1969 Dodge Dart Custom

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Bowtie, 2.9.2016.

  1. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Samalla tavalla löysin uudelleen tuon Scottsdaleni. :)
     
    h3g3li tykkää tästä.
  2. palontie

    palontie Double Gearhead

    Onkos toi lumikasan alla oleva Opel kapitan?
     
  3. jrasi

    jrasi Gearhead

    Oma veikkaus on VAZ-2105 tai VAZ-2107
     
  4. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Laapottihan se. Nuoremman poitsun 1500S peltorallilaite. Yks hauskimmista laitteista ajaa...
     
  5. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Ai toi auto! Katselinkin tuota Nettiautosta, huomio kiinnittyi noihin ei-alkuperäisiin etuparkkeihin, miksi lie vaihdettu...? Ihmettelin myös että vaikka kyseessä on Custom, ei autossasi ole samanlaisia erillisiä niskatukia etupenkissä kuin meillä, liekö meillä joku optioistuin...? Olikos tuokin Slantilla?

    Meidän Dart on tällä hetkellä kaverin tallissa talvisäilössä, jossa sille ei pääse tekemään oikein mitään. Etuvalojen kehykset otin irti, jos maalaisi mustat osat uudestaan. Syksyn koeajoissa huomasin pientä kolinaa etupäässä, tutkimuksissa huomasin että toinen vakaajan runkopusla on niin väljä että vakaaja on K-palkissa kiinni, eli ne täytyy tilata. Meinasin uusia iskarit myös, eivät tunnu erityisen huonoilta mutta ovat varmaan ainakin 20v vanhat joten joutaa uusia.

    Meidän autossa on tällä hetkellä virtalukko irti ja johtojensa varassa, bezel jolla virtalukko kiristetään kojelautaan on tallessa mutta joku osa puuttuu välistä koska ei kiristy millin vahvuiseen kojelaudan peltiin tuolla bezelillä... Jos Naxulla on virtalukko ehjä ja paikallaan niin viitsitkö laittaa kuvan miltä se näyttää, itsellä ei ole hajuakaan minkä näköinen osa multa puuttuu!
     
  6. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Penkissä oli aikanaan niskatuet. Verhoiltu jossain välissä uudelleen ja samalla sitten nähtävästi jätetty pois. Multa lähtiessä ne muistaakseni olivat vielä paikoillaan. Släntillä on, orggis kone vielä keulilla.

    Tuo etuparkkien tapaus, multa lähtiessä toi oli `75:n kevyesti muokatulla keulalla, joku sen jälkeen heittänyt oikean konepellin + puskurin jne takaisin paikoilleen. Joko ei ole löytänyt sopivia etuparkkeja tai sitten ovat jossain välissä vielä ehtineet hajota. Hitto kun jostain löytäisi kuvan siitä miltä tuo näytti 90-luvun lopulla...

    Tossa on '75:n kojelauta. En muista syytä miksi sekin vaihtui, vai olisko ollut halu päästä panssaripuolasta eroon ja saada rattilukko, voi olla.... Jostain syystä kuitenkin se orggis kojetaulu sai luvan siirtyä pois ja purkuvekottimesta otettiin toinen tilalle.
     
  7. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    No perhana, niinpäs olikin uudemmalla kojelaudalla, ihmettelin kuvia että uudemmalla mittaristolla...! Ei apuja siis meilkäläisen virtalukko-probleemaan. Pakko sanoa että hyvä vaan että on vaihdettu nätimpi alkuperäinen keula takaisin, lisäksi sekasikiöt ei ainakaan itseäni juuri miellytä (pl. Duster ´70 Dartin keulalla :D)

    Meidän autossa on maskiin tehty joskus pieni reikä lohkolämmittimen johtoa varten, mutta sain auton mukana ehjän maskin, jonka mukana tuli etuparkit. Multa jää siis etuparkkien linssit ylimääräiseksi jos kiinnostaa? Ne ehjimmät ajattelin tietenkin käyttää itse.
     
  8. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Joo, paremmalta se näyttää tolla alkuperäisellä keulalla, duunattiin siihen `75:n keulaan tuplavalot isoilla umpioilla. Oli aika härön näköinen :D

    Kyllähän ne orggis etuparkkien linssit kiinnostaa, tosin pitäis löytää pohjat kanssa. Lisäks tossa on nyt `67:n takavalot kun joku oli alkuperäisistä iskenyt lasit paskaksi. Orggis pohjat ja kehykset on mukana mutta pitää jostain kaivaa lasit takavaloille.

    Ei tosta ikinä mitään museoautoa tule mutta jos hiljalleen fiksailisi orggiksempaan suuntaan, patinaa kunnioittaen :)
     
  9. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    No multahan jää koko maski... ;) Takavalotkin taitaa olla ylimääräiset, tosin ei ehjiä. Takavalon linssejä saa uutena, taisi maksaa n. sata taalaa pari, harkitsin kyllä jos tilaisi itselle uudet jossain vaiheessa... Sulla ei ole alkuperäistä kojelautaa enää tallessa mitään osia?
     
  10. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Se alkuperäinen kojelauta lähti jossain vaiheessa eri suuntaan, kuin auto. Nyt kyrsii että tuli myytyä.... Samoin mulla oli ehjä takalasi puretusta '75:stä, sekin tuli myytyä. Noh, eipä silloin arvannut että joskus olis hyvä olla osaa ihan vaan varalla.

