Katsastukseen suunnitellaan merkittäviä tiukennuksia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 1purehell, 17.2.2017.

  1. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Voisi sekin olla jos todetaan etteiconnettomuudet ole lisääntyneet suunnattomasti.
     
  2. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kyllä kansa huolehtii. Holhousta ei tarvita koska kaikki pitää autoistaan hyvää huolta.
     
  3. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Siis toki minähän hyötyisin jos ei olis katsastusta. Jos ei olis ollenkaan ni en minä jarruja kovin tarvis enkä hitsais mitään. Ku se verra että just nipussa pysyy. Sais tehä kunnon lintta kääryleitä.
     
  4. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Ja jokainen sais rakentaa mielensä mukaisen pelin.
     
  5. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Eikä mun puolesta tarvis olla vakuutuksia. Jokainen omalla vastuulla liikenteessä.
     
  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Jep! Omavastuu jee jee.

    Samaten muutkin lait. Ei niitä tarvita kun kaikki hoitaa osansa.
     
  7. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    Sähän nimenomaan voit ja sun oikeastaan pitää huolehtia omista asioistas. Muuten koituu seuraamuksia. Ei se katsastusmies tai -nainen sun asioita hoida, tarkistaa vaan et oot itse hoitanu.

    Ja tolleen ylipäätään ja yleisemmin lukemiini muihin fiksuihin kommentteihin viitaten, mikä siinä on niin vaikeaa pitää auto kunnossa?
     
    Karpov tykkää tästä.
  8. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Koska den kostar mucho dineros ja joutuis nousemaan sohvalta tv:n äärestä ylös ja kun tavis kansa on laiskaa...
     
  9. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Unohtamatta sitä että saattaa tulla satasen kotteroon punainen lappu tuulilasiin, kun on liikaa jotain pakokaasussa ja remppaaminen maksaa pikkasen enemmän siihen jo muutenkin kehnoon kotteroon, kuin samanlainen missä leimassa vielä virtaa

    Niin hittojako sitä korjailemaan joka pikku vikaa, kunnei tiedä tuleeko seuraavassa leimassa, autoa kalliimpi remontti
     
  10. GMies

    GMies Gearhead

    Katsastusta vartenko sinä tarvitset autoosi jarrut? Vai onko sinulla koko auto vain katsastusta varten? :D
    Pissapojan säiliönkin täytät ilmeisesti vain katsastusta varten.
    Ajovalojen polttimon vaihdat vain mennessäsi katsatukseen?
    Kuinka olet keplotellut ajoluvan?;)

    Satutko muuten tietämään, että vain murto-osa autojen vioista löytyy katsastuksissa?
     
  11. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Ei tuota työ matka autoon tarvis muuta.;) jos ei leimalla tarttis käyttää. Ei ole pissa pojassa nestettä. Eikä pyyhkijöissä kumia. Tosin leima loppuu kohta. Jos ei tarttis leimata. Ni tuohan menis pitkään :).

    Nimen omaan ku ei viitti investoida halpaan autoon. Sillähän me tarvitaan tiukat säännöt. Muuten tuokin kosla olis vielä vuosia liikenteessä :)
     
  12. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Ja kyllä minä tiedän nuo autojen viat. Ja ilmoitan päivittäin niistä.
    Sekin on yks asia minkä takia olen sitä mieltä että katsastus on tärkeää. Ei asiakas laita kuntoon niitä autoja ellei ole ihan pakko katsastusta varten.
    Ja vuodessa auto osaa kulua uskomattoman paljon,
     
  13. GMies

    GMies Gearhead

    Näillä uusavuttomilla näyttää olevan totaalisen hukassa se, mitä vastuu tarkoittaa.

    Joku täällä onkin kysynyt, että ”miksi kansa äänestää aina, vuodesta toiseen kaikkein tyhmimmät kansanedustajat eduskuntaan” … :D

    Tämän 50 vuodenaikana, kun olen autolla ajanut, en ole nähnyt - tuntenut ainuttakaan autoilijaa, joka ajaisi jarruttomalla autolla, sen sijaan tiedän monia, jotka ovat ajaneet epäkuntoisilla jarruilla kotiinsa tai korjaamolle korjaukseen (ilman katsastusta).

    Jos poliisi valvoisi liikennettä, niin kuin sen pitäisi, niin sakko jokaisesta epäkutoisesta autosta ( valot mukaan lukien), se olisi sitä ”omaa vastuuta”.

