Chevy van -99 sisävalot syttyy itekseen.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja camaro1, 23.3.2018.

  1. camaro1

    camaro1 Gearhead

    Eli oli purkanut akut kun oli käyttämäti tuos reilu kuukauden, ihmetellen kun ei mitään pitänyt jäädä päälle.
    Autoon uutta virtaa ja päivä ajoa kaikki pelaa ok, illal parkkiin nii oli yönaikan syttynyt sisävalot päälle.
    Pari päivää ajoa yöt pidin sisälämppäriä ei ongelmaa..
    Ny taas hallilla seisoessa plussanpuolella lämpö oli toisena yönä syttyny iteksee päälle, kattovalot otin katkasioista jo aikasemmin pois päältä eli jää/ alkaa ne kulkuvalot killottamaan.
    Ovikatkaisioita ei ole näkyvillä kun sivu ovessa ja vika ei mielestäni oo nyt niissä kun toimiessaan painoin siitä niitten sammutus napista ne pois päältä "eli nappi ettei ovea avattaessa nappi pohjassa ei pitäs syttyä mitään valoja" ja sillon toimiessa oveja avattaessa ei valot syttynyt et vika varmaankin ehkä ois niitten ohjaus boxix sikälimikäli sellanen mahdollisesti jossain on ainakinhan niissä sen viiveen verran älyä on.
    Eli mistähän tuollainen laatikko autosta löytyy, mahdollisesti jokin kosteus siellä aiheuttaa ongelman, sulake on ny irti ettei mikään sisävalo pala ollenkaan mut oishan tuo kiva saaha kuntoo.
     
  2. karivanner1

    karivanner1 2nd gear

    Muistaakseni kuskin jalkatilassa vasemmalla puolella muovipaneelin takana. Yritin sitä joskus omastani etsiä mutta jäi kaivamatta kun oli aika täynnä johtoja ym muuta kamaa
     
  3. camaro1

    camaro1 Gearhead

    Ok. Kiitos pitääpä kaivella sieltä. Tosiaan 15min ajoa et auto lämpenee nii alkaa pelaan niinku kuuluuki, muuten niitä ei nyt saa sammuksiin ku sulakkeen irroittamalla.
     
  4. onneton

    onneton Gearhead

    Moro, omassa -91 Chevy caprisessa jäi kanssa sisävälo palamaan ja akku tyhjäksi.Oli vielä kesäaika niin en huomannut edes parvekkeelta.Tutkin kaikki ovet ja repsikan puolen etuovi kytkimen johtoliitos oli hapettunut poikki ja pudonnut sinne ovitolpan sisään ja valot päällä.Painelin kanssa niitä ovikytkimiä kunnes repsikan puolen etuoven kytkintä painelin niin siinä huomasin että valot sammuu,palaa ja lopulta jäi kokonaan päälle.tilasin ebaystä uudet kytkimet oviin ja tein uudet piuhat.Että kantsii irrotella ne ovikytkimet ja tarkistella ,toden- näköisesti vika on siellä.Vittumainen vika sanoisin.
     
  5. camaro1

    camaro1 Gearhead

    Päivitystä kuskinpuolelta jalkatilasta kaiveltu kaikki releet irti vuorollaan mikään ei sammuttanut valoja, myös valokatkaisia käytetty irti kokonaisuudessa valot paloivat tästä huolimati. Niinku ois joki rele hitsannu, valot killottaa nyt koko ajan jos sulake paikoillaan.
    Pitää tuos alkaa ettii sähökaaviota tai sit jos jollain ois nakata?
     
  6. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Onkos tossa jo alkujaan viivästetty sisävalo?
    Siinä tuskin mitään relettä sille löytyykään, siellä on joku piirilevynpalanen, jossa nyt varmaan hapettumaa. Trankkumallin kytkimet on vähän arkoja vedelle. Aika harvoin kuitenkaan valokytkimen johto osaa hangata itsensä puhki jotain pelllinkulmaa vasten, vaikka on sitäkin ollu.
     
  7. karivanner1

    karivanner1 2nd gear

    Laitoin sulle viestiä, mutta sain itse asiassa kopioitua huoltokirjasta nuo sivut. Laita viestiä jos joku sivu näkyy huonosti.

    Löydät ne tuolta https://kuvakapu.kuvat.fi/kuvat/Ohje/
     
  8. camaro1

    camaro1 Gearhead

    Kiitokset. Eilen illal tuos pihal ropatessa muuta ja tarvin autoon nuo valot päälle, laitoin sulakkeen paikoille nii valot ei syttyneet kun Dome nappi oli pohjassa"eli pelas niinku kuuluukin" mut sit ku painoin napista valot päälle nii tämän jälkeen ne ei taas sammuneet.
    Pään kun työntää jalkatilaan ja tätä nappulaa käytettäessä jostain radion lähistöltä kuuluu hento relemäinen napsaus. Melekeen ehkä aukos sieltäpäin?
    Kiitos kaavioista paiskaan sulle viel sähöpostiosoitteeen jos laitat ne viel sinne jos ei isovaiva. Kopsasen ne viel sieltä paperille ensviikol ku meen talvilomalt töihin.
     
  9. camaro1

    camaro1 Gearhead

    Juu on viivästetty sisävalo sitä en tiedä onko näissä se alunpitäen, vikahan vois olla siinäkin potikassa jos se jossain lampulla erillään mut toisaalta eikö ne jälkiasenteiset oo konkkia jotka varaa virtaa hetkeksi kyl uskosin et sellalen piirilevy systeemi on.
    Mut tuolla dome napilla toimiessaan pitäs saaha nuo ovikytkimet pois pelistä nii jokin ohjaus yms. nyt jossain on, siksi uskosin et vika ei ole nuis ovikytkimissä.
    Tosiaan kytkintä käytettäessä jostain radionsuunnalta kuuluu hento napsaus nii seuraava aukomiskohde ois varmaanki sieläpäin?
     
  10. J.J

    J.J Gearhead

    Viivästetty sisävalo on alunpitäen, käynnistyksenesto/keskuslukonvastaanotinmoduli ohjaa sen toimintaa, sininen boxi kaasupolkimen yläpuolella/konekopan päällä.
     
  11. camaro1

    camaro1 Gearhead

    Ok. Tämänkään rasian irtikäyttö ei sammuttanut valoja sillon ainakaan kun vika on päällä, Dome nappia käytettäessä relemäinen napsaus tulee tätä rasiaa ylenpää, vaatii jonninverran purkamista.
     
  12. J.J

    J.J Gearhead

    Toimiiko muuten mittarivalojen himmennin ok, sehän kytkee ääriasennossaan sisävalot päälle muistaakseni.
     
  13. camaro1

    camaro1 Gearhead

    Toimii käytin sen osiittaa leväälläänki ja mittasin et se Dome nappi ja ääripään kytkinki toimii.
    Pitää katsoa joutasko tällepäivää aukoon sen mittariston/ radion tauksen mistä tuo napsaus tuota Domenappia käytettäessä kuuluu. Vaikuttas nyt et siel joku ns. kontaktori jää päälle.
     

Kerro tästä muillekin!