Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

  1. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Mulla on kattoloisteputket useemmassa ryhmässä, aina tulee kuitenkin sytytettyä kaikki joten olis voinu olla yhdellä katkaisijalla. Samaten kaikki tontin ulkovalot olis saanu syttyä samalla kertaa, isoja kauhavaloja lukuunottamatta.
     
  2. valpas

    valpas Gearhead

    Käyhän tuokin.
    Minä yritän säästää kaikesta, ja siltikin kiinteet, tai pakolliset kulut on noin 550 Euroa/kk (sis. ajoa 130km/päivä). Jos toisille alan tehdä, niin pitää laittaa toiminimi pystyyn, niin saa edes asunnon, ja hallin välisistä matkakuluista jotain pois (3000 Euroa/v). Kaikesta huolimatta edullisin ratkaisu minun tilanteessani. Harrastus maksaa aina.......
     
  3. pantera

    pantera Double Gearhead

    Mulla on tallin valoja ohjaamassa pienoislogiikka, jota ohjataan painonappivalokatkaisijolla
    1 tonäsy, syttyy " käynti valot" palaa 5 min
    1 pitempi tönäsy em. ei sammu aikarajotuksella
    2 tönäsyy syttyy tilan kaikki valot ja jää palamaan
    3 tönäsyy niin niin sammuu
    3 sek painaa, sammuttaa kaikki valot koko rakennuksesta.

    Melko turhaa hifistelyä... no mukavinta systeemissä on kun voi sammuttaa kaikki tallin palamaan jääneet valot etänä tuvasta käsin..
     
    TheVille tykkää tästä.
  4. urho3

    urho3 Gearhead

    Mulla on tallin valot,ulkovalot,pistorasiat ja nosto ovi kaukosäätimellä. Saa erikseen kaikkia ohjattua. 3kakea 2 kummassakin autossa ja 1 tuvassa. Pitäs vielä toisen tallin nosto oven moottori laittaa käyttöön kakella. Uudempaan talliin ostin 10kpl alumiinisiä 58w led valaisimia.
     
  5. Plymouth\/

    Plymouth\/ 1st gear

    Onkos jollain kokemusta thermox merkkisistä nosto-ovista? Olisi tallin ovi hankinnassa, puoli lämmin tila.
     
  6. GBS

    GBS 2nd gear

    Taitaa olla halvin.
    Ite otin mk-door ovet. Hyvillä heloilla ja ihan kelpo lamellitkin.
     
  7. Plymouth\/

    Plymouth\/ 1st gear

    Täytyykin kysyä tuolta tarjousta, toinen vaihto on masadoorsin paraati ovi, mahtaakohan olla yhtään sen parempi?
     
  8. urho3

    urho3 Gearhead

    Joskus asensin 2kpl sm thermokseja ja kyllä ne pelas. Mut ei läheskään niin hyvä kun asensin mesvacin oven 3,6x3,75 niin toimii tosi herkästi.
     
  9. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Talli ulkoa jotakuinkin valmis, nosto-oven haen huomenna Laitilasta ja naulaan paikalleen sitten iltasella, kai...eka kerta semmistakin hommaa.
    Sähköille on jo keskus kytkettynä ja vähän tarkisteltiin aiempaa suunnitelmaa jossa oli oikeestaan noin 50% turhaa ja ylimääräistä. Päätyseinään tuli kaks 3-v tökkeliä ja keskuksen viereen oven pieleen yksi. Seinille sukorasioita joitakin.
    Valaisimien suhteen huomenna tulee lediputkihässäkkä testiin, joku teollisuusmalli, saa nähdä mimmonen se sitten on teholtaan. Aika kallis kun melkein satkun pala.
    En jaksanut pellittää kulkuoven kynnystä sen kummemmin joten laitoin siihen sitten nurkista löytynyttä 50x25x3 profiilia kaks päällekkäin ja hitsasin pienet laput päihin että saa ruuvattua karmiin kiinni.
    Luulis kestävän potkimisen.
    Nosto-oven alle tulikin pelti 2mm alumiinilevystä.
    Seuraavaksi sitten kun ovet saa kiinni alkaa tavaroiden siirto vanhasta rakennuksesta ja sen purku. Hyllyjä pitäis laittaa toiselle seinälle muutamia metrejä.
    Laatasta kun tuli pikku vahingon vuoksi tuuman paksumpi kuin se 150mm niin kuivumisaikakin piteni mutta nyt ku ollaan viikolla kymmenen niin nakkaan kohta lämpöjä vähän perään.
    Maaliksi lattiaan tuli Nanten 2k-epoksi vesiliukoinen hengittävä maali kolmeen kertaan levitettynä.
    Ilmanvaihtoon 2x160mm etualanurkkiin tuloilmalle ja 2x160 ylös päätyseinään poistolle.
    Käyntioven päälle tulee hämäräkytkimellä joku ledituikku ja ison oven päälle 50w ledilätkä omal knapil.
     
