Liikennevakuutuslaki muuttuu 1.1.2017

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tinareki, 5.12.2016.

  1. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Vakuutuksista yleisesti.

    Onko kenelläkään käytännön kokemusta miten vakuutusyhtiöt korvaa vanhoista harrasteautoista vahingoissa? Osa / täyskaskoa tarjoavat IF:iltä ja suht ok hintaankin, mutta kysyttäessä miten määrittelevät vanhassa harrasteautossa, joita ei Suomessa montaa edes ole, liekö ainut, niin korvaussumman? Kattovatko vaan jostain romarilta että " jooo, tollaseen loppuunlaulettuun pitkäkattoon saa oven 100e, eikö nuo aika samannäkösiä ole, otahan siitä".
    Vai neuvotteleeko ne asiasta?

    Yritin kysellä mutta vastaus oli vaan kaskon vakuutusehdoista copypastettua jargonia jonka osaan itsekkin sieltä kyllä tavata..
     
  2. önssi

    önssi 1st gear

    EDIT: pois, yhdistetty edelliseen viestiin...
     
  3. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Vittusaatana.

    Olisi pitänyt tietää laittaa kolmet 70 prosentin bonarit niihin autoihin, joissa oli lokatapiolan vanhan yhtiön eli tapiolan aikaiset vakuutukset ennen vuodenvaihdetta. Tai oikeastaan pyytää hintatarjous että tietää hintaeron, mutta eihän niitä hintoja edes saanut ennen vuodenvaihdetta

    Meinaan useimmiten noi on jostain syystä halvempia vanhalla systeemillä ja 70% bonuksilla kuin tää uusi systeemi jossa saan 80% joka autoon. Ja muutenkin systeemin vaihto ei välttämättä kannata, kumman isoja hinnoittelueroja.

    Ja mulla on 12 autoa rekisterissä.

    Mutta nytten ne bonarit jäi ainakin kahden osalta "vääriin" autoihin eikä niitä voi enää siirtää. Eli kaikki jotka on seisonnassa ilman bonareita, niin niihin pitää tehdä uuden mukainen vakuutus käyttöönoton yhteydessä kun ei bonareita voi siirtää enää. Ja hinta voi olla sitten kovempi kuin vanhalla systeemillä siirtobonuksilla.

    Jos olis taas tänkin tiennyt. Mutta eipä ollut mitään puhetta ennen vuodenvaihdetta tällaisesta asiasta, ettei vanhan tyyppisissä vakuutuksissa bonussiirto enää onnistu.

    Se oli sitten puhdasta lottoa, että osuko kalliisti ostetut bonukset sellaisiin autoihin joissa niistä on käytännössä hyötyä halvemman hinnan myötä. Kun ovat ainakin tänpäiväsen virkailijan mukaan niissä sitten ikuisesti eikä voi siirtää.

    Voi toki olla, että vuoden parin sisään kaikki vakuutukset on joka tapauksessa pakko päivittää uuteen systeemiin. Ja puhutaan käytännössä kympeistä per auto. En ole edes päässyt vielä kaskoihin ja muihin vakuutussisältöihin. Noissa kun tuppaa hinnat aina nousemaan muutosten myötä kun lisätään kaikenlaista "pakollista" turvaa jota ei voi raksia pois.

    Sen takia ei olekaan juuri missään edes osakaskoa. En ala maksamaan lemmikkiturvasta sun muusta tarpeettomasta vaan irtisanoin osakaskot jo aikaa sitten.
     
  4. Slindi

    Slindi 1st gear

    Samaa vastausta yritin tingata IF:ltä mutta vakuutusehtoja vaan tyrkytettiin. Niitä sitten tutkailin ja esim. tälläinen tuli eteen:

    Käypä hinta + 30 prosenttia


    Jos edellä mainitut uusarvolunastuksen edellytykset eivät täyty, ajoneuvo lunastetaan välittömästi sillä ennen vahinkoa olleesta käyvästä hinnasta ko-rotettuna 30 prosentilla, jos korjauskustannusten arvioitu määrä on yli 60 prosenttia ajoneuvon käyvästä hinnasta.

    Korvauksena suoritetaan kuitenkin enintään uuden samanlaisen ajoneuvon käteismyyntihinta vahinkohetkellä tai kun sellainen viimeksi on ollut myyn-nissä. Käytettynä hankitusta ajoneuvosta ei korvata kuitenkaan enempää kuin sen hankintahetken käypä hinta.

    Voi tulla pieniä näkemyseroja auton arvossa.
     
  5. xarper

    xarper Gearhead

    Itellä meni toisen osapuolen takia -89 Nissan Sunny viimetalvena puuhun.
    Auto oli siitä ehkä harvinainen että siinä oli ilmastointi!

    Sain vakuutusyhtiöstä karvan alle 700€ rahaa ja sain pitää auton itellä. Ajoin sen sit peltifirman pihasta serkulle ja möin sille 200€ sen.

