Löytyykö harrasteautostasi sammutin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja karhu01, 6.5.2017.

  1. J.J.

    J.J. Gearhead

    Harmi kun nuo hiilidioksidisammuttimet on niin kalliita.
    Eivät tee mitään sotkua, autokin hyvässä lykyssä lunastuskunnossa jos kabiiniin tösäyttää jauhesammuttimen tyhjäksi vaikka itse palo olisi pieni.

    Ei toki jossain käyttiksessä harmita, ehkä pikemminkin päinvastoin mutta joku silmäterä jos on kyseessä niin itku tulee.

    Kotona mulla on yksi co2sammutin ja sammutuspeite sekä useampi jauhesammutin, autoissa jauhesammuttimet.
     
  2. Skoll

    Skoll 2nd gear

    Heihou sammuttimista tietävät, sammuttaako tuollaisella 2kg hiilidioksidisammuttimella kuinka hyvin esimerkiksi kaasaritulipalot? Ilmeisesti sähköpaloihin jne aika hyviä...?

    Hemmetin kalliita ovat mutta jauhesammutinta ei kyllä minun autooni tule ja vaahtosammuttimissa valikoima on aina joko 2kg tai sitten heti 6kg, ei oikein tahdo löytyä passelin kokoista välimallia. Tarkoitus ois Furyn sisätiloihin, vänkärien jalkatilaan laittaa..
     
  3. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    sitten se on vielä turhempaa tarkastuttaa... sitä mittaria kun ei testata tai pullon painetta muutoin todeta, niin ei siis toimi välttämättä vaikka ois tarkastettukin :confused:

    Koeponnistustestissä luulis että mittarikin testataan erikseen? se maksaakin enempi.
     
  4. J.J.

    J.J. Gearhead

    Parivuotta takaperin tyhjensin 5kg hiilidioksidisammuttimen auton konehuoneeseen ja sen perusteella en kyllä pienempään oikein luottaisi. Ei ole oikein tehokas tuulisella kelillä ulkona. On kyllä toki melko onneton tuollainen 2kg jauhesammutinkin ei siinä. Sillä hiilidioksidisammuttimella voisi tosin kyllä hyvin pelata se suljetunpellin alle suihkutus, itsekin tempasin pellin auki sen kummemmin miettimättä silloin kun auto kärähti .
     
    Skoll tykkää tästä.
  5. Skoll

    Skoll 2nd gear

    Oolrait, eli voisi tässä lähiaikoina katella löytyiskö Ebayn kautta tai jostain järkevän kokoista nestesammutinta, 5kg hiilidioksidisammutin menee jo tuhottoman kalliiksi.
     
  6. Vermilion

    Vermilion Gearhead

    Kyllä löytyy vaahto 2kg...isompi ei mahdu tollaseen sporttiautoon
     
  7. 1300TI

    1300TI 2nd gear

    Minulla on ollut harrasteautossa aina, edes joku pieni vanha takakontissa. Varsinkin kun joku vanha sähköinen mitsuba syöttää kaasareita pienessä italialaisessa, jossa lapset istuvat takapenkillä. Kun esikoinen oli pienempi, joskus keväällä kävin vaimon kanssa oikein läpi, kuinka toimitaan, jos jotain sattuu. Virrat pois, lapsi ensin ulos, varotaan liikennettä, vain toinen sammuttaa, soitetaan apua, jne.

    Oikea paikka sammuttimelle olisi varmaan silti penkkien välissä, jos vaikka kolarissa ei pääse hakemaan. Myös pumpun kytkin olisi hyvä tehdä kojelautaan, kun muistaisi. Joskus mulla oli pääkytkin maskin takana ja se on kyllä kanssa hyvä, tosin kannattaisi ehkä onnettomuuksia ajatellen olla mieluiten peräpäässä, josta sen varmasti apuun tuleva löytää helpommin.

    Viime viikolla olisi ollut yksissä avajaisissa uusia 6 kg jauhesammuttimia 4 euroa kappale, harmitti kun en ehtinyt hakemaan. Nestesammutin on aika huono autossa, kun pitäisi palavia nesteitä sammuttaa eikä levittää.

    Yksi viime vuosien surullisimpia harrasteauton palamisia taitaa olla tämä, http://www.fiatforum.fi/viewtopic.php?f=1&t=37681&hilit=fia+500
     
    Muokattu: 8.5.2017
  8. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Isäukon vuonna -76 ostaman ja viimeksi -84 huolletun 2kg jauhesammuttimen testasin viime talvena, kun oli säiliölle tarvetta. Yllätys, se pelasi oikein mainiosti, ja yllättävän pitkään se tavaraa työnsi pihalle. Liekö noissakin jotain eroja, vaikka kilot olisi samoja? Total-merkkinen, valmistaja näkyy olevan olemassa vieläkin.

    Talliin tuli hommattua uusi 6kg sammutin parikymmentä vuotta vanhan tilalle. Paineet siinäkin olisi ollut sisällä vielä.
     
  9. wahoo

    wahoo Gearhead

    Nyt pitää muistaa että vaahtosammutin ei ole sama kuin jauhesammutin.

