Kattokaas tätä! (eduskunnassa jotain tolkkuako?)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja emil knievel, 13.10.2017.

  1. KajS

    KajS Gearhead

    Synkkää keskustelua. Käynnistän poikkeuksellisesti slanttivanin ja lähden käymään tallilla. Olen vapaaehtoisesti pitänyt autottomia viikonloppuja (niinku jonkun öljykriisin aikaan Belgiassa...). Ei oo vaikeata tykätä sekä autoilusta, autoharrastuksesta että luonnosta ja luonnossa liikkumisesta.

    Mutta teidän skenaariot on niin kaameita, että kohta on +30v rakkineella autoileva joko vankilassa tai konkurssissa...Äänestäkää ketä huvittaa. Vallassa olevista puolueista riippumatta Suomen valtion kassavaje syvenee ja rahat otetaan sieltä missä raha liikkuu: Autoista ja liikenteestä. Pitisi verottaa seurakuntia, puolueita ja ammattiliittoja, nuo saa edelleen kerätä rahaa mielin määrin. Puoluetuki pois ja kaikki yrittäjyyttä kannattavat puolueet hankkikoot rahansa liiketoiminnasta (Ja yrittäjyyttähän tukee ennen vaaleja kaikki vas.liitosta kokoomukseen, vihreätkin).
     
    rane58 ja Catiska tykkäävät tästä.
  2. karra

    karra Double Gearhead

    Kyllähän autoilijaa tullaan rokottamaan jatkossakin, hankintavero vaan siirtynee ajoneuvoveron suuntaan. Harrasterekisteri on ihan ok eikä se ole keltään pois. Itsellä tulee olemaan ensi kesänä kolme museoautoa käytössä; vuosimallit 1971 ,1979 sekä 1987, kaikki yli 5,5 litraisilla koneilla. Sitten riittää yksi käyttöauto niin muilla voi sitten täydentää jos tarvii ajella. Itse asiassa eräs museotarkastaja sanoi että heidän pitää olla tarkempia ja enemmin kriittisiä nyt tarkastuksissaan koska museorekisteri on tavallaan veronkiertoa, koska se oikeuttaa ajamiseen ilman aina vaan kallistuvaa ajoneuvoveroa. Itse en ole sitä mieltä että se on veronkiertoa mutta oiskohan oikeissa pussihousupiireissä tosiaankin tuollainen käsitys?
     
    rane58 tykkää tästä.
  3. duel

    duel 3rd gear

    Niin, ihmeen tyhmää sakkia suurin osa kansasta kyllä on. Kohkaavat vaan jotain autoveron poistoa, vaikka kaikkein pahinhan tuo helvetin ajoneuvovero on! Mun puolesta autovero saa olla ja pysyä, se kirpasee vain kerran mutta ajoneuvoverosta on päästävä eroon.
     
    rane58, valpas, KajS ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Erittäin hyvin sanottu tää on kyl maailman tyhmimpiä kansoja, ei voi kuin ihailla itävallan ja tsekkien kansaa kun osaavat äänestää paremman tulevaisuuden puolesta ja katolonitkin sai melkein puoli miljoonaa ihmistä kaduille osoittamaan mieltään, noh yrittää täälläkin sentään muutama ryhmä tehdä parempaa tulevaisuutta, mut liikaa on tyhmiä et mikään etenis parempaan suuntaan.
     
    rane58, eilhik, TopyCa ja 1 muu tykkäävät tästä.
  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Auto veron vois huoleti kaksinkertaistaa, se kirpasee vaan niitä joilla on muutenkin varaa laittaa johonkin uuteen rotteloon 4vuoden duunarin palkka

    Ajoneuvovero kirpasee eniten sitä persaukista duunaria jolla on pakko olla auto että pääsee sorvin ääreen
     
    rane58, valpas, KajS ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  6. TopyCa

    TopyCa Gearhead

    Kyllä näin on!
    Nailläkin sivuilla on 10-15v puuhattu "Harrasteautorekisteriä" mutta tulos on nolla.

    Svedulassa se on ollut jo 20-30 vuotta. Muistaakseni joku alan lehti (BilSport?) aloitti ja vei läpi harrastajien avulla. Saivat halvat vakuutukset uudhkoillekin ym etuja.