    Omaks harmiks oli ilmestyny just samalla viikolla nettiautoon toinen Nissan Sunny missä oli ilmastointi, siihen asti en ollu nähny yhtään sen lisäks...
     
  6. Subbe99

    Subbe99 3rd gear

    Taloudessa 4 autoa, joista 2 harrastepeliä. Noissa harrastepeleissä oli aiemmin 0 bonukset ja käyttiksissä 70. Nyt saa sitten kaikkii 80% ja vakutukset on Turvassa.
     
  7. xarper

    xarper Gearhead

    On tää kyllä kiva nykyään kun joka auton pelkkä liikennevakuutus tyyliin 160-180€/vuos kun saa 80% jokaselle.
    Ei voi valittaa kyllä.
     
    Karpov tykkää tästä.
  8. Holley

    Holley Gearhead

    Kun kyselin vakuutuksia kuuteen ajoneuvoon, 1 mp ja 5 autoa, niin eihän nuo muuten pelkät bonusprosentit mitään halvimpia vakuutuksia automaattisesti taanneet! Eli IF:llä ei tullut mitään täysbonuksia, mutta ei se silti kalliimpi ollut kuin joku popvakuutus, joka heitti suoraan 83% joka vehkeeseen. Eli ihan kuten jossain vaatekaupoissa ei ne -50% tai -70% takaa mitään, jos se lähtöhinta on korkeampi!
     
    Karpov ja eilhik tykkäävät tästä.
  9. xarper

    xarper Gearhead

    IF oli kallein, sit oli Pohjola tjsp ja reilusti muita halvempi oli sit LähiTapiola itellä ainaskin joka auton kohalla.
    Ja IF tarjoo vielä ihan paskoja bonuksiakin noihin muihin verrattuna.

    Ennen oli kaikki autot siellä, turha enää nykyään kun ihan ylihinnoteltua kuraa.
     
  10. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Vaikuttaako tuo postinumero enää vakuutusmaksuihin?
     
  11. palontie

    palontie Double Gearhead

    Just kyselin bensa subbeen op- pohjola vakuutusyhtiöstä hintaa 70% bonuksilla toiseen autoon,niin niillä ei vielä ole tuo edes käytössä.eli subbeen jäisi 809 e vuosimaksua.
     
  12. Subbe99

    Subbe99 3rd gear

    Meillä Turvassa Chrysler Voyagerin 1996 vakuutukset 244,25 eur per vuosi
    Sisältää 80% alen + omistaja alennus 5% + maksutapakorotus 3,5 % (maksu 4 erässä)
    Suburban 1999 6.5td vakuutus on 70% bonuksilla samaisessa yhtiössä 284,88 eur koko kaudelta ja täyskasko 211,26 eur.

    Kovat on palontiellä vakuutusmaksut 70% bonuksilla. ;)
     
  13. palontie

    palontie Double Gearhead

    Ei kun ei saa op-pohjolasta toiseen autoon noita bonareita..Eilen soitin ja kyselin kun Lauantaina käyn ostamassa suben 454 padalla.
     
  14. Subbe99

    Subbe99 3rd gear

    Kannattaa vaihtaa yhtiötä. Me kun vaihdettiin OP-Pohjolasta kaikki vakuutukset Turvaan, niin säästöä tuli useempi sata euroa ja vakuutusten kattavuus oli vähintään sama ellei parempi.
     
  15. palontie

    palontie Double Gearhead

    Niin vaihdetaankin,ensiviikolla.
     
  16. Subbe99

    Subbe99 3rd gear

    OP-Pohjola yritti ostaa meitä takas noin vuos sitten, mutta eivät päässeet lähellekkään Turvan vakuutusmaksuja. ;)
     
  17. palontie

    palontie Double Gearhead

    Meillä oli ennen if,ja vaihettiin jokunen vuosi tonne op läävään,mutta ei kyllä tyydytä yhtään,muttei ole saanut aikaiseksi kilpailuttaa uudestaan.
     
  18. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    OP Lehti 1/17:ssa lukee seuraavasti:

    "Uudessa vakuutuksessa saa myös talouden kakkosautoon saman bonuksen kuin ensimmäiseenkin, kun asiakkaan yksittäisen auton vahinkohistoria on mahdollista huomioida muiden tämän omistamien autojen vakuutuksien hinnoittelussa. Samalla vahinkohistoria muuttuu yksinomaan henkilökohtaiseksi, eikä sitä ja sen mukaista bonusta enää voi siirtää puolisolle"

    "OP:n uusi liikennevakuutus tulee markkonoille myöhemmin tänä vuonna. Liikennevakuutuksen täsmällisemmät tiedot sekä saatavuuden ajankohta tarkentuvat kevään aikana."
     
  19. palontie

    palontie Double Gearhead

    Keväämällä pitäis kuulemma tulla.
     
  20. xarper

    xarper Gearhead

    Kolme autoa ja kotivakuutuksen IF -> Lähitapiola ja säästöt vuodessa oli ~1100€...
     

Kerro tästä muillekin!