Kosteuden poisto?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja lapioukko, 13.9.2004.

  1. valpas

    valpas Gearhead

    Otin Ilmalämpöpumpun jäätyneen sulatusvesiämpärin sisälle, ja unohdin sen yöksi eteiseen.....
    On muuten loistava veden kerääjä!
    Sisäpuolella se jääkökkö oli irrronnut reunoista, ja ämpärin ulkopintaan oli tiivistynyt kosteutta, ja vettä oli valunut varmaan litran verran. Onneks oli hyvin vettä imevä matto alla. Ens kerralla taas laitan sen pesuhuoneeseen, kuten aikaisemminkin, tai pesuvati alle.
     
  2. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    eikö tampoonit toimis kosteudenpoistajana. mättää auton täyteen ja poistaa turvonneet tietyin väliajoin.
     
  3. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    luulen että ne ovat vähän kalliita noin niinkun jos joutuisi kuutiometrin verran niitä osteleen. ja hmm.. eikös ne vaadi oikeeta neste kosketuksen ennenkuin toimivat.. eivät kerää "ilmasta" kosteutta ja turpoa itsekseen? vai turpoovatko käyttämättömätkin parissa viikossa esim käsilaukkuun unohdettuna?
     
  4. juunas

    juunas 1st gear

    kaataa kissanhiekkaa ohueen puuvilla sukkaan niin paljon että venyy tekokyrvän näköseksi ja solmu päähän tai langalla kietasee. toimii meillä talvisäilytyksessä olevassa autossa ja käyttöautossa näin talvisin. 4e säkillä tekkee monta.
     
  5. Mää oon huomannu saman. Viimeisin tyttöystävä varmaan käytti liikaa niitä kun meni niin kuivan laihaksi ja jutut kans....
     
    pikkupiru tykkää tästä.
  6. Jza

    Jza Double Gearhead

    Ne pötkylät on kalsiumkloridia. Maantiesuolanakin käytetään.
     
  7. valpas

    valpas Gearhead

    Just, Kalsiumkloridissa on suuri osa suolahappoa.
     
  8. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Ei oo kyllä kalsiumkloridissa suolahappoa,ihan oma yhdisteensä on.:cool:
     
  9. valpas

    valpas Gearhead

    Lainaus Wikistä
    "Kalsiumkloridi (E509) (CaCl2·6H2O tai CaCl2) on kalsiumkarbonaatin ja suolahapon reaktiossa muodostunut valkoinen....."
    "Kalsiumkloridi aiheuttaa autojen ruostumista"
     
  10. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Niinpä,kalsiumkloridin kemiallinen kaava on CaCl2 ja suolahapon HCl,semmonen puistokemisti minä!Ei ole vetyä kalsiumkloridissa!Mutta veden kanssa tekemisiin joutuessaan saattaa muodostaa suolahappoa,en oo varma ja reaktioyhtälöä en tiedä,mutta ootas kun katti herää,hän saattaa tietää!:D
    Edit:Kaikki hapot sisältävät vetyä.Muistan vielä koulusta tämmösen.
     
    valpas tykkää tästä.
  11. valpas

    valpas Gearhead

    Oli suolahappoo, tai ei, niin se purkin pohjalla oleva "vesi" on syövyttävää.
     
  12. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Kaikki kissanhiekat ei toimi hyvin kosteuden poistajana, pitää olla oikeata ainetta.
     
  13. mpg55

    mpg55 2nd gear

    Ruostuttavaa kuten tavalinen suolavesikin, muttei sentään syövyttävää. Ruoka/meri/vuorisuola on natriumkloridia, kemiallisesti melkein samaa.
     
  14. Jza

    Jza Double Gearhead

    Ei se ole suolahappoa. Se on suolaa (tai suoloja) ja onhan se raudalle toki pitkässä juoksussa syövyttävää, mutta ei se sun sormia sulata jos upotat ne sinne liemeen. Ne kastuu.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  15. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

  16. Reivn

    Reivn 1st gear

    Itellä on tommonen säkki projektin etujalkotilassa. Kaikki ovet ja luukut kun on kiinni ni hyvin on pysyny auto kuivana ja hajuttomana jostain marraskuusta eteenpäin. Parhaiten tehon huomannu siitä ettei ratin pinnassa näy valkosta härmää niin kun auton entisessä ratissa joka makaa laatikossa auton ulkopuolella :rolleyes: Näyttää myös suurimmaks osaks vielä kuivalta joten ei oo tarvinnu uunin kautta käyttää, kerran sen vois tehä vielä tässä ennen kevättä...
     
  17. -tl-

    -tl- Gearhead

  18. valpas

    valpas Gearhead

    Mulla oli 12m eristetyn (pakasteiden kuljetuskontti) kontin kosteudenpoistajana silica geeliä, mutta se ei riittänyt sitomaan kosteutta siellä sisällä, vaan kattoon kondensoitu pisaroita. Kalsiumkloridi pystyy pitämään kontin kosteuden niin, että ei pisaroidu kattoon, eikä seiniin. Suhteellinen kosteus menee kyllä usen noin 98%:iin, mutta ei sataan. Pieni lämmitys olis poikaa.
     
  19. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Motonetin kosteudenpoistajat on toiminut kyllä hyvin. Nyt oli sulanut patruunat kokonaan pois. Kuppeja saanut näin keväällä tyhjennellä kerran viikossa, kun ovat yli puolillaan. Eikä ole autojen sisustoissa homepilkkuja tai ummehtunutta hajua.
     
  20. valpas

    valpas Gearhead

    On jo kelit, että kannattaa niitä maantiesuolakippoja laitella ulkona oleviin tiloihin. Tai ainakin hyvä ilman poistuminen ylimmästä kohdasta, että lämmin, ja kostea ilma pääsee vaihtumaan kylmempään, jossa ei ole vettä enää niin paljoa.
    Eli nyt syksyllä kannattaa tuulettaa. Saa se suolapurkki olla lisänä.
    Minulla on ollu koko kesän, ja jauhot on muuttunu nesteeks.
     
    jorkkeri72 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!