vesi letkuista jotain

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja golden rocket, 22.2.2017.

  1. golden rocket

    golden rocket Gearhead

    mitenkäs kun tarvisin esi taivutettuja kulma letkuja 135 kulma ja 90 kulma. no joka tapauksessa oliko niin että silikooni letku ei kestä venytystä ja kun ja jos ei kestä venytystä kuinka paljon letku voi olla suurempaa kokoa että saa tiiviiks puristettua koska semmosilla mitoilla mitä tarviin niin ei ole lähin on 3-5 milliä suurempi, kasailen veneen lämmön vaihdinta ja tietysti kaikki letkun kiinnitys paikat on erikoisia. ei tostny vittu saa mitään selvää eikä ketään tajua mut mistä saa kumiletkuja esi taivutettuja.
     
  2. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Korja-Kumi Tampere, just hiljan ostin mm. 135-asteisen kurvin sieltä.
     
  3. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Sellaisia "adaptereita" löytyy, millä saa vaikka 15mm letkulähdön 18 milliseksi.
     
  4. hantta

    hantta Double Gearhead

    Ja koneen ja lauhduttimen väliin Roniflex, löytyy keskenään erikokoisilla päillä.
     
  5. T.

    T. 3rd gear

    Minkä kokoisia ne letkut pitäisi olla halkaisijaltaan? Oon nähnyt ihan motonetin tai biltsun hyllyssä sellaisia yleismallisia letkunpätkiä missä on pari mutkaa valmiina. Aika ohuita olivat tosin. Paksumpia letkuja valmiilla mutkilla löytyy joka autosta, eli jos hakisi vaan netistä kuvia, ja siitä jäljittämään mistä käy sopivat. Monta osaa on näin löytynyt ihan sellaisista vekottimista mistä ei ole osannut arvatakaan.
     
  6. hantta

    hantta Double Gearhead

    Ja jos konehuoneessa on tilaa, voi lauhduttimen laittaa mihin vain, tyyypistä riippuen jopa aika alas, eli vain paisari koneen yläpuolelle.
     
  7. golden rocket

    golden rocket Gearhead

    useampia kokoja tarvis mutta kun sama letku pitäs venyttää moneen eri kokoon. esim pakosarja jäähdytys johon menee 40-44mm tais olla viä neljä ykkösen suu aukolla olevaa letku paikkaa voiko noihin mittoihin puristaa 45mm silikoonia jos 40mm ei kerta veny vittu näistä mitään tajua. kumiletku venyy puoleen ja toiseen kestääkin vielä. silikoneista tiedä akkojen juttuja.
     
    Muokattu: 22.2.2017
  8. hantta

    hantta Double Gearhead

    Kuten Mikkis kirjoitti, voi letkun väliin ostaa tai tehdä adapteri, jolla erikokoiset letkut voi liittää toisiinsa, tai vie lauhdutin syylarikorjaamoon, ja ukko juottaa siihen minkäkokoiset jämäthaluat. Jos kaupasta ei adapteria löydy, alkaa juotosharjoittelut.
     
  9. Cleve

    Cleve Gearhead


    Tuolta löytyy monen näköistä. Oli suht nopee toimitus ja hinnat ihan ok. Sieltä saa myös fluorosilikoniletkuja jos öljyä/polttoaineen kestoa tarvii.

    http://www.autosiliconehoses.com/silicone-hose-shop/performance-silicone-hoses.html
     
  10. golden rocket

    golden rocket Gearhead

    kiitos täytyykin tutustua noihin sivuihin.
     
  11. juk1

    juk1 3rd gear

    Jos ei oikeeta kokoa löydy oon hakenu sopivan paksua kutistesukkaa jonka oon esim syylärin ylävesiletkun lähdön päälle lämmittäny. Sillä oon noita liian isoja letkuja saanu pitämään.
     
    63S88 tykkää tästä.
  12. hantta

    hantta Double Gearhead

    Huom!! Parinkymmenen vuoden kokemuksella, ja paljon nähneenä, älkää tehkö mitään venytys/ puristeluvirityksiä veneeseen, kun pettää, tulee uimareissu, eli joko paatti uppoaa tai syttyy palamaan, olen todistanut surullisia tapauksia. Jos autosta pettää letku, jatketaan matkaa taksilla ja hinuri hoitaa romun pois, mutta merellä tuo ei toimi, ainakaan silloin, kun matkustajalaiva lähestyy, ja höyrypilvi konehuoneessa kertoo tulevasta, tapahtumarikkaasta toiminnasta, jota on tiedossa.
     
    renttu81, caprice305, eilhik ja 1 muu tykkäävät tästä.
  13. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Voisko niitä kulmia korvata rauta tai kupari putkimutkilla ja vetää suorat letkulla?
     
  14. hantta

    hantta Double Gearhead

    Käy! tuplarosteriklemmarit.
     
  15. golden rocket

    golden rocket Gearhead

    tein nyt koe tilauksen tuolta cleven suosittelemasta putiikista tilasin isompaa ja pienempää mutkaa niin pääsen tutustun silikooniin sitten kun joskus saapuvat. ilmeisesti silikooni letku venyy puoleen ja toiseen muutaman millin (luin jostain) sehän selvii kun letkut saapuvat saan varmaa tietoo niin tilataan sit loput.
     
  16. golden rocket

    golden rocket Gearhead

    letkut tuli homma toimii siltä osin ja kyllä nuo tuntuis venyvänkin lähes samalla lailla kuin kuminenkin. uutta tilausta tekemään päädyin vähän isompaan letkuun kuin pienempään puristuu helvetin hyvin kokoo pienemmällä lemmarilla pitää ja näyttääkin siistiltä.
     

Kerro tästä muillekin!