Ihmeellisiä myyjiä! (sivuten aihetta ihmeellisiä ostajia)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja pete78, 15.7.2007.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ei kyllä ratti kaikissa palauta. Vai onko sulla diravi?



    Tuo kuvailu kuulosti ihan 50v naisen suusta tulleelta :poff:


    Autolla paikasta a paikkaan b, kunhan kulkee ja on punanen.
     
  2. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ei ole diravia mutta on oikein säädetyt pyöräkulmat jotka tekee palautuksen.

    Mut pakko se on myöntää että kaikkia autoja ei saa menemään mitenkään nätisti esim. vaikka just se suzuki carry mikä on ihan hirvee ajaa vaikka miten koittas säätää. Noi on tosin marginaalitapauksia. Kuitenki suurimman osan saa toteuttamaan noi jollon ollaan jo aika hyvällä mallilla ajettavuuden suhteen.
     
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ei kaikki autot palauta kunnolla vaikka ois mitkä pyöränkulmat...
     
  4. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Saa kyllä aika pitkälti palauttaan jokasen. Ei niissä mitään taikuutta ole.
     
  5. BigOJS

    BigOJS 3rd gear

    Jos fiilisporukalla viittaat alkuperäisen viestin kirjoittajaan, niin enpä nyt tässä uskottele itselle enkä muille sen kummempia. Makuasioitahan nuo varmasti (paitsi ruostuminen). Jos tykkää täysin tunnottomasta ja vasteettomasta ohjauksesta, yhdistettynä vesisänkymäiseen jousitukseen niin mahtaviahan nuo on. Tosin samantyyppistä ohjaustuntumaa(-tunnottomuutta) oli myös kaikissa Saabeissa ja ainakin Suomalaiset autolehdet kehuivat kilpaa Saabin ajo-ominaisuuksia. Volvoista löytyy hitunen tuota "herkkua" vielä nykyäänkin jos tuosta tykkää. Ei nyt kannatta vetää hernettä nenään sen kummemmin, mun puolesta saat olla ajo-ominaisuuksista ihan mitä mieltä haluat. Itse kyllä ajelen noilla rakkineilla enemmän fiiliksen kuin ajo-ominaisuuksien vuoksi.
     
    Ana67 ja Inlinee tykkäävät tästä.
  6. 6PPC

    6PPC Double Gearhead

    Eikös japsiautojen ohjaus perustukin siihen, että etupyörät kääntyy ja takapyörät ohjaa. Paskoja ne on, sanokaa mitä sanotte. Piru vie niin
     
    Ana67 ja Sounderi tykkäävät tästä.
  7. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    ei vedellä herneitä, enkä tarkottanut viestissäni juuri sua, kuhan sanoin että harvemmin ne kunnossa olevat säädetyt yksilöt mitään kovin surkeita ajo-ominaisuuksiltaan vasteiltaan, ohjaustunnoiltaan yms. on vaikka kuinka olisi amerikkalainen ja löysä ohjaus. Mutkun ne harvemmin on kunnossa niveliltään saati kunnolla säädettyjä joka tekis noihin asioihin jo paljon. Sillon ne kyllä on yhtä tunnokkaita mitä mikä vaan muukin miltä tahansa aikakaudelta jos vaan sen sellaseksi tahtoo säätää. Tietty asiaa ei auta se että mun muistaakseni (voin muistaa väärin) jossain noissa ei ole edes ohjauskulmalle säätöä millä vois jonkunverran hakea tunnottomuuden ja tunnokkuuden väliltä pienellä työllä säätöjä.
     
  8. BigOJS

    BigOJS 3rd gear

    Totta toki puhut, että varmaankin useimmat harrastejenkit eivät ole ihan viimeisimmässä iskussa alustan ja ohjauksen suhteen ja sillä on iso merkitys ajokokemukseen.