    Jaa että mistä resurssit? Esim. tästä mielettömäksi paisuneesta ”katsastuksesta”.
     
  14. Ck

    Ck Gearhead

    Nykyinen katsastusvaatimus tulee brysselistä joten niin kauan kun ei suomessa tapahdu "brexit" niin täytyy sitä katsastusmiestä vuosittain koittaa vaan huijata tai pitää auto kunnossa.
    Jos teidän mielestä 40-80e katsastus on kauheeta ryöstöä niin miksette laita omaa konttoria, onhan niitä korjaamoitakin nykyään jotka katsastaa. Nykyisillä hinnoilla katsastus on halpaa kun saippua, vertaa esim jenkkiautojen osahintoihin(3koppasen ramin alapallo 137e us partsissa).

    Mutta asiaan, rekisterikilven valosta hylkääminen on typerää.
     
  15. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Kyllä se katsastus aika kallista ja turhanpäiväistä välillä on. Mulla on tossa parikin harrasteautoa joihin on kolmen viimeisen katsastuksen väleissä tullut mittariin alle 1000 kilsaa ja taas on molemmista leima loppu. Jos on vaan yks auto niin ei se varmaan sitten niin paljoa tunnu mutta mieluummin senkin rahan laittaisin johonkin hyödyllisempään.

    Edelleenkään auto-onnettomuudet ei juuri koskaan johdu teknisistä vioista, kyllä se vika on siellä penkin ja ratin välissä.

    Ja eu:hun on turha vedota, suolessa on poikkeuksetta tiukempi lainsäädäntö ja tulkinta, kuin mitä eu vaatii lähes kaikessa, etenkin autoihin liittyvissä asioissa
     
    dundar tykkää tästä.
  16. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Totta kai jos ajaa satasen autolla niin melkein öljynvaihtokin maksaa puolet auton arvosta ja tankkaus. Perusautoissa harvemmin on löytynyt katsastuksessa mitään kallista vikaa. Onhan noissa päästöissä se että yleisesti auto käy päin vittua jos päästöt ei ole kohdallaan. Harvemmassa hirviönokkaiset virikoneet jotka siksi pomppaavat.

    Museoautoillahan on jo harvempi katsastusväli. Jos ajaa vaan tonnin vuodessa ja joka vuosi pitää se tonni ajaa niin eikai se 40-60e siitä nyt hirveä lisäkustannus ole?

    Oishan sekin ikävää että paljon ajetut vaan joutuis katsastamaan.
     
  17. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Paskin perustelu ikinä minkään lisäkustannuksen puolesta on se että ei se nyt kovin kallista ole
     
    Nikuzai tykkää tästä.
  18. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Onhan se kansalaisten omaakin tyhmyyttä. Juuri tuo korjauskehotusten. Jättäminen. Ja seuraavalla kerralla sama vika. Tilastot näkyy siellä jotka päättää asioista. Jos kansalaiset pitää huolta autoistaan ei näitä tarvis miettiä.
    Eikä tuo hinta nii kova ole. Enemmänki nuo verot haittaa. Tai kalliit vakuutukset. Kovat varaosa hinnat. Tosiaan tuo olis hyvä systeemi jos palkkaisi useampi henkilö tien päälle katsastamaan autoja. Joka rikkeestä isot sakot. Tosin ei polttimo viasta heti. Siitä merkintä ja jollei ole kunnossa parissa päivässä isot sakot.
    Näin ollen tulis autot pidettyä kunnossa.
     
  19. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Lisäkustannus.... Ihan perus autoilun kustannus ollut jo vuosikymmeniä.


    Aja enemmän niin ei tunnu niin turhalta miettiä miksi taas?


    Se on ihan sataa, että suurin osa autoilijoista ajais vaan jos ei katsastusta olis. Oli sitten mitä vaan vikaa kunhan auto liikkuu.
     
  20. DX

    DX Double Gearhead

    suomessa perustellaan lähes aina tiukennuksia eeuulla, mutta toisaalta jos eeuu tarjoaa helpotuksia niin niihin ei tartuta,

    nyt tuoreena esimerkkinä esmes palviliha,
    suomesta todnäk loppuu saunapalvien yms. valmistus ja myynti koska suomen oma ministeriö ei ole halukas pyytämään poikkeusta pah-yhdisteiden osalta, ei vaikka eeuu sitä erikseen tarjoaa.
     
    Jussi289 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!