Sponsorirahan vastaanottamisesta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja TimeMachine69, 21.11.2017.

  1. TimeMachine69

    TimeMachine69 2nd gear

    Terve

    Tämä lienee herkkä aihe mutta kuten äiti opetti: kysyjä ei tieltä eksy.

    Mietiskelen tuollaisia pikkusponsoreita tyyliin tarra auton kylkeen ja tonni rahaa. Mitenköhän yritykset suhtautuvat ja miksei verottajakin jos rahan saaja on yksityinen henkilö?

    A) Miten yritys hoitaa tämän kätevästi kirjanpidossaan?
    B) Miten verottaja suhtautuu minuun rahan vastaanottajaan? Onko se veronalaista tuloa?
    C) Tällaiseen en jaksa lähteä mutta onko niin, että Racing tallit perustavat jotakin yhdistyksiä tai kerhoja jonka tilille tuo sponssiraha sitten talletetaan?

    Että tämmöistä mietin.
     
  2. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    asiasta ei mitään hajua mutta uskoisin että tuo B on ainakin kiinnostunut asiasta!
    B on heti mukana kuvioissa kun mainitaan sana nimeltä raha!
     
  3. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    A) Yritys tarvii kuitin, käytännössä menee markkinointikuluihin, ei sinällään merkitystä onko yksityishenkilö vai yhdistys mutta kivempi antaa raha yhdistykselle ettei sponssaa verottajaa
    B) On veronalaista tuloa eli periaatteessa sinun pitäisi ilmoittaa se veroilmoituksessasi
    C) Käytännössä suurin osa tekee näin, yhdistyksen ei tarvi maksaa veroja kunhan ei tee liikaa voittoa, se harvemmin on ongelma
     
    TimeMachine69 tykkää tästä.
  4. supo

    supo Double Gearhead

    Paikallinen verotoimisto auttaa asiassa ja itse vetelin yksityishenkilönä kisaa reilu 10v ja tein niin kuin verotoimisto neuvoi.Ei ollut ongelmia koko aikana.Ei ollenkaan herkkä aihe.
     
    TimeMachine69 ja cdv70 tykkäävät tästä.
  5. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Monethan myös perustavat firman, jotta tuo rahansaanti sekä osien osto yms helpottuu.
     
  6. cdv70

    cdv70 Double Gearhead

    Mutta siellä teilläpäin ihmiset ovatkin lupsakoita. Jopa verotoimistossa
     
  7. TimeMachine69

    TimeMachine69 2nd gear

    Kiitokset

    Hyviä neuvoja.

    Tähän ehkä vinkkinä kysyn (saa laittaa privaakin jos on jotenkin luottamuksellista), että kun se homma on kumminkin tuhansia tai paremminkin kymmeniä tuhansia euroa tappiollista, niin meneekö käytännön tasoilla niin, että kaikki mahdollisesti saadut eurot katsotaan ansiotuloksi ja turha yrittää esittää tähän liittyen mitään kuluja?

    Tyyliin ostin kaudella 2018 osia 10000€, maksoin kilpailuilmoittautumismaksuja 1000€ ja tapahtumiin liittyen oli 1000€ yleisiä kuluja. Vastaanotin 2000€ sponssirahaa. Kilpailukausi oli tappiollinen 12000€-2000€ = 10000€ => ei veroteta lainkaan noita sponsseja.

    Mahtaako tässä olla jotakin raja-arvoja tyyliin alle 5000€ menee hyvin läpi ja yli 5000€ kauhea selvittely eikä hyväksytä?
     
  8. OL 533

    OL 533 1st gear

    Jos rahan saaja ei ole ennakonperintärekisterissä, maksajan pitäisi pidättää vero. Tähän asiaan olen törmännyt jo 90- luvulla ja tuskin homma on muuttunut. Käytäntö onkin sitten eri asia:) Verotarkastuksen osuessa kohdalle on maksajalla vastuu veron pidättämisestä. Verotoimistostahan saa neuvoja vaikka mihin, joskus jopa oikeita... Voi olla että olen väärässä, kun on niin moni muukin asia muuttunut tässä matkan varrella. Itsellä toiminimi kisahommia varten (ennakonperintärek, alv rek.)
     
  9. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Jos vastaanotat rahan yksityishenkilönä niin kaikki on ansiotuloa, kuluilla ei oo merkitystä. Eli joku yhdistys tai firma/toiminimi täytyy olla jotta saat verottomana.
     
  10. urho3

    urho3 Gearhead

    Mulle joskus tarjottiin pientä sponssia mut kieltäydyin kyllä siitä leikistä. Ei anna luonto periksi ruveta mainosmieheksi.
     
