kevytkuorma-auto(pakettimallinen)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja cam68, 29.11.2010.

  1. cam68

    cam68 1st gear

    juu eli hankintalistalla on paku eli kuorkki kokoa ehkä MB sprintter..
    kukas se tietää sanoa noista penkki säännöksistä?+ kun netti autossa on esim 98vm missä on sellaiset vaneripenkit takana ja rek.6-7henkilölle.. ja sit osassa on ihan kunnon penkit takana esim. 3:lle
    onko joku vuosimalli mihin saa laitella noita ns. takapenkkejä vielä vai eikö saa mihinkään??
    ja saako muutella jos siellä on tuollainen 4hengen vaneri läpyskä.. jos sen heivais mäkeen ja laittais vaan 2kpl kunnollisia jonkun auton etupenkkejä turvavöineen??
    olis tarkoitus tehdä enska ja crossin kuljetus vekotin ja tarve olis 4hengelle kuljetus kapasiteettia..
    trafin siuvuilta lueskelin että olis ehkä mahdollista muutoskatsastaa myös huoltoautoksi mutta pää kysymys mihin en löytänyt vastausta sieltä on tuo penkkien laittaminen jälkikäteen tai niiden muuttaminen mukavemmiksi..
    paras vaihtoehto mulle olis ostaa 3 paikainen ja laittaa pari penkkiä taakse lisää ynm. muut rakennelmat..
    jotain huhua olen kuullut että 97 tai 98 jälkeen ei saisi asennella penkkejä?? mutta koskeeko se jos kuorma-auto kokoa oleva kulkine ja huoltoautoksi tekisi,vai onko tuo huoltoautoksi muuttaminen miten mahdottomuus tai ei niin järkevää??
     
  2. impala1968

    impala1968 Gearhead

    06 on tuorein vm joihin saa lisätä penkit
     
  3. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Mikään ei tietääkseni kiellä laittamasta penkkejä uudempiinkin .... ongelma vaan on siinä, että penkkien kiinnitysten pitää olla hyväksyttyä mallia....
     
  4. HV

    HV Gearhead

    Riittääköhän tähän esim. väliseinän ja penkkien kiinnityspulttien lujuuslaskut? Mitähän tämä niinkuin pitää sisällään? Pitääkö toteutuksen olla jonkun yrityksen tekemä ja laskema. Onko kellään kokemusta näistä jutuista.
     
  5. cam68

    cam68 1st gear

    persleles jo snäin on että saa laittaa penkkejä ja seinää siirtää niin vaihtoehdothan pomsahti kymmenkertaisiksi :D
    kait tuollaiset penkin kiinnitys raudat vois tilata joltain "kori"pajalta joka noita tekee.. ja penkkejähän on romikset pullollaan :D
     
  6. impala1968

    impala1968 Gearhead


    Juu ei mut menee tosiaan aika todisteluksi, vanhempaan saa helpolla
     
  7. kupeevoortti

    kupeevoortti Gearhead

    Tuon huoltoautohomman saa unohtaa heti kättelyssä koska yksityishenkilön omistamassa huoltoautossa saa olla vain kuskin vieressä paikkoja (max 1+2).

    Olikohan se lokakuuta 2007 kun pitää olla selvitys penkistä/vöistä vaikka ne olisivat kokoontaittuvat. Nimenomaan rakentamalla kokoontaittuvat penkit on välttynyt noilta testaushommilta tuohon asti. Eli jos -07 vanhempaankin rakentaa kiinteät istuimet on testausrumba taas edessä.
     
  8. hla

    hla Gearhead

  9. cam68

    cam68 1st gear

    juu on nuo kateltu mutta kun ei oikein miellytä nuo ratkaisut,eli joutuisi heti muuttelemaan :-? jos tekisi kerralla oman maun mukaan 8)
    toki kun hintahaarukkaa nostaa niin kumma kyllä alkaa miun makuunkin löytyä :D aina sama juttu halpaa ja mieleistä ei löydy :-?
     
  10. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Juu. eikös se mene niin että kun on ylösnostettava istuinosa niin menee ilman vöitä. Ja jos ne vyöt menee laittamaan niin sitte on kans hommattava todistukset vöistä ja kiinnityspisteistä?
     
  11. BBC-Bome

    BBC-Bome 3rd gear


    Itseäkin kiinnostaa aihe. Oma Silverado (-04) on kuorma-auto ja penkit ovat niin pehmeät ja ihanat edessä kuin takana. Olisi vaan tarkoitus laittaa kuskin ja repsikan penkin väliin lisäpenkki/konsoli. Auto olisi silloin 6-hengelle. Pitäis vaan konttorissa käydä kysymässä onko insinöörillä jotain sanottavaa asiasta :)
     
  12. Pasti

    Pasti 1st gear

    Anteeksi vanhan keskustelun nostosta mutta kun tämä tuli haulla.

    Onko kaikissa 91-99 Suburbaneissa kolmannelle penkkiriville kiinnityspisteet?
    Voinko saada pelkällä muutoskatsastuksella kolmannen penkkirivin lailliseksi jos auto on alunperin leimattu 5 henkilölle?
     
  13. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Riittääkö kantavuus? Subu pitää olla 2500 alustalla jotta riittää, 1500hd ei riitä
     
  14. HV

    HV Gearhead

    Joskus tuli eräästä Ford Excursionista 2001 omamassaa kevenettyä maahantuonti katsastukseen erilaisilla jutuilla esim. tankin teräksinenkin pohjapanssari painoi 54 kg ja tankkihan pitää olla täys punnituksessa, no sen saa kun nippusiteellä laittaa kohon yläasentoon.
    Saatiin omamassa riittävän alhaiseksi että kantavuuden perusteella ois kolmelle riville saatu porukka, mutta soittivat Trafille ja viidelle henkilölle näitä vaan saa tehtyä. No sitten keskimäiseltä riviltä keskimmäiset vyöt pois. Ja takimmaiselle riville yhdelle vyöt, niin tuli viidelle rekistöröityä ja kolme penkkiriviä säilyi. Eli laittaa vyöt kohalleen niin saa kolmannen rivin paikalleen, jos ei kantavuus riitä.
    Kerran ovat kevyt-kuorma autosta kysyneet, monellekko on rekisteröity. Oltiin suomen tullissa venäjälle menossa ja meitä tuli 9 subbarista ulos, eikä ne siihen sen enempää puuttuneet.
     

Kerro tästä muillekin!