Alastaron kiihdytysrata uhan alla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja triniemi, 15.12.2017.

  1. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    "Joululahjoituksellamme tuemme Water Aid -järjestön työtä, jonka tarkoituksena on edistää puhtaan veden ja viemäröinnin saatavuutta köyhimpien joukossa. Myös Pöyry tekee työtä veden parissa tarjoamalla palveluja veden hankintaan, jäteveden puhdistukseen ja jätehuoltoon sekä hule- ja tulvavesien hallintaan." Hyvää joulua ja onnetonta uutta vuotta toivottaa Pöyrööt Yo :D (toi teksti hyvästä vedestä löyty niiden etusivulta)
     
    KajS tykkää tästä.
  2. Cumminski

    Cumminski Gearhead

  3. tapsah

    tapsah 2nd gear

    tarina kertoo että tälläistä olisi ennen rataa tapahtunut..
     
    rane58 ja jart$u tykkäävät tästä.
  4. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    No mihin nää teko"pohjavedet" sitten päätyy lopulta? Coca-cola, PepsiCo, MCdDonalds, tekokurkkujen ja tekotomaattien tekomiseen, anteeksi tekemiseen, tekokyrvistä puhumattakaan. Ei se "uusi puhtaampi vesi" päädy turkulaisille veronmaksajille, edelleen litkivät sitä Aurajoen juustoa eiku vettä. Se myydään huokealla hintaa firmoille jotka jatkojalostaa sen veden tietenkin paremmaksi omasta mielestään. Ja hinnankin tietävät.

    Aika näyttää ulottuuko se turun vedenottamo kuitenkin pintaa syvemmälle, pumppaavat perkele sen oikean pohjaveden ittelleen. Noh, positiivisena puolena sitte, saa kiihdytellä rauhassa kun ei oo mitään mikä saastuis :D:D
     
    rane58 tykkää tästä.
  5. Hegemon

    Hegemon 2nd gear

    Yleensä kun noita firmoja alkaa tutkimaan niin yllättäviä asioita alkaa selviämään. Nehän yleensä pelaavat omaan pussiin jollain tavalla. Tuohon olisi hyvä saada jokin ulkopuolinen firma tekemään arvioinnin niin saattaisi ehkä tuloskin vähän muuttua.
     
    rane58 ja Cumminski tykkäävät tästä.
  6. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Alkaa muistuttamaan jo Katujen Kaahareita..:confused::p
     
  7. jpalvima

    jpalvima 3rd gear

    Lähietäisyydeltä seurailin erään pienlentokentän y-lupaprosessia ja jäi kyllä sellainen fiilis että lähtökohta kunnan eräillä y-henkilöillä oli kentän sulkeminen. Siinä oli tietotaso niinikään aika ohkoosella pohjalla kuten myös omat valtuudet ( ICAOn kartoissa olevaa kenttää ei ympäristövirkamies vaan voi sulkea vaikka miten polttelisi). Pohjavesialuetta, kiinnosti hirveästi muutamien pienkoneiden polttoaineiden ym vähäiset määrät ja muut sivuseikat vaikka vieressä on saatanallinen soranottoalue jossa ajetaan joka vitun päivä öljyä kusevilla kuormaajilla ja sorarekoilla. Se mistä piti luopua oli lopulta kaikki oheistapahtumat ( auto, mp) mutta pitkin hampain lupa tuli. Monta kierrosta meni ja paperia kului pienen sademetsän edestä mutta hyvin yksityiskohtaiset vastaukset kohta-kohdalta ilmeisesti vakuuttivat.

    Sama taistelu lienee edessä Virttaalla
     
  8. Jza

    Jza Double Gearhead

    Voi olla näin, mutta en keksi että mistä se bensa sinne pohjaveteen joutuisi. Ainakin se bensa mitä itse on kisavehkeissä käytetty, haihtuu tankistakin itsestään muutamassa tunnissa jos korkki ei ole kiinni.
    Maahan kaatunut kisabensa häviää melkein silmissä. Sitä täytyisi lappaa tankkerillinen maahan, että joku tippa pääsisi imeytymään pohjaveteen saakka.
     
    rb, Cumminski ja KajS tykkäävät tästä.
  9. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Osaa ne näköjään jo muuallakin yrittää. Varmasti on sama porukka tässäkin hankkeessa takana
    https://shl.fi/2013/11/05/natura-kaataa-tavasen/

    Elyt ja ylet ja te-keskukset ja vesilaitokset ja kaikenmaaliman napit kertoo että homma loppuu tähän niin ei, kyllä se vaan on pakko yrittää saada läpi, yleisen edun nimissä! Varmasti tietävät että kun kohtalo tulee sopimuksen allekirjoituksen jälkeen niin kuntalaiset on vastuussa ongelmista ja joutuvat maksamaan tappion. Ja hankkeen vetäjä on siinä vaiheessa jo Mallorcalla :mad:

    Vähä ot mutta liittyy asiaan

    Edit: https://shl.fi/2017/10/22/tekopohjavesilaitos-kuivasi-jarven/ :D
     
    rane58 tykkää tästä.
  10. Pate-68

    Pate-68 3rd gear

    Loimaalainen pitkän linjan kansanedustaja ja EU-parlamentaarikko kommentoi juttua :UUTISANKKA.
     
  11. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    En tiiä mut nykyään turun vesi ainakin ihan paskaa, varmaan jostain uimahallista pumpattu juotavaksi hajusta ja mausta päätellen....
     
