6.2 vani

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja okkim78, 30.8.2017.

  1. samuR

    samuR 1st gear

    Mikäs meni vituiks kun säädin syöttöä lisää ja nyt tyhjäkäynti on korkea?? Kokeiltiin säätää tyhjäkäyntiä eikä mitään vaikutusta
     
  2. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Olisko kansi väärin paikallaan? Siinä voi käydä ikävemminkin...
    Se ruuvi vaatii sit aika pieniä liikkeitä.
     
  3. okkim78

    okkim78 2nd gear

    Niin..mulla ei oo lataukselle mitään valoa..oisko unohtunu tekniikan vaihdon aikana moinen "turhake":oops:pelkkö volttimittari on..tulee noinkin toimeen,mietin vaan pakkaskelejä kun joutuu ryntäyttämään..94amppeerinen laturi
     
  4. KajS

    KajS Gearhead

    Tuossa transitissa osaava Ford-huolto väitti polkaisutarpeen olevan ominaisuus. Uskoin heitä, minut on opetettu uskomaan auktoritetteihin. Nykyään vanhempana olen alkanut epäillä enemmän "auktoriteettien" juttuja...Nykyään uskon enemmän sun, Jussi289, juttuja.
     
  5. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Kiitos luottamuksesta. Vaikka onhan tämmönen etäkorjaus monasti aika vaikea laji. Lähtötiedoista riippuen voi osua tai edes osoittaa oikeaan suuntaan, joskus menee sitten metsään.
     
  6. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Lisäsit liikaa syöttöä!!! Max 1/8 kierrosta vakioilmanotolla, vaparilla Max 1/6, föönin kera Max 1/4.

    Ja ei siitä juurikaan hyötyä ole, ongelmia vaan tulee Detroit Dieselin tapauksessa...
     
  7. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Ei voi suoraan sanoa että tuliko syöttöä liikaa, epäilen että ei tullut kun lisääntyneestä savusta ei mainittu. Näiden pumppujen sisukalut vaihtelee ja epäilen että kasattu väärin tai hävinny yks pieni jousi.
    Mulla on föönikoneessa isoin kaksi mäntäinen pumppu jota on modattu vielä huolella, syötöt tapissa eikä saa vieläkään liikaa tawaraa:poff:.
    Tosin myönnän että ongelmia on, pitosellaisia kun lukko hajosi.
     
    jorkat ja palontie tykkäävät tästä.
  8. okkim78

    okkim78 2nd gear

    no niin..kävin tänään liikkeessä mistä laturin ostin.Eli ei lähe lataamaan jos ei ole sitä hemmetin lataus valoa:mad:eli pitäs nyt semmonen viritellä..eli jääpi sinne konehuoneeseen miun puolesta..mikäs ois helpoin tapa?vai joku vastus..sulake ei vissiin aja vastuksen hommaa..ja kolvi ei pysy sit miun käsissä..oiskohan jotain valmista juttua kaupan hyllyltä tuohon?siis ohkasempi johto kait heräte.ja meneekö näin että siihen pitäs se etuvastus laittaa..ja niinkuin näkyy niin en sähköistä juuri mitään tiedä:(jos jollain jotain kuvia toimivista virityksistä yms niin eikun kuvia tulee..v.loppu lähestyy niin vois yrittää ite viritellä tuon toimimaan..2viikon jonot joka hemmetin pajalle..kun loppuunsa tuo ei pahalta hommalta kuulostas itekkään tehä..
     
  9. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Se latausvalo voi majailla siellä laturin lähellä!!
    Kun rupes noi laturin piuhat vituttamaan niin muutin sen single wire malliseksi. Ei mitään muuta johtoa kuin se paksu joka lykkää jännää akkuun.
     
  10. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Sen latausvalon voi korvata kyllä vastuksellakin, mutta periaatteena tapahtuma on sama, on siellä pikku lamppu tai vastus. Laturin magnetointipiiriin viedään pieni virta, kun virtalukosta käännetään virta päälle. Se vähän esimagnetoi ankkuria, niin lataus alkaa heti. Jos sitä piiriä ei ole, laturin herääminen on jäännösmagnetismin varassa, ja silloin se vaatii kierroksia riittävän ulostulon aikaansaamiseksi. Ladatessaan laturi hoitaa sitten itse magnetointipiirin syötön, jolloin se piste nousee jännitteelliseksi ja latausvalo sammuu.
     
  11. okkim78

    okkim78 2nd gear

    juu..laturin lähelle oli tarkotus lamppu tai vastus laitella..mietin vaan onko semmosta lamppua olemassakaan mihin vois suoraan tyrrkätä johot kiinni,joku abiko liitos:rolleyes:tai vähän niinkuin joku sulakerasia mihin laittas lampun kiinni ja perään johdot..nyt ei vissiin tuota ymmärtäny kukaan..:confused:;)semmonen motonet viritys oli mulla gmc:ssä valoille sulakkeina..eikä maksanu paljoa..
     
  12. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    No joku simppeli kilven valo vaikka. Kunhan ei ole ledimallia, se ei saata riittää.
     
  13. okkim78

    okkim78 2nd gear

    Jeps..kiitti vastauksista:)pitääpä töitten jälkeen käydä motonetissa kahtelemassa mitä sieltä löytyis..
     
  14. okkim78

    okkim78 2nd gear

    nyt on lamppu kytketty..eli.. heräte johto poikki ja siihen naaras abiko joka menee lampulle.lampulta maihin..ei pala herätevirroilla..hehku toimii normaalisti..auto käyntiin..ei pala miun valo..tyhjäkäyntiä 1kaljan verran ja 2 tupakkia..kunnon ryntäytys niin konehuone loisti kuin joulukuusi perkele!!pikku lampulla..ei vittu
     
  15. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Se lamppu ei kuulu maihin mistään päästä... Virtalukon jälkeisestä plussasta >lamppu > laturin napaan.
     
  16. okkim78

    okkim78 2nd gear

    Öö..eli..ennen kuin teen mitään rapulapäissäni koitan tähän selittäää tään "kytkennän"eli..virtalukolta tuleva ohuemman johdon katkaisin.siihen naaras liitin mikä menee lampun +johtoon.liittimestä toinen johta jatkaa laturin herätteelle.ja lampulta miinus johto runkoon..eli mikäs tässä meni vikaan..kai se lamppukin tarvii maita..vai ei:oops:
     
  17. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Lampulle plussa lukolta ja se saa maan laturin herätteestä.
    Laturi saa näin herätteen tuon palavan lampun kautta virtalukolta kun virrat väännetään päälle.
    Kun kone käy, laturi alkaa työntämään virtaa tuohon samaiseen herätepiuhaan ja se sammuttaa latauksen merkkivalon, koska lamppu ei pala silloin kun molempiin nastoihin syötetään plussaa.
     
  18. okkim78

    okkim78 2nd gear

    Laturin napa..siis mikä on rungossa..
     
  19. okkim78

    okkim78 2nd gear

    Täällä vastattiinkin jo..
     
  20. okkim78

    okkim78 2nd gear

    Siis voi vittu nytten..eli menee uusiks tää kytkentä..siis ois pitänykkin siitä paksummasta johosta ottaa virta lampun +johtoon?mihinkäs tuon maan tyrkkään..herätteeseen..heti aamusta näin vaikeita juttuja;) taitaa olla niin että pitää karhu taas avata:mad:
     

Kerro tästä muillekin!