    Muokattu: 10.9.2017
    Camino'79 tykkää tästä.
  10. valpas

    valpas Gearhead

    Riippuu vähän mitä tekee hallissaan. Minulla on 8 voimavirtapistorasiaa, joissa on kolme sukoa melkein jokaisessa (oli tosi näppärä asentaa verrattuna siihen, että olis sukot ollu erikseen). Neljä voimavirtapistorasiaa vielä pitää lisätä.
    Ulkovaloina on ollut kaks 30W Lediä, päädyn nurkissa, noin 2,5m korkeudella. Tuli tehtyä betonitaso 2x8m ovien eteen. Siinä on hyvä työskennellä pimeelläkin, kun ei oo varjoja.
    Ostin käytetyn toimivan Enervent Pingviinin LTO-koneen, niin voi vaihtaa pakkasellakin ilmaa. Perus ilmanvaihto kannattaa olla hyvä. Jos pölysiä hommia tekee, niin kohdeimuri.
     
  11. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Saako noita jostain järjelliseen hintaan? Itse hylkäsin noi yhdistelmärasiat aikanaan tallissa kovan hinnan takia, mut siitä on jo taas muutama vuosi. Kohta tarvis katosta sähköistää ja noi voimavirtapistorasiat joissa 3 sukoa olis kyllä käteviä, ei taida vaan kovin edullisia vieläkään olla
     
  12. urho3

    urho3 Gearhead

    Laskeskelin et 38kpl löytyy 3vaihe moottoreita tallista. Osa on tietysti laitteiden sisäisiä ja osa on kiinteästi kaapeloitu. On niitä pistorasioitakin 15kpl.
     
  13. valpas

    valpas Gearhead

    Kokonais edullinen, kun ei mee sähkärin aikaa paljo kytkemisessä.
     
  14. valpas

    valpas Gearhead

    Helkkari, menit komeesti ohi!
     
  15. urho3

    urho3 Gearhead

    Sit vielä hitsauskoneet voimavirralla. Ei yks mies kerkee joka päivä kaikkia käyttää.
     
  16. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Ennemminkin näyttäis siltä, että kun laittaa tavallisia niin saa asennukset ilmaseks verrattuna noihin kolmen sukon yhdistelmiärasioihin.
    Noita yhdellä sukolla varustettuja voi jo harkita, ne ei oo enää kun vähän yli tuplahintasia tavallisiin verrattuna
     
  17. urho3

    urho3 Gearhead

    Jos on vain vähän tarvetta niin roikkakelat on käteviä. Eikä mikään estä siihen työpöytään asentamasta 5osaista jatkojohtoa jossa on katkaisin. Riittää hyvin latureille radioille yms ja saa sähköt poikki kytkimestä.
     
  18. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Valaisimia tuli pari kappaletta testiin, varsin vakuuttava teho jo kahdella 135cm lampulla. Niillä valaisi kohtuullisesti näköjään koko tallin. Tilasin lisää.
     
  19. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Paas tänne linkkiä lampuista :)

    Ja tietenkin kuvia kun ovat tallissa :D
     
  20. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Rexelin kamaa nää oli, selvittelen nimen ja mallin. Kuvia tulee illalla =).
     

Kerro tästä muillekin!