    Taitaa toimia yhä; https://www.bilsportmc.se/
     
    MadMike, rane58 ja KajS tykkäävät tästä.
  7. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Tässähän se ongelma on....mää itte...
    Pitäsköhän ottaa pää perseestä ja koittaa saada vähän laajenpaa näkemystä...
    Se nimittäin on varmaa että mitään ei tapahdu sillä että täällä melskataan että mun pitää saada ajaa lman rajoituksia....
    Miten luulet saavasi sellaisen esityksen hallitukseata ja eduskunnasta läpi....varsinkin kun virkamieskunta vastustaa?
    Antamalla jotain löysää eli ikä ja käyttörajoituksia on neuvotteluasema aika paljon vahvempi....ja edelleen ainakin 90 % harrastajista pääsisi hyötymään....ja toisaalta kaltaisillesi joilla on harrasteauto käyttöautona siitä ei ole mitään haittaa...
    Ja sillä kohtaa jos ja kun asiasta aletaan käydä julkista keskustelua kaikkien pitäisi tälläistä esitystä puolustaa ja kannattaa....sillä julkinen hyväksyntä edesauttaa esityksen läpimenoa.
     
    rane58 ja 4d sedan tykkäävät tästä.
  8. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Kannattaisko muuten tän aiheen otsikko muuttaa jotenniin aiheenmukaiseksi?
     
  9. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Otsikon kysymykseen on helppo vastaus,
    eduskunnassa jotain tolkkuako?

    EI OLE
     
    rane58 ja Roberto tykkäävät tästä.
  10. cdv70

    cdv70 Double Gearhead

    Toinen vaihtoehto on että keskustellan otsikon aiheesta pysyen siinä. Tai perustat uuden keskustelun siitä mistä halust keskustella.
    On vaan nykyään nää odeen keskustelut :
    - Hyvää päivää
    - Kirvesvartta
     
    rane58 ja KajS tykkäävät tästä.
  11. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Tossa vaan vikana se suomalainen kansanvoima kateus

    Molemmat tahtoo samaa asiaa, mutta laittaa toisilleen hanttiin ettei vaan toinen sais.
    Molemmat vielä *ttuillessaan äänestää asiaa vastaankin
     
    rane58, KajS ja cutlass cruiser tykkäävät tästä.
  12. KajS

    KajS Gearhead

    Tuossahan se perusongelma tuli. Tämäkin keskustelu on mennyt malliin autoharrastaja 1 argumentoi autoharrastajan 2 mielipiteitä vastaan hypoteettisen harrasteautoilupositiivisen järjestelmän tiimoilta.

    Tosiasiassa mitään autoharrastajaposiitivista systeemiä ei varmaan tule, ministeriöissä mietitään vain budjettivajetta ja kansalaisten kontrollointia keppihevosena "ympäristönsuojelu" mottona vanhat romut pois liikenteestä. Muistakaa esim. Timo Soinin lanseeraama luxusvene- ja moottoripyörävero (ei tosin koskenut autoja, mutta varmaan monia täälläkin OD:lla viihtyviä). Tuonne (päättäjätasolle) kun kahvaan pääsee, ei paljon kiinnosta jonkun Trabanttiharrastajan huolet.

    Edesmennyt isäni omisti ajastaan suuren osan Autoliiton toimintaan, äiti saa vieläkin Moottori-lehden ilmaiseksi, kun isä oli tosiaktiivi. Mutta ei se Autoliittoaktiivisuus mitään parannusta tuonut normiautoilijan touhuihin.

    Siksi meillä tehdään mitä pystytään ja mitä huvittaa autojen kanssa.
     
    rane58 ja Nikuzai tykkäävät tästä.
  13. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Ehkä ei tule, mutta jos kaikilla olisi toi asenne, niin ei varmasti tule.....