    Tarttee jossain vaiheessa katsella ebaysta jos siellä olis takavalon laseja kaupan tai sit vaan tilaa kesän korvalla uudet. Vai että koko maski, hmmmm. Tarttee varmaan jossain välissä sitä kojelautaakin metsästellä. Tossa tosin on '75:n rattiputkikin paikoillaan mutta eiköhän sen saa sovitettua.
     
  11. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Jostain pitäis kaivella siedettävään hintaan oviverhoilut tohon omaan. Tuli aikanaan ne alkuperäiset enemmän kuin kärsineet hävitettyä. Ei vaan oikein 4-oviseen tunnu löytyvän uustuotantona, tai ainakaan omaan silmään ei ole osunut. Ei tartteis edes olla ne oikeat vaaleat, kunhan olis ehjät. Värin voi vaihtaa sopivaksi vaikka vinyylimaalilla....
     
  12. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Joo, nelioviseen ei taida olla hirveesti reproja saatavana...

    Pyytäisin apua '67-'69 Dartien omistajilta, meidän autosta puuttuu joku osa kojelaudasta millä virtalukko kiinnittyy, nyt virtalukko roikkuu siis johdoistaan. Lukkopatruunaan kierrettavä kromikaulus löytyy, mutta kojelaudan aukkoon ilmeisesti tarvitaan joku osa väliin, milliseen peltiin virtalukko ei kiristy. Itsellä ei mitään käsitystä millainen osa puuttuu, eli jos jollain olisi kuvaa mitä osia virtalukon ympärillä on, siitä olisi suuri apu! Vielä parempi tietysti jos osa löytyy jonkun kätköistä...
     
  13. dart -66

    dart -66 Gearhead

  14. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Joku tuon tapainen osa varmaankin, meidän autossa tosin ei näy ruuvinreikiä, virtalukon kolonen näyttää tältä:
    [​IMG]

    Joku nikale tuosta puuttuu mutta millainen...

    Löysinpä alkuperäismallisen ilmanputsarin kotelon tuon "Super Six"-mallisen tilalle, mutta yllättäen pohjan reikä on eri kokoinen, heittoa taisi olla 8mm. Pitänee etsiä joku 2-kurkkuisen päällä ollut putsarinpohja ja leikkaa-liimaa-askartele-yhdistää se tuohon alkuperäismalliseen... Ihan kuin tälläkin olisi jotain merkitystä auton käytön kannalta, mutta haluanpa nyt kuitenkin orkkispurkin kaasuttimen päälle.

    Dodge tosiaan talvehtii yhden kaverin tallissa, jossa ei oikein mitään pääse tekemään. Nappasin parvelta kuvan ylävinkkelistä, koska kuvat on kivoja spämmään kuvan tähän.

    [​IMG]

    Vaakapinnat on ihan suhteellisen hyvässä maalissa, saattaa olla jopa alkuperäisväri? Kovin on maali vain hapettunut ja harmaantunut, suunnitelmissa hakea värille syvyyttä ja kiiltoa kiillotuskoneella, nyt vesi käyttäytyy pinnoilla kuin mattamaalissa, ei pisaroidu sitten vähääkään...
     
    juha745 tykkää tästä.
  15. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Unos momentos...

    -69 auto eikä rattilukkoa eli tuota virtalukon reikää on ronkittu todennäköisesti panssaripuolaan kuuluvan virtalukon takia ja kyseessä luonnolisesti suomivarustus. Itsellä oli -68 Dartissa sellainen, Boschin valmiste...
     
  16. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Niin, voi olla...! Nyt ei ole mistään panssaripuolasta tietoakaan, enkä kyllä ajatellut sellaista alkaa tuohon virittelemäänkään, vieläkö moisen puutteeseen tartutaan leimalla? Jos tuota reikää on ronkittu niin aika siististi, ei näy ylimääräisiä reikiä tai sahailun/porailun jälkiä...
     
  17. dart -66

    dart -66 Gearhead

    60/50 niinkuin eräs mäkihyppääjä on joskus sanonut...

    Tuon linkissä olleen kauluksen ja orggis virtalukon asennnuksen jälkeen (= siisti, alkuperäisen näköinen) on melko epätodennäköistä, että katsuri tuohon takertuisi/huomaisi edes. Onhan tuo tähänkin asti leimattu...
     
  18. Rottelo1984

    Rottelo1984 2nd gear

    Hee. Minulla on jouten tuommoinen kaulus tosin kiinni vielä kojelaudassa. tuohon minun darttiin on laitettu uudempi rattiakseli ja virta lukko on siinä. Voin kokeilla irrottaa jos tarviit.
     
  19. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    No perhana, tarviinpa hyvinkin! Laitan yv:n
     
  20. demented

    demented 3rd gear

    Pilkoin tommosen 69 customin muutama vuosi sitten ja täälläkin kauppailin osaa mitkä ei omiin projekteihin sopinut. Hetkessä teki kauppansa lähes kaikki. Hienoimman näköinen dart mielestäni. Oli vaan auttamattoman laho ja papereitakaan ei tullut mukana. Jotain silppua löytyy vieläkin mm se kojelaudan runko jotain ikkunoita yms.
     

Kerro tästä muillekin!