  11. Catiska

    Catiska Gearhead

    Jaa, luonto se sitten on sinullakin. Minä jätin vastaanvanlaisen pienen sponssin ottamatta siksi että niillä muutamalla satasella ei olisi ollut käytännön merkitystä mutta olisi minua kuitenkin edes jonkin verran sitonut. Lisäksi huonolla tuurilla tarraa irroitettaessa lähtee maaliakin mukana ;)

    Mutta jos sponsseissa puhutaan yhteensä edes nelinumeroisista luvuista niin viitsisin edes jonkinlaisen ilmoituksen asiasta suorittaa. Viisinumeroisilla perustaisin jo firman.
     
  12. rb

    rb Double Gearhead

    Me saatiin aikoinaan aika iso sponssi tarra ja vielä ihan ilmaiseksi :lol:
     
    rane58 tykkää tästä.
  13. urho3

    urho3 Gearhead

    Ette kuitenkaan maksanu niinkuin kummeli elokuvassa?
     
    Kurko ja rane58 tykkäävät tästä.
  14. JuhaKuu

    JuhaKuu Gearhead

    Tarpeet ja käytettävät pääomat ovat erinalaisia, Mie kyllä mainostan ihan mielellään niitä jotka meitä auttaa auttaa ja avustaa.
     
    supo ja Mikkis tykkäävät tästä.
  15. supo

    supo Double Gearhead

    Ei tämä ole tähtitiedettä eli sinne verotoimistoon niin siellä ne neuvovat miten esim.mainostilan myynti suoritetaan jne.Tuo yhteistyökumppanuus on sellaista että tehdään niinkuin on sovittu eli siinä sopimisvaiheessa asiat selväksi niin homma hoituu.Sitten kyllä niitä kuluja tulee niin paljon että kyllä menee kaikki mitä kerkiää kerätä ja ei tule ikinä riittämään mihinkään....Ps.Tiedän kokemuksesta että noissa yhteistyökumppani tilaisuuksissa tulee uusia yhteistyökumppaneita matkan varrella!Ja vielä satasella ei hypätä pitkälle mutta jo tonnilla pistetään polkaksi tarvittaessa!;)
     
  16. TimeMachine69

    TimeMachine69 2nd gear

    No joo. Tää on puolestani vaan tällaista pikkuselvittelyä etukäteen. Kysyin kuitenkin yhdestä tutusta teippaamosta mitä tollaiset tarrat maksaisivat kun arvaan, että ei niillä minun potentiaalisilla sponssaajilla sellaisia omasta takaa ole.

    Tulee mieleen kun nuorenpa tissutteli ja sai niitä kuningasideoita: nää sponssitarrat olisi taatusti ollut sellainen tuumailu joka olisi kristallisoitunut illan tummuessa ja kun olisi siinä hörppinyt asiaa eteenpäin niin jo vallan varmaksi rahasammoksi muuttunut. Nykyään kun ei tuu niin tissuteltua niin menee vain lakonisesti niin, että mikään ei ole varmaa ennen kuin rahat on pankissa.

    Katotaan nyt viitsinkö omasta puolestani lähteä noita kumppaneita hommaamaan. Teippien jälkeen kun auton pitäisi olla omaan silmään parempi kuin ilman niitä.
     
  17. TimeMachine69

    TimeMachine69 2nd gear

    Mikä muuten mahtaa olla suhtautuminen sponsorin ottamisesta kyytiin vartille:

    1. Jos ajetaan PET:ä ei käy?
    2. Jos ajetaan katuautotapahtumassa niin käy?
     
  18. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Kaikki on järjestäjästä kiinni. Itse kisassa tuskin käy sen enempää katuautotapahtumassa kuin muuallakaan, mut sen ulkopuolella molemmissa niiitä on nähty. Alastarolla jotkut jopa sponsoroivat dragsteria joka ei aja ollenkaan kisoissa.

    Me ollaan yeensä laitettu paikallislehden ilmaisosastolle sellanen ilmotus et sponssirahua otetaan vastaan ens la 12-13. Niil sit on tätä hommaa pyöritetty pääasiassa. Toinen merkittävä rahoitus on meil ollu toi tyhjien pullojen ja tölkkien palautus.
     
    kari6767 tykkää tästä.
  19. Catiska

    Catiska Gearhead

    Tuohan on loistava idea. Kotona voi sanoa ettei omaa rahaa mene harrastukseen koska kaikki kulut katetaan pullojen ja tölkkien panteilla. Ja samalla saa syyn ostaa joutavaa kuivien kurkkujen kostukkeeksi koska ette kuitenkaan jaksa niitä keräillä oman tallin rajoja kauempaa. Onko tämä sitä kiertotaloutta?
     
    rane58 tykkää tästä.
  20. väsynyt

    väsynyt Gearhead

    Toi palautus tapahtuu vissiin tonne niin sanottuun"etelä-suomeen":D
     
    kari6767 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!