pakettia seurantanumerolla.
     
  2. H-V

    H-V 2nd gear

    Mulle piti tulla jokunen kuukausi sitten kirje n.60 kilometrin päästä, ei ole näkynyt tähän päivään mennessä. 300 kilometrin päästä lähti postikortti, joka reissas 2 viikkoa, ennen kuin kilahti postilaatikkoon. :rolleyes:
     
  3. deeäxä

    deeäxä Gearhead

    *ittu mitä touhua postilta!
    perjantaina 9.12 illalla kotiin töistä tullessani oli pöydälle ilmestynyt kirje terkkarista, jota olin kerennyt jo odotellakin. Avaan kuoren ja totean että "täähän on lähetetty jo 24.11". eipä siinä, olis pitäny käydä kokeissa jo 2.12, eli viikko sitten ja lekuri aika olisi ollut seuraavalle maanantaille 12.12.
    Harmi vaan, et su-ma olis yövuoro ja lekuri olis klo 13 et siirtäähän se olis pitänyt...
    Soittele siinä sitten ja siirrä aikaa, ku ketään mistään enää perjantai iltana kiinni saa.
    Maanantai aamuna sit heti sinne soittelemaan, että en pääse tulemaan ilmoitettuun ajankohtaan, ja kokeetkin käymättä tästä nimenomaisesta syystä, että kirje tuli perille vasta perjantai iltana.
    kirjeessä oli päällä tarra, mennyt osoite selvitykseen 5.12 ja katsoin sitten valoa vasten sen koneen tekemän osotetarran läpi, että mitähän sinne oli livahtanut osoitteeksi, niin yllärihän tässä olikin se, että osoite kirjoitettuna kuoreen oli aivan oikea ja mielestäni selvästi vielä kirjoitettukin...
    terkkarissa sanoivat, etten ole ensimmäinen, kelle näin on käynyt.
    Ihmettelen vaan, et mitä hemmetin lukutaidotonta porukkaa siellä lajittelukeskuksessa on nykyään töissä, vai onko se täynnä kaikenmaailman matuja, jotka katsoo helpommaksi siirtää vähänkän vaikeammin luettavat jonkun muun päänsäryksi.
    mukavintahan tässä on se kohta kirjeessä, jossa luki "aika peruttava vähintään vuorokautta aiemmin, tai se maksaa 45,50€... ei mitään mahdollisuutta tähän enää siinä kohtaa, kun kirje oli viimein käsissäni.
     
  4. MudMax

    MudMax Gearhead

    Miun USPS 1 to 6 business days lähetys Rockautosta taitaa kiertää melkein samalla kaavalla kuin SPORT TRUCKinkin lähetys, eli ollut jossain viikon ja palannut takaisin Californiaan.
    Tulikin otettua samalla autojen osatkin "nopealla" rahdilla, kun vain kelkan hihnoilla oli kiire.
    Muutaman kerran yritin jo avata delay claiminkin USPS:n sivuilla, mutta heittää ainaa ulos jonkun "teknisen" probleemin takia.
    Tilanne 19.12 klo 23:30:
     
    Muokattu: 19.12.2016
  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Eikös valtio ole avaamassa jokaiselle omaa henk-kohtaista sähköpostia johon tulee kaikki noi lääkäri sun muut kirjeet ettei posti enää jaa niitä mihin sattuu
     
  6. Ranee

    Ranee Gearhead

    Kuulostaa vähän netpostille.
    Mulle tulee sinne saapumisilmoitukset ja joitain laskuja kuten trafilta. Taitaa joittenkin kerhojen jäsenmaksutkin tulla.
    Lääkäristä en osaa sanoa kun tulee niin harvoin niitä palveluja käytettyä.
     
  7. Marklin

    Marklin Double Gearhead

  8. Paketti3

    Paketti3 1st gear

    Onko kokemuksia digitaalisesta lähettämisestä? Kaveri oli kokeillut tätä:
    https://www.shipit.fi ja kehui toimivaksi. Voi valita, mikä kuljetusfirma vie.
    Luin, että voi tilata myös noudon, mutta vain kai euroopasta.
     
  9. mopo-ukko

    mopo-ukko Gearhead

    Tuli joulun alla kirje jossa oli aivan outo nimi,mutta meidän osoite.Kirjoitin kuoren päälle selvästi ettei ko. henkilö asu tässä osoitteessa ja palautin sen postinlaatikkoon.Se tuli tällä viikolla uudelleen,siihen oli vaan lisätty että JAETAAN SILTI.
     
  10. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Se on näköjään silleen nykyään että tullauksen jälkeen paketti on viikon päästä hyppysissä:odrealmad:.
    No onhan se 200kilsaa kyllä hirvee etäisyys, etanalle.
     