  12. max

    max Double Gearhead

    Sinänsä merkillistä,sillä kaikki tuntemani kanssa harrastajat,ovat he sitten katu tai kisa puolella,ovat vastuullisia "luonnonsuojelijoita"
    Itse olen lievästi huithapeli ja vähän suurpiirteinen.Tallikaverini on mua monesti ripittänyt,että "Mitään ei saa mennä maaperään".
    Olen uskonut.
     
    rane58 ja Cumminski tykkäävät tästä.
  13. LordMrFord

    LordMrFord Gearhead

    Ymmärsinkö siis oikein?

    Turunvesi vastaa Turun seudun puhtaan juomaveden saatavuudesta, Pöyry toimii suunnittelijana ja konsulttina vesiasioissa niille, Turunvesi haluaa hiekkaharjut pohjavesifiltteröintiin, Pöyry tekee Huittisten kunnalle tutkimuksen jossa todetaan nimenomaan kiihdytystoiminnan aiheuttavan suunnattoman vaaran pohjavedelle, tuomarit lukevat tutkimuksen ja suosittelevat lopettamista, kunnanvaltuutetut kieltävät kiihdyttelyn ja nyt odotetaan joltain virastolta sitä viimeistä naulaa arkkuun?
    :eek:

    Ja Suomi on maailman kolmanneksi vähiten korruptoitunut maa!
     
    Nikuzai, rb, bandit_1 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  14. Hegemon

    Hegemon 2nd gear

    Suurin piirtein näin. Ai että kun meillä osataan hoitaa asiat hienosti.
     
    rane58 tykkää tästä.
  15. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Eikös ookkin hullua että topicci alkoi kiihdytyskaistan lopettamisesta ja nyt mukaan on ujuttautunut jo turkkulaisten juomavedetki :D

    Oudointa tässä virttaankankaan vesiprojektissa mielestäni on että lopullinen päätös on tullut KHO:lta johon ei pysty valittamaan. En tiedä valitusprosessia tai mitään muutakaan asiasta mutta eikös KHO ole vihoviimeisin josta päätöksiä hajetaan? Tampereen tapauksessa joutuvat sielläkin vetoamaan EU:n virkamiehiin ja lakiin ettei pohjavettä saa saastuttaa.

    Hyvin ovat senkin projektin saastuttamisen naamioineet, kiihdytysautoilu on siihen suurin syypää, joo..

    Tossa jos ketään vielä kiinnostaa asia https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/01/23/tekovesikauhu-kasikirjoitus
     
  16. Woodpecker

    Woodpecker 2nd gear

    Ohi menneet polttoaine pisarat haihtuu ilmaan, liima on siinä radan pinnassa ja öljyt siivotaan pois tosi tarkasti. Edellä mainitut ei vaikuta pohjaveden laatuun

    Sen sijaan nitroviikonlopun aikana vasemman katsomon takaiseen männikköön käydään kusemassa tuhansia kertoja. Kusta imeytyy maahan kuutio tolkulla. Tämän takia turkulainen juomavesi maistuu pas...pahalta.

    Mulla on ratkaisu:
    -Kaadetaan männikkö katsomon takaa pois. Porukka ei kehtaa kusta hakkuu aukealla vaan menee bajamajaan ja maailma pelastuu!
     
    kapa73 tykkää tästä.
  17. supo

    supo Double Gearhead

    Tämähän on vasta ehdotus ja luulen että jos Drag race kisat on Terolle hyvä bisnes niin taistelee mutta jos on jotain muuta niin ...Ps.toivottavasti on suhteet kunnossa omistajan ja kisojen järjestäjän.Olemme isojen asioiden ääressä.
     
    JuhaKuu ja pinola tykkäävät tästä.
  18. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Virtaussuunta vedenottamoille on moottoriradalta poispäin. Eli kyllä se muutama kuutio kaljapohjaista kusta varmaan parissa vuodessa saavuttaa sen :D tai saavuttais vasta joskus sillon ellei turun herrat pumppais harjua täyteen vettä joka sisältää kemikaaleja, hormooneja, masennuslääkkeitä, humusta, levää ja ties mitä. Siitä se maku varmaan.. ja kaljakusesta :rolleyes:

    Tuossa vielä Tavasen sivuilta siihen niiden Pälkäneen tekopohjavedenottamoon liittyen, sitten kun valitukset on ohi nii kohtahan sieltä sitä "puhdasta" vettä alkaa virrata Tampereellekkin
    "Aluehallintovirasto kuulutti lupahakemuksen julkisesti vuonna 2013. Suunnitelmia on päivitetty vuonna 2014. Aluehallintovirasto antoi lupapäätöksensä 18.6.2015. Päätöksestä on valitettu Vaasan hallinto-oikeuteen. Lupaprosessien jälkeen tekopohjavesilaitoksen ja siirtolinjojen rakentaminen ja käyttöönotto voidaan toteuttaa 2 - 3 vuodessa."
    Tampere on muuten ainoa kunta joka vähän puoltaa hanketta, muut on jo irtautuneet lisäkustannusten ja (Pöyryn) uusien sekavien suunnitelmien takia
     
  19. Pate-68

    Pate-68 3rd gear

    Jos siellä tosiaan on ollut öljybaarit täynnä ja huolto muutenkin vähän niinkuin haravoinnin ja tupakan polttelun tasolla,..........Radan omistaja tai kisan järjestätä ei voi olla 24h/vrk vahtimassa että tyypit osaa kaataa öljyä kaukaloon. Osa käyttäjistä heittää rätit suodattimen vanhat tiivisteet ym öljyn mukana siihen kaukaloon ja sit on kaikki putket tukossa ja öljy tulvii yli kaukalosta sit tulee seuraava idiootti ja kaataa vielä lisää öljyä, Samat tyypit ihmettelee miks ne säiliöt on aina täynnä no ne ei todellakaan ole täynnä vika on siis käyttäjässä.
     
  20. triniemi

    triniemi Gearhead

Kerro tästä muillekin!