Kukaan muu..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Camembert, 23.8.2017.

  1. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Suorahampainen taitaa olla se kansankielessä käytetty synkronoimattoman synonyymi




    Nykynen käyttis ei hyväksy kytkimettömyyttä, talvella tosin lähtiessä ei halua päästää vaihdetta pois jos kytkintä painaa
    Seat;issa oli rundari niin oli helpompi talvella pakkasilla vaihdella ilman kytkintä

    Sisussa oli sama kytkimellä vai ilman, hauskinta oli rampille hidastaessa nelosella humpsautti kaasua niin keppi loikkasi kolmoselle

    Valmetilla 1/2 vaatii kytkimen loput menee pukkimalla ja on sentään twinstick sanan oikeassa merkityksessä.
    Vaihde kepissä kaavio 1-2, 3-4, 5-7, 6-8. Melkonen kepittäminen kun huiput kuitenkin melkein 30 :poff:

    Bemarilla tuli ajeltua pitkään ilman kytkintä kun ei saanu aikaseksi vaihdettua kytkin sylinteriä :odoops:


    Melkeen offia, 7700 sarjasessa ford traktorissa on vaihteen poistamisen estin
    Siis helvetti että typerä keksintö, jotain kytkinpolkimen alla niin et saa vaihdetta pois päältä Päälle vaihteen kyllä saa liikkuessakin :odroll:
     
  2. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Mirafiorilla tuli aikoinaan ihan vaan huvikseen opeteltua ajamaan ilman kytkintä. Ylöspäinvaihtaminenhan on helppoa ja menee ihan itsekseen, alaspäinvaihtaminen taas vaatii hieman asennetta eli aktiivista kaasunkäyttöä. Opeista oli hyötyä myöhemmin kun ostin kytkinvikaisen Passatin, jota piti siirtää parisataa kilsaa ennen korjaamista. Auton myynyt kaveri teki myös paikaltaanlähdöt sekä eteen että taaksepäin ilman kytkintä kone käyden, ihme että loota kesti.
     
  3. KajS

    KajS Gearhead

    Joskus 1980-luvun alussa Fiat 128:lla ajoin ilman kytkintä, kun vaijeri katkesi. Mondeolla (vm 2005, MTX-75-vaihteisto) olen joskus yrittänyt elvyttää tuota taitoa vaihtaa ilman kytkintä.
     
  4. Camembert

    Camembert 1st gear

    OK. Kunhan kyselin onko joku kohdannut ongelmia. Olen ajellut sbc 350+Muncie M22w (AutoGearin rattaat) pari vuotta pääsääntöisesti ilman kytkintä enkä usko sen olevan vahingollista jos kierrokset matchaa edes lähelle. Laskeskelin että 100 rpm heitto antaisi synkronipinnoille nopeuseroa KARKEASTI noin 50 cm/sek.
     
  5. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    ...ei ole niin hyvä otsikoimaan kuin sinä! :odwink:
     
    PauliR ja Nikuzai tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!