Se Olavi Virran Crown Vic

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja blt4spd, 22.4.2017.

  1. blt4spd

    blt4spd Gearhead

  2. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Tästä aiheesta muistaakseni on täällä jo joku vanha keskustelu, kuin myöskin siitä, että onko ne kaikki lasikattoset viisvitoset Olavin vanhoja, mukaanlukien tuo hurreissa oleva...
     
  3. raggar

    raggar 3rd gear

    Virralla ei ollut lasikattoista, vaan -55 Fairlane sedan ja -56 Fairlane 4d ht työsuhdeautoina. Näitten jälkeen oli pari omaa -58 Letukkaa.
    Mobilistin numerossa 2/2008 oli juttua aiheesta, löytyy myös heidän nettisivuiltaan.
     
  4. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Muuten vois ostaa mutta kun on manualväxellåda.
     
  5. xp

    xp Gearhead

    Kirjoittihan V8 Magazinekin jotain tästä joskus 78-79 tms. Muistaakseni oli Crown Vic.
     
  6. mr.X

    mr.X 3rd gear

    Mobilistin tarina valottaa hyvin asiaa eli kaikki vanhat 55/56 Victoriat ei todellakaan ole Olan vanhoja.
     
  7. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Tässä olisi autohistorioitsijalle tai tutkivalle journalistille tutkimuskohde. Ei varmastikaan nykytietojärjestelmien aikakaudella edes vaikea homma selvittää Virran autojen valmistusnumerot.
    Mobilisti/Jan Enqvistin jutusta lainaten: "Todellisuudessa Olavi Virralla oli kuitenkin vain viisi autoa: ’52 Ford Customline (AY-856), ’55 Ford Fairlane, ’56 Ford Fairlane Victoria (BK-768), ’58 Chevrolet Bel-Air Sedan (BT-601) ja ’58 Bel-Air Hardtop Sedan (AO-843)."
    Noiden rekisteritunnusten perusteella ARK/Trafin rekisteristä löytyy valmistusnumerot, joten aidot Kuninkaan autot voidaan varmuudella tunnistaa ja trokareiden väitteet kumota.

    [​IMG]
     
    KajS ja eilhik tykkäävät tästä.
  8. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    Toi kuvassa oleva auto tais olla Pekka Puugeubags elokuvassa :)
     
  9. westfalia

    westfalia 3rd gear

    Juu ei ole Tukholman auto Olavi Virran, mutta Mobilistin jutussa on kyllä paljon puutteita Olavi Virran autojen suhteen. Hannu Nyberg valoittaa hieman lisää asiaa kirjassa "Olavi Virta hurmiosta turmioon". Nybergin kirjassakin on tosin puutteita ja virheitä, mutta on se selkeästi pidemmälle viety tutkimus.
     
  10. westfalia

    westfalia 3rd gear

    Eikä muuten löydy noita Virran autojen valmistenumeroita ARK/Trafin rekisteristä eikä mistään muualtakaan, niiden (kuten monen muunkin) kantakortit on tuhottu jo 1960-luvulla
     

Kerro tästä muillekin!