  11. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ihan kauhean usein valtiolla ei ole asiointitili.fi:llä välitettävää tietoa tulossa, ei ainakaan minulle. Avasin tilin 17.12.2014, kävin toteamassa 16.1.2016 tilanteen olevan ennallaan (tervetuloa asiakkaaksi -viesti oli edelleen ainoa) ja samoin 31.12.2016 siellä ei muuta ollut. Kelallahan on reseptit jossakin omassa asiointiviestissään, mutku ei nyt tuu mieleen, mikä se paikka oli.

    Tuntuu valtiolla ja julkisella puolella olevan vaikea luoda järjestelmää, joka kattaisi enemmän kuin yhden asian. Tai ainakin minusta tuntuu siltä.
     
  12. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Mulle postitäti valitti ettei sais olla kuin 1 osoite voimassa, kun mulla on 3, en jaksanu sit ääneen ihmetellä, et eikö se posti jaeta osoitteen eikä nimen mukaan?



    Onhan sitä olemasa joku omaterveys tai vastaava palvelu johon voi kirjoitella tietoja muistiin ja lekuri sitten näkee ne katella tarvittaessa
    Ei luulisi olevan vaikeeta suomessa toteuttaa hetulla ja salasanalla sähköposti palvelua josta sais tilattua erillisesti tiedot jossain virastossa tai kirjeellä vahvistettuuun sähköposti osoitteeseen


    Eli joka kuu pitäis mennä vaikka just tohon asiointitili.fi osoitteeseen ja sinne kirjautua kattoa, et sinulle on 8 viestiä, sit täppää lähetä namikkaa ja tadaaa ne tulee sun omaan sähköposti osoitteeseen
    Eli kunnilla, lääkäreillä, kelalla, sossulla, sun muilla ei tartteis ihmetellä sitä osoitetta vaan laittaisivat hetun mukaan sitä postia.

    Ei ois tietomurroista vaaraa jos joku keksii sun salasanan, niin se pystyy vaan lähettämään ne sun viestit sulle eteenpäin, kun ois erillisesti tehtävä se sähköposti osoitteen muutos fyysisesti jossain virastossa, esim. maistraatti tai kela, te-keskus en ole varma onko se valtion virasto, verottaja ainakin on

    Itellä näky viimesimmän vilkasun mukaan olevan 148 lukematonta sähköpostia, niin helpottaisi kummasti kun tietäisi et ny pitää kattoa virallinen posti, kun sen ite ois tilannut
     
  13. 240163

    240163 Gearhead

    Mulla on lähetys sopimus MH ja Posti. Postin kautta lähetetään vain jos asiakas vaatii. Lähetyksen hintaa ei tiedä kukaan ennen kun tulee lasku. Pakettia mittaillaan ja eri mitoilla eri hinta. MH kautta kun lähetetään niin paketti vaakalle ja hinta määräytyy sen mukaan. Helppo laskuttaa asiakkaalta rahti, kun on selkeä lasku kaava.
     
  14. Huuto-Olli

    Huuto-Olli 2nd gear

    Osaa se Posti yllättää joskus ja herättää melko ristiriitaisia tunteita. Kävipä niin, että tilasin saksalaisesta nettikaupasta kielisoittimen ja pikkusälää - perjantaina iltapäivällä. Tuomaan kaupassa ei lähetysvaihtoehtoja juuri ole, joten odottamaan mitä tuleman pitää: Alku oli melko lupaava, kun paketti oli jo sunnuntaina Suomessa - Postin hoivissa. Siitäpä alkoi radiohiljaisuus seurantakoodin liikkeistä, kunnes torstaina paketti oli yhtäkkiä luovutettu klo 14:09. WTF? Ite olen 65km päässä töissä ja rouva yli 200 km päässä, puhumattakaan siitä, ettei kellään "Jerellä" ole mitään valtakirjaa kuittailla mitään...

    Oli vähän jännä fiilis ajella kotiin, että mikäs soppa nyt tarttee selvittää. Mutta siinähän se paketti pötkötti ulko-oven edessä! No hyvä, ei satanut paljoa vettä ja meillä on pieni katos siinä... Eikä paketin sisältö ole kovin arvokas, mutta kuitenkin. Paketin päällä oli lähetyslistat ja osoitetiedot joissa oli isolla puhelinnumero ja vielä oikein, mutta mitäpäs sitä kyselemään että voiko sen laatikon jättää... Mitäs siinä päällä on? Päiväpostin kirjeet, ihan ilman mitään! Onneksi ei tuullu sen enempää - olis ollu KKS lipuille turhan lähellä kylpy...

    Periaatteessa tuo jättö oli hyvinkin OK, mutta kyllä sitä nyt vois kysyä ensin - jos vaikka sattuis käymään niin, ettei olisikaan kun vasta sunnuntaina kotona, paketissa pilaantuvaa tai arvokasta tms... Onkohan tuo "Jere" sukua Vesa Passille, joka todisti aika monta autokauppaa aikanaan kun luovareihin piti allekirjoituksia metsästää ihan tosissaan...
     