    Itseasiassa autossa toi jauhesammutin menee lyhyemmällä aikavälillä huonoksi, koska tärinä aiheuttaa sen että että hienojakoinen jauhe paakkuuntuu tiukaksi massaksi sammuttimen pohjalle, eikä ponneaine jaksa puhaltaa silloin kaikkea sitä ulos.

    Jos ei tarkastukseen tai huoltoon viitsi viedä niin kääntely ja koputtelu sammuttimen pohjaan auttaa vähän jatkamaan elinikää.
     
  10. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Niin joo jos se on kiinteesti pultattuna samaan asentoon niin voi pakkaantuakin. Mulla vaeltaa sama sammutin autosta toiseen kun ei kahdeksaan riitä sammuttimia ja asento vaihtuu koko ajan, eiköhän se kumivasaran korvaa.
     
  11. f34

    f34 Double Gearhead

    Tarkastus käsittää juurikin mittarin katsomisen, että on vihreellä, kumivasaran kumautuksen ja jauhon liikkeen kuulee kun pulloa kääntelee.
     
  12. deeäxä

    deeäxä Gearhead

    löytyy. pieni pullo pultattuna lattiaan, kuskin penkin eteen, on nopeasti saatavilla. peräkontilta kun lähtee hakemaan, avaimet tiputtelee pariin otteeseen sokissa, kerkeää tuhot kasvamaan...

    edit. vain teline on pultattu lattiaan, ei pullo itsessään. :rolleyes:
     
    Muokattu: 11.5.2017
    Skoll ja Karpov tykkäävät tästä.
  13. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Pultit avaa nopeemmin


    Öhöö öhö
     
    Skoll tykkää tästä.
  14. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Molemmista harrastepeleistä löytyy perus 2kg jauhesammuttimet.
    Toisessa se on kuskinpenkin edessä, penkinrungossa kiinni ja toisessa heti penkin vieressä vasemmalla, siinä oven ja penkin välissä.

    Joo eihän tuo mikään siisti ole käyttää, mutta parempi se on sittenkin siivota sotku kun antaa koko auton palaa...liian pienikin tollanen 2kg on, parempi olis 6 kg, mutta tollasessa pikkarin hytissä ei ole oikein tilaa moiselle.

    Ainahan noita autoissa olevia jauhesammuttimia kannattaa välillä nuijia kuminuijalla pohjaan ja kuulostella olkapäällä pitäen korva kyljessä kiinni juokseeko se suola...auton tärinä kun tuppaa pakkaamaan suolan liian tiukkaan pullon sisällä.
     
  15. AnttiJ

    AnttiJ 3rd gear

    Heti sen jälkeen hankin kun hapertunut bensaletku vuoti bensat koneen päälle. Onneks oli vielä kylmä kone. Voisi kyllä olla paikallaan hankkia 6 kg nykyisen 2 kg tilalle.
     
  16. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    ei tilalle.. vaan lisäksi. :) toinen siihen kabiiniin ja toinen isompi vaikka sinne takaluukkuun.

    itse pidän siitä että on saatavissa sammutin sekä siitä auton sisältä tai "ulkoa" (eli takaluukusta) tarvittaessa.

    ---
    ja kotona.. sammutuspeite keittiössä. 6kg sammutin taas on tuossa makuuhuoneen ovella.

    tässä kun mietin niin ulkooven lähelle/ asunnon keskelle voisi yhden 6kg laittaa/ostaa myös.
     
    Muokattu: 10.5.2017
  17. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Kotosalla on peite ja nyt hommattu sammutin

    Tarjouksessa oli niin pitihän moinen hakea varuiksi. Katoin tuoreimman ja sellaisen joka suhisi kallistellessa sekä mittari oli 20°C merkissä kun sen verran kaupassa sisällä näky viereisen hyllyn mittarien keskiarvon mukaan olevan


    Siitä tuli myöhemmin mieleen, että saunallahan vois kokeilla tai talvella toimiiko se mittari
    Lukema ylös ja pullo saunaan tai pakkaseen pihalle samalla kattoo liikkuuko viisari kun ponnekaasun tiiveys pullossa muuttuu
    Jos mittari on keskellä 22°C sisällä ja tunnin kuistilla oltuaan vielä keskellä on todennäköisesti mittari kuollut


    Tutulla oli sammutin keskikonsolilla ja joku hoonosoomi tuli jotain selittämään ikkunaan, tuttu laski käden sammuttimelle ja huomatessaan hoonosoomi lopetti keskustelun samantein ja lähti toiseen suuntaan
    Ilmeisesti oli kokemusta miltä tuntuu kun 2kg;sella lojautetaan otsaan :poff:


    Joillain muuten on ihmeellinen halu aina käännellä sammuttimista kahvat piiloon, ei ole yks eikä kas sammutinta kun kahvat on seinän puolella :odroll:
     
  18. 455STW

    455STW Gearhead

    Nostetaas taas tätäkin topikkia...
     
    vivve tykkää tästä.
  19. markoyt

    markoyt 3rd gear

    Sammutuspeite kuskin penkin takana.
     
  20. Seejii

    Seejii Gearhead

    Löytyy.
    2kg jauhe ja sammutuspeite. Sammuttimen sijainti merkitty tarralla ikkunaan
     

Kerro tästä muillekin!