    Vaikka omat (vanhat) autot ovat kohtuullisen hyvässä iskussa ja Amerikan reissuillani olen paljonkin ajellut uunituoreilla paikallisilla kapistuksilla en siitä huolimatta itselleni kyllä päivittäiseksi ajoautoksi USA-tuotetta ajo-ominaisuuksien puolesta hankkisi. Mutta niin kuin todettu, nämä on makuasioita ja ei se haittaa vaikka ollaankin eri mieltä, eikö vain?

    Ja ajaahan joku noilla Saabeillakin :)
     
    Pertti K ja sdfsd tykkäävät tästä.
  9. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    9000 ainakin suht tanakka ajoltaan ja kuski tietää missä tie ja etupyörät menee, myös topakammassa kurvi-ajossa.
     
  10. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Ei haittaa mua että ollaan eri linjoilla. Ykstoikkosta täällä olisi jos kaikki olis samanlaisia. En ole noilla isoilla uusilla suveilla päässy koskanan kurvailemaan, pitäs päästä niin voisi kattoa millasia ne on.
     
    BigOJS ja isalmela tykkäävät tästä.
  11. fish

    fish Gearhead

    Tullut uusi ilmiö Suomeen. Eräätkin kauppaavat Usassa olevia autoja omistajien tietämättä välitysmyyntinä. Sain juuri eräältä auton omistajalta /myyjältä Usasta viestin (laitoin hänelle suomalaisen myyjän yhteystiedotkin):
    That's not possible. It is mine and not available except from me.
    Ilmeisesti resepti se että etsivät netistä Usasta ilmoituksen vastaavasta autosta kuin Suomessa myynnissä ilmoittavat sitä oikean omistajan tietämättä hieman halvemmalla kuin Suomessa vastaava.Tosin poistettu lämmityslaitteita ja erittäin mätiä mitä ei kuvista näe.
    Kun joku kiinnostuu niin tarjoavat sitten toista auto kun ilmoitetun auton myynti ei ole ollut alunperinkään heille mahdollista.
    Tämän asian jotkut jo huomanneet ennen minuakin, sain kavereilta vinkin ja nyt totesin itsekin saman.
    Kukahan tunnistaa tästä itsensä ?
    Kannattaisi nyt ostajien hieman rauhoittua näiden välitysmyyntiautojen kanssa. Maksetaan etukäteen eikä kelpaa Suomessa olevat autot ? Ei osata laskea kuluja yhteen ja ollaan valmiita odottamaan monta kuukautta kun rahteja ei ole välittäjä maksanut. Uudemmissa välittäjät antavat epärealistia arvioita mahdollisesta autoverosta.
    Eihän tämä ilmiö kuitenkaan uutta ole ? Voivat varmaan jotkut näitä välitysmyyntiautoja ostaneet hieman miettiä omaakin toimintaansa.
     
    rane58 tykkää tästä.
  12. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Olen huomannut saman ja jotenkin menee luotto näihin välittäjiin. Vaikka oliski mielenkiintone kampe kaupan, niin ei uskalla tarttua, varsinkin kun vekselillä pitäisi ostaa.
     
  13. karpo29

    karpo29 3rd gear

    Oletan kyseessa olevan Skyline? Siina on Japanialaiset oikeasti osunut napakymppiin, ei mitaan liikaa tai liian vahan, oikea wanhan liiton ajajan auto. Helppo ajaa kovaa, ja auto antaa viela anteeksi melko paljon jos mokailee. Eika voi olla ihailematta niiden tekniikkaa kun miettii etta noikin kiulut on suunniteltu joskus 80-luvulla.
     