    Toivotaan nyt kuitenkin että homma etenisi....ymmärtääkseni se on ihan positiivisessa mielessä ollut esillä....eli ei tehdä vielä täystyrmäystä....
    Ja pyritään julkisessa keskustelussa tuomaan asiaa positiivisesti esiin....varsinkin jos jossakin kohtaa se enemmän tulee julkisuuteen.
     
    rane58 tykkää tästä.
  14. valpas

    valpas Gearhead

    Jos asia oikeen hoidettaisiin, niin asiallisesti täällä kirjoiteltas ja listattas semmoset jutut, jotka olisivat hyvänä perusteena kaikille autoharrastajille.
    Eli perusteet, miksi Harrasteajoneuvorekisteri?
    Jos ei löydy perusteita, niin unohdetaan koko juttu.
    Sitten se pitäisi mennä lobbaamaan Eduskuntaan, mieluusti muutaman etujärjestön voimilla. (ei jää jälkiä, kun kävijälistat tuhotaan päivittäin :D)

    Yks peruste Harrasteajoneuvorekisterille olisi mielestäni semmonen, että on tosi harvinainen kulkine, johon ei saa esim. just sen aujoneuvon moottoria, mutta sen saa pidettyä liikenteessä toisenlaisella moottorilla. Ei kelpaa museorekisteriin.
     
    rane58 ja KajS tykkäävät tästä.
  15. KajS

    KajS Gearhead

    Oot oikeassa, mun asenteessa on vikaa. Mutta kuten kommentissani esitin, olen 1970-luvulta lähtien seurannut laajemmin tätä "normiautoilijan" puolustusta hallinnon keinoja vastaan. Ja hullummaksi menee. Vähän ootee, mutta kun siitä Auoliitostakin, joka piti teemailtoja moottorin säätämisestä (silloin kun niissä jotain säätämistä oli), pimeällä ajosta ja renkaan vaihdosta 1970-luvulla on tullut autokaupan ja hallinnon paras äänenkannattaja aiheessa "Meillä on liian vanhat autot" ja kolmea vuotta vanhemmat päästöhirmut paaliin. Enää ei autoliittokaan puolusta kestävää kehitystä.

    Jatkakaa te harrasteajoneuvorekisteristä, se on hyvä juttu niille, joilla on oikeasti hienoja ja harvinaisia autoja. Minä ja slanttivani ollaan vääriä siihen rekkariin, me kun liikutaan päivittäin. Mä haluaisin kohtuutta ajoneuvoveroon, siis siihen käyttömaksuuun 1,37 €/päivä slanttivanissa ja 0,78 €/päivä mondeossa. Vattu, autojen liikenteessä olemassaolo tuottaa valtiolle melkein 4 ykkösoluen hinnan päivittäin. Vuodessa siis yli 1400 olutta...
     
    Muokattu: 24.10.2017
    rane58 tykkää tästä.
  16. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Nii, Chevyllä päivä 1,56€ + 0,23€ käyttövoimamaksua... Vaikka seisoo pihassa lava tyhjänä. Että sellanen käyttöön perustuva maksu.
     
    KajS, duel, Powerstroke ja 1 muu tykkäävät tästä.
  17. MadMike

    MadMike Gearhead

    Kuvitteleeko joku että sarvikuonojen maassamme pystytään sellaiseen dialogiin harrastajat vs viranomaistahot että moinen onnistuisi Suomessa. Vuosikymmeniä touhua seuranneena en jaksa uskoa.
     
    KajS, TopyCa ja rane58 tykkäävät tästä.
  18. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Autoliitto on mun muistaakseni jo 60 luvulla pitäny jotain 5vuotiasta autoa liian vanhana ja paalikamana, et kissa ei karvoistaan pääse mihinkän
     
    KajS ja rane58 tykkäävät tästä.
  19. MadMike

    MadMike Gearhead

    ei toikaan nyt ihan paikkansa pidä...mutta aseettomia ovat nekin.
     
  20. duel

    duel 3rd gear

    Mullakin ympäri vuoden "liikenteessä" oleva Dodge seisoo suurimman osan ajasta pihassa koska kävelen työmaalle, no siellä otan tosin hieman raskaamman laitteen alle. Sitten kesällä vielä kaksi autoa lisää joilla ajetaan lähinnä vain viikonloppuisin, ehkä. Tämä epäoikeudenmukainen maksu ahdistaa ihan oikeasti!
     
    Muokattu: 28.10.2017
    rane58 ja KajS tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!