Bannaaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Overdrive tiedotteet ja palaute', aloittaja caprice305, 24.9.2017.

  1. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Meillä kaikilla täällä on tietyt säännöt missä pitäisi pysyä, ja mielestäni olis reilua jos niitä rikkoessaan joku bannataan, kerrottaisiin kenen toimesta, ja miksi?
    Eihän tossa ole mitn järkeä et ykskaks sä et vaan pääse sisään ilman mitn selitystä.
     
    kalvetinhet, north, palontie ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

  3. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    No noi perussäännöt, ei saa lyödä eikä heittää kivillä.
     
  4. valpas

    valpas Gearhead

    Kaarnen profiilia ei löydy? Kaipaan....;)
     
  5. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ongelma on kun ei ole sääntöjä keskustelulle eikä moderoinnile
     
  6. Jsp

    Jsp Gearhead

    Mutta kyllä suomalainen osaa löytää aina ne porsaanreiät ja tahallaan kävelee veitsenteränpäällä.
     
  7. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Niin kai mutta nythän sen voi tehdä tietämättään ja tahtomattaan.
    Ja moderointi on mielivaltaista ja tapahtuu kulissien takana kuin pohjois koreassa. Aina välillä vaan joku teloitetaan muille esimerkiksi tai muuten vaan katoaa jäljettömiin.
    Vittu mitä touhua.
     
    Inlinee, kalvetinhet, Nikuzai ja 1 muu tykkäävät tästä.
  8. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    noi varmaan pystyy aikuisten ihmisten kesken sopimaan ja ei heti permabannia jos joku tulkittee säännön eri tavalla. Nyt moderointi on mielivaltasta ja kukaan ei tiiä moderointiperusteita tai rangastuksia. Ihan kaikilla muilla palstoilla on noi yleensä ihan julkisesti esillä ja niihin viitataan aina jos mode antaa varotuksen, bannia yms. siis ihan jokasella, niin suomi kuin jenkkipalstoillakin. Tämä on just tällänen foorumimailman pohjoiskorea
     
    kalvetinhet ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  9. Substitute

    Substitute Gearhead

    Bannaamisesta ja miten siihen päätyy mulla ei ole ajatusta, mutta kai sieltä jotain varoitusviestejä tulee ennenkuin banni iskee päälle? Ehkä se on sitten kerrasta poikki niille jotka ovat banneja useammin historiassa jo saaneet. Itse en kyllä ole kenellekään bannia toivonut - koskaan.

    Toinen asia on sitten se miten ilmiantoja tehdään. Jos niissä on tarkoituksena saada jollekin bannia niin lähtökohta on mielestäni väärä. Tarkoitushan on että keskustelu menee soveliaisuuden rajoissa, ja jos kokee joutuneensa epäsoveliaan käytöksen kohteeksi ja se ei lopu pyydettäessä, niin sitten voi pyytää ylläpitoa puuttumaan asiaan. Eli tarkoitus pitää olla että homma kääntyy oikeille raiteille eikä se että jollekin tulisi bannia.

    Kaikken ikävimpänä toimintana pidän sitä jos ilmoituksia ylläpidolle tehdään ikäänkuin kosto- ja selkäänpuukotusmielessä. Sellaista en suvaitse enkä ymmärrä.

    Ainakin itse arvostan kovasti että jos kirjoitukseni jotakuta loukkaa, niin siitä kannattaa kertoa suoraan. Silloin voi asiaa korjata.
     
  10. Substitute

    Substitute Gearhead

    Ilmeisesti ylläpito olettaa että osataan käyttäytyä ilman yksityiskohtaisia ohjeita ja sääntöjä. Itse en kyllä näe sitä ongelmana.
     
    Rotten tykkää tästä.
  11. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Tollanen oletus on vaan vähän pöhkö, kun soveliaisuus on aika suhteellinen käsite. Moni voisi pitää sitäkin ryöpytystä mitä välillä päällesi saat epäsoveliaana ja missä vaan muualla olisin ainakin itte jo bannissa kuten koko konkkaronkka melkein yleiseltä keskustelulta.

    Sama pätee toiseen suuntaan, jos moderoinnin pitäs perustua läpinäkyviin sääntöihin eikä mielivaltaan. Hyvin monella palstalla on myös topic johon voi kirjottaa rekisteröitymättä ja reklamoida tuomiostaan ja topic johon voi ehdottaa sääntömuutoksia.
     
