VENE/SKIBOAT Tietääkö kukaan missä "törky" kekäläi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRC1, 4.1.2005.

  1. Batman

    Batman Gearhead

    Oliks tää kullanvärinen 5,7 dieseli turbolla? Oli vissiin joskus veekasissa myynnissä, ja tuli trailerilla mua vastaan siellä entisen Visioncyclen lähellä...
     
  2. jyha

    jyha 1st gear

    kulutuksista kun puhutaan: 7metrinen mäntymeriläinen on mulla. koneena albin 2pyttynen bentsuuni/petrooli. 10/8 hv. kulutus kaks litraa 98 tunnissa!
    ei paljon rahapussi kevene eikä maisemat vaihdu!!! :rotfl:
     
  3. V.A

    V.A 1st gear


    Tuotatuota,kyllä sataan tuntiin saa aika paljon asustaa veneessä!
    Itse asun veneessä n. 7 viikkoa kesässä ja joka päivä tulee ajettua useita tunteja eikä mittariin ole tullut kuitenkaan juuri koskaan yli 150h.

    Jos seuraa veneiden myynti-ilmoituksia, niin useimmiten ilmoitettujen tuntimäärien mukaan 20 vuotta vanhalla veneellä on ajettu 10-20h kesässä.....jos sitäkään :odroll: :lol:
     
  4. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Tota ei siellä Super sun sportilla tarttis kesäheikkiä mihinkään? Voisin tulla hommiin vaikka ihan ruokapalkalla...

    kuullostaa jo liian hyvältä duunilta-eli olen rehellisesti aika kade :eek:
     
  5. phantom

    phantom 1st gear

    pakko ottaa osaa kirjotteluun,oikein rupes lämmittää,ku muistelee 80-luvun lopun aikoja.Mikkelin etelä puolella laskivat oikein virallisesti et viikonlopun aikana (siis pe-ilta-su ilta)meni 980 venettä kirkonvarkauden sillan alta,oisko ees 10% ollu viime kesäna.Kaks vuotta kestettiin pelkkää veneitten kiikarointia rantsus,sit oli pakko ostaa 21 ARGO ZEUS ja merkkeri888 (SB FORD).kulutus oli jotai 20 l/h ,mut litraa /merimaili niin varmasti vähemmän ko mono 70 hp kakstahtari.Ja ne äänet vaikka oli vain pikkulohko,mut ku oli suorat putket takalaidasta läpi niin avot!Yks yö tultiin kaverin kaa kaupungista matkaa noin 12 km,rouva sano et satama altaasta asti ääni kuulu.Ei kuulunu viimekesänä ees linnun lauluu saati kulmamoottoreita Saimaalla.Mahtaako kukaan tietää mis ARGO menee myin sen -96 Kuusankoskelle?T:jorkki
     
  6. GN 87

    GN 87 1st gear

    Myönnettäköön, että veneen matkanopeus on verrannollinen kaudessa kertyviin käyttötunteihin. Esim. Hki-Hanko väliin menee uppoumarunkoisella helposti 12 h kun taas esim. jollain Scarabilla saman välin ajaa parissa tunnissa jos ei säästele. Kauniina kesänä tulee kuitenkin ajeltua monena iltana viikossa ja vkonloppureissut siihen päälle. Kummasti noita tunteja tuntui kyllä itsellä ja tutuilla kaudessa kertyvän, mutta noi käyttötunnit nyt on ihan yksilökohtaisia. Mitä taas tulee ilmoitettuihin tuntimääriin, niin enpä kommentoi niitä... :rotfl:

    BRC1: Olihan se joo vähän liian hyvä duuni kestääkseen... Vene myytiin alta 2003 syksyllä, mutta ei noi hommat pelkkää Ray Banit päässä ajelua ole. Melkoista ylläpitoa ja vahausta päivittäin ja välillä saa putsailla meritautisten matkustajien laattoja veskistä. Satamassa makailua ja omistajien puhelun odottelua pääasiassa, jotta tietäis mennäänkö joskus oikein merelle vai maataanko vaan kelluvana näyttelyesineenä. Jos löytyy yhtään veneilykokemusta ja moiset hommat kiinnostaa, niin kannattaa siirtyä huhti-toukokuussa Mallorcalle laitureja kiertämään CV kourassa. Karibialta palaaville botskeille haetaan näihin aikoihin vaihtomiehistöä, tosin kyseessä on lähinnä purjeveneet/jahdit. Tapasin tossa pari kuukautta sitten "tankilla" yhden ex-kollegan, joka ajeli silloin duunikseen 39 jalkaista Skater kattia kahdella 502 isolohkolla. Suorilla putkilla oli kohtuullisen räyhäkäs paketti...
     
  7. BRC1

    BRC1 Gearhead


    Hei nyt ihan oikeasti jotain ankeeta terhiveneilyä räntasateessa väliin kiitos... Ihan OTna .. Törky kertoi että hänellä olisi kanssa Skater tarjolla kahdella 330hv koneilla!
     
  8. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    BRC1: "Hei nyt ihan oikeasti jotain ankeeta terhiveneilyä räntasateessa väliin kiitos"

    Puotilan venerannassa vuosia sitten istuttiin laiturilla. Joku äijä vaihtoi tulppia 20 hv Terhiinsä. Yhtäkkiä kuului armoton kiroilu. Se oli tulppaa väänäessään livennyt ja pudottanut perätuhdolla olleen työkalupakkinsa ja