  14. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    chevytb02 ja wilburi tykkäävät tästä.
  15. multsi

    multsi 2nd gear

    Nämä "vinkuintialaiset" on paskoja ajaa on kyllä niin tuulahdusta 70-luvulta. Nykyautoissa ei luokkien sisällä ole mitään olennaisia eroja ajo-ominaisuuksissa. Kaikki menevät suoraan, tuntoa on ja auto kääntyy kun rattia kääntää. Suurin osa ns. vinkuintialaisista on kokonaan euroopassa suunniteltuja ja vain täällä myynnissä olevia malleja. Yksikään valmistaja ei päästä markkinoille mallia, joka olisi oikeasti paska ajaa. Jos normipulliainen pannaan side silmillä ratin taakse ja matkaan, niin useimmat eivät erota minkä merkin rattia kääntää. Markkinoilla ei ole yhtään uutta autoa, jonka ajettavuudessa olisi oikeasti mitään vikaa. Makuasioista oi sitten väitellä. Toinen tykkää kovasta ja tarkasta ja toinen pehmeämmästä. Yksi pitää Juhlamokasta ja toinen Presidentistä.

    Se siitä, mutta miksi jotkut myyjät laittavat myyntiin koko romuvarastonsa saatesanoilla "vain kaikki yhdessä". Taannoin oli ilmoitus, jossa joku harrastaja ilmeisesti lopetteli ja tarjosi myytäväksi moneen aivan eri merkkiin/malliin osia eri vuosilta, mutta "vain könttänä". Onnea myynnille vain. useimmat meistä tarvitsevat tiettyä osaa/pisteosaa, eikä minua ainakaan kiinnosta kenenkään romuvaraston ostaminen, joka on täynnä kamaa, millä en ikinä tule tekemään mitään. Yleensä kun vielä koko romuvaraston hinta on jossain aivan oudossa ulottuvuudessa.
     
    rane58 tykkää tästä.
  16. Sierra

    Sierra Double Gearhead

    Mikä kumma vaivaa yksityisiä auton myyjiä?
    Oon eukolle etsinyt 2010 uudempaa autoa suoralla kaupalla hintaluokassa yli 10t€.
    Varmaan noin kymmentä autoa kysynyt ja sit kysynyt tinkivaraa, niin se on tyyliin 130,- , yks hurja tosin tänään 13000€ autosta pudotti 300€, ota tai jätä, jätin.
    Ja noi ei ollu mitään nettiauton halvimpia, vastaavia autoliikkeistä halvemmallakin.
    Hitto, mulla aina tommoissa tonni tinkivaraa, vähintään.
     
  17. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Se on tämä huutokauppakeisari-aikakausi. Kaikella pitää tehdä voittoa tai ainakin omat pois, vaikka sitten 300tkm ajetulla katsastamattomalla Kiialla. Ettei tuu tappijoo, kato.
    Suomeksi: jengi on PA.
     
  18. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Onnea vaan tommosille myyjille. Luulis että oot haluttu ostaja, koska ton hintaluokan ja vuosimallin autot voi liikkua yksityisten välissä aika nahkeesti.
     
    Muokattu: 24.1.2018
    AnHie65 tykkää tästä.
  19. qaw

    qaw 2nd gear

    Eiköhän se ole ennemmin siinä, että noita oman elämänsä Aki Palsanmäkiä on joka myyntikanava täys. Koitat mitä tahansa myydä, niin eikö joku neropatti tarjoa puolet. Tämä sitten johtaa siihen, että myyjät ottaa hintapyynneistä tyhjät pois ja jättää kerralla kaikki tinkaajat ja vänkääjät rannalle.

    Näin ainakin itse nykyään toimin juuri em syystä. Menee silti tavara kaupaksi, eikä välttämättä edes sen hitaammin, kuin ennen. Jää vaan turhaa vaivaa pois, kun yksinkertaisesti jättää vastaamatta tarjoojille.

    Ehkä olen nyt sitten itse ihmeellinen myyjä :)
     
  20. VintageSpeed

    VintageSpeed 3rd gear

    Tuon on kyllä harvinaisen ärsyttävää ja lyhytnäköistä. Tässäkin ilmossa:

    https://www.nettivaraosa.com/auton-varaosat/2541173

    "Kaikki myydään yhdessä". Ostaisin nuo SRT:n penkit heti erikseen kun nuo vanteet ym roinat ei kiinosta.
     

Kerro tästä muillekin!