    Muokattu: 25.9.2017
  12. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Tää on vaarallinen aihe. Kuten jäsen DX on tainut joskus sanoakin, ollaan vaarallisella tiellä, jos loukkaavuuden tai vihapuheen saa määritellä subjektiivisesti loukkauksen tai vihapuheen kohde (vrt. ilmianto). Tapaloukkaantujia löytyy ihan mistä vaan hakemattakin, monet loukkaantuu jo ihan vähänkin poikkeavasta mielipiteestä. Mutta mitenpä tännekään sääntöjä siihen saataisiin (siis järkeviä), kun se ei tunnu onnistuvan edes kansalliseen julkikeskusteluun.
     
    KajS, palontie, caprice305 ja 1 muu tykkäävät tästä.
  13. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Ei niiden tarvitse järkeviä ollakaan kunhan on. Od ei kuitenkaan ole demokratia eikä edes julkinen paikka ainakaan yleisen keskustelun osalta, vaan yksityisalue minne voi laittaa semmoset säännöt kun lystää. Verrattavissa baariin missä omistaja päättää miten pitää pukeutua, mikä on ikäraja ja minkälaista musiikkia soitetaan. Semmosta baaria olekaan missä nuo vaihtuu päivittäin, tai kukaan ei tiedä mitä ne on, ja poket heittelee ulos milloin kenenkin kun sille päälle sattuu.
     
    Kurko, kalvetinhet, KajS ja 1 muu tykkäävät tästä.
  14. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Vai on Kaarne laitettu tauolle. Harmillista. LOL.
     
  15. Substitute

    Substitute Gearhead

    No sekin mikä koetaan loukkaavaksi riippuu niin tilanteesta. Esimerkiksi katin kertaluontoiset solvaukset ovat olleet ihan hupaisia. Mutta jos raja tulee vastaan, niin onhan se suoraselkäistä silloin asiasta sanoa suoraan.
    Ei noihin oikein ole selkeitä ohjeita, maalaisjärki ja hyvät tavat on ihan hyvä lähtökohta.

    Jossain kuvailtiin asiaa siten, että netissä kannattaa käyttäytyä ihan silleen niinkuin kasvokkainkin keskustelisi.
     
    KajS ja Rotten tykkäävät tästä.
  16. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Mutta nyt katti on bannissa. Miksi? Kuinka kauan? Minkä perusteella?
     
    kalvetinhet ja xarper tykkäävät tästä.
  17. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    No eipä tule ikävä :rotfl:

    Paras konsti trollamiseen on ettei kukaan vastaile ja lähde mukaan...trolli elää vain niin kauan kun sille vastataan.
     
    cdv70, Rotten ja kalvetinhet tykkäävät tästä.
  18. Substitute

    Substitute Gearhead

    Hyvä trollihan on hyvä katalasaattori keskusteluille. Huono on vaan huono trolli.
     
  19. Jza

    Jza Double Gearhead

    En liene hirveän kaukana totuudesta, jos veikkaan että samoista syistä kuin niin monesti aiemminkin. Mutta nimimerkkejähän maailmaan mahtuu ja IP:t muuttuu.

    Mitä tulee tuohon subin trollimääritykseen, niin en tuota ihan allekirjoita.
    Minusta pitäisi eritellä nämä palkatut katalysaattorit puhtaista trolleista, joista jälkimmäisillä ei ole yleensä muuta tarkoitusta kuin vittuilla ihmisille. Meiltä taitaa kielestä puuttua sopiva sana kyseiselle henkilöllle/toiminnalle. Oliskos se vaikka katti? :D
     
    kalvetinhet ja Substitute tykkäävät tästä.
  20. Substitute

    Substitute Gearhead

    Mulle se on ihan sama millä nimellä asiaa kutsutaan. Kun ottaa kirjoituksen kirjoituksena eikä sillä asenteella että kuka kirjoittaa, niin eihän tuolla ole merkitystä.

    Kyllä minua on ihmetyttänyt usein että miten täällä otetaan kierroksia ilmiselvistä trollin trollaustarkoituksessa heittämistä jutuista. Ei minua ole häirinnyt esim. Kaarnen jutut yhtään vaikka on ihan henkilökohtaistakin häneltä tullut.
     

Kerro tästä muillekin!