  15. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Ihmettelin miksei kiinalaisen webbikauppiaan paketti tule jo. Vähänaikaa selviteltyäni löydän seurantasivun josta näkyy että lähetys on käynyt jo Suomessa ja lähtenyt noutamattomana takaisin. Oispa kiva jos Posti jakelisi saapumisilmoituksia, tietäisi hakea kamansa Postista. No, Postin sivuille täyttämään korvaushakemusta. Send-napin painamiseen jälkeen tulee ilmoitus että palaute vastaanotettu, mutta enhän minä palautetta lähettänyt vaan korvaushakemuksen! Tuskin vastaavat koskaan.
    Viime kerralla kun jättivät saapumisilmoituksen lähettämättä, antoivat korvaukseksi muutaman postimerkin. Näkivät järjestelmästään etteivät olleet lähettäneet saapumisilmoitusta, kätevä järjestelmä.
     
  16. plagu

    plagu Gearhead

    Oli sentään ovelle asti nostettu, mulla yks rengasonlinesta tilattu setti oli jätetty portin pieleen ja kuka tahansa ohikulkija ois voinu ne napata siitä.
     
  17. latelate

    latelate 1st gear

    Sama kävi juuri äskettin kun Jouki K:lle. Ei tullut mitään ilmoitusta paketista ja lähettäjä laittoi sähköpostia että miks et oo hakenut kun oli palautunut lähettäjälle. No postiin kysymään että mikäs nyt on, niin ohjasivat nettiin tekemään reklamaation. Vastaus , haluatko postimerkkejä ja lähettäjän pitäisi tehdä reklamaatio. Varmaan ebay:n myyjää kiinnostaa ihan kympillä tehdä sitä...
     
  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ite tilailen kaiken mahdollisen paketti automaattiin, siinä sentään pitää se loota kait kirjata laitteeseen et saa luukun auki
    Kun postissa taas lajittelijaa laiskottaa, se nakkaa sen vaan palautetaan kasaan ja lähtee himaan

    Niijjoo maksuvaade on näppärä, kun posti jää nuolemaan näppejään jos palauttaa tuotteen, niin on hiukka enemmän kiinnostusta ilmoitella paketin saapumisesta
    Ja samalla virhejakelun vahingollisuus pienenee, kun joku varastaa paketin saa kauppias sentään rahansa pois

    Meillä oli kamera ikkunassa aikanaan ja postipete jätti paketin rappusille, ihan jees joo mutta jalkakäytävä 8m päässä ja kaks naapuriakin kävi lootaa ja muita posteja kyttäämässä
    Sekä oli perjantai jakelu, eli ois voinu viikonlopun olla paketti rappusilla.
    Mutta kyseinen postipete on kuulemma vähän idiootti paketin jättämisen kanssa, oli kait kerran jättäny lootan kerrostalon ulko-ovelle, kun vastaan ottaja ei ollut kotosalla, vaikka lootassa päällä luki noudetaan postista.
    Onneksi oli rehellisempi naapuri sattunu kohdalle ja otti lootan itelleen illasta oli sitten käyny ovikelloa soittelemassa, et tää teiän loota oli tuolla rappusilla ulkona ollut. Ei siinä muuta mutta pikkasen ois voinu kupolissa keittää, kun tilauksen laskun summana kuulemma toista sataa euroa
     
  19. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Noi postin saapumisilmoitukset kieltämättä melko onnenkauppaa.
    Ebay,stä kun tulee kaikenlaista rihkamaa usb-johtoja ja autolatureita koteloita puhelimeen tilattua niin ei oikein posti tuota sitä noutolappua millään.
    Yksi postin työntekijä jopa vaivautunut soittamaan ja oli paketin puhnumerolla tajunnut tehdä sen.
    Ei kuulu heidän palvelukonseptiinsa soitella mutta mistä pirusta tietää pakettia metsästää kun se seurantanumero ei pelitä.
    Kaikki kiitokset siitä soitosta sille Postin työntekijälle ja lisämaininta hän oli ihan virosta kotoisin , moni muu paketti lähtenyt takaisin kun säilytysaika täyttynyt postissa ja kyllä niissä muissakin kiinapaketeista se puhnumero erottuu ja tämä ensimmäinen joka oikeasti älyää palvella ja senkin täytyy olla ulkomailta suomeen tullut kun ei kuulu muuten heidän toimiinsa.
    Sama työntekijä surkutteli että lähettävät päivittäin paketteja takaisin kun ei noudeta.
    Hyvää palvelua Postilta ex itella.
     
    Muokattu: 29.1.2017
  20. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Se henkilö tietysti saanu kenkää rekryissä joka ei tee mitään muuta kuin istuksii hallissa ja kirjoittelee jotain lappusia ja soittelee jonnekkin koko ajan, eikä tee mitään töitä :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!