Dodge RAM VAN bensa automaatti vm- 1989 johdotukset

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Henkka, 28.12.2017.

  1. Kapteenikosmos

    Kapteenikosmos Gearhead

    Otappa pieni askel taaksepäin ja tuumaustauko. Elä pura vielä puolta autoa atomeiksi jotta pääset johtoihin kiinni. Olis todella pieni todennäköisyys että molemmat jarruvalojen johdot menis samalla kertaa pskaks.

    Toimiiko hätävilkut jos laitat päälle? Jos toimii vikana vois olla vilkkuviiksi tai mahdollisesti vilkkurele. Ton ikäisessä ramissa on oma rele normi vilkulla ja oma hätäreille (tai oli ainakin vm-90). Releet lähellä rattiputkea puhaltimen säätimen puolella.

    Toinen, toimiiko avain summeri? Eli jos avain paikalla ja ovi auki niin päriseekö vittumaisella äänellä? Jarruvalojen toiminta menee sen mötikän läpi. Olin repinyt kyseisen tuomiopäivän päristimen irti omastani ja katsuri tuumaa että olis molemmat jarruvalot pimeänä. Vilkut kuitenkin toimi. Asia korjaantu kun laitoin mötikän takas paikalle. Sijainti sulakepanelissa tulipellissä rattiputken vieressä. Sellainen metallikuorisen releen näköinen about viis napanen mötikkä.
     
  2. Kapteenikosmos

    Kapteenikosmos Gearhead

    Ainiin ja sen verran vielä että ei mielestäni käyny ilmi että oliko sekä takavilkut että jarruvalot pimeänä vai vaan jarruvalot? Jos pelkät jarruvalot niin syy vois olla juurikin se summeri. Jos vilkut toimii niin johtosarja on ehjä ainakin rattiputkelta asti
     
  3. Henkka

    Henkka 1st gear

    Kiitos viestistäsi. Kyllä hätävilkut, normaalit vilkut sekä parkit toimii.
    Vilkkureleen vaihdoin joskus kesällä 2017.
    Ei ole koskaan toiminut avainsummeri. Pitänee tutkia, jahka ehdin taas tuonne ulos.

    T. Henkka

    PS. Hyvää Uutta Vuotta 2018
     
  4. Henkka

    Henkka 1st gear


    Sain mainion linkin pimeroolis:lta. https://www.dropbox.com/s/jensahibuqcknzd/1989 Dodge.pdf?dl=0

    Näyttäisi olevan eroa omaan kirjaani sähkökaavioiden osalta.
     
  5. Henkka

    Henkka 1st gear

    Moi kaikki, jarruvalot toimii. Vika löytyi ratin alta. Juotin Juotin Juotin jarruvaloille tulevan valkoisen johtimen kiinni siihen valkoiseen muoviseen hätävilkku sekä suuntavalokatkaisijaan. Johdot ovat kiinni muulla tavalla kuin juottamalla. Lämmin kiitos kaikille avustajille.
    Tämän viestiketjun voi lopettaa.
     
  6. Henkka

    Henkka 1st gear

    Nyt on sitten uusi ongelma. Aina kun jarrutan, suuntavalo vasemmalle indikoi mittaristossa.
    Sitten kun ei paina jarrua, indikoiva valo sammuu mittaristosta.
     
  7. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Näinhän mä sen kommentissa 10 sanoin mistä vika löytyy... ;)
     

Kerro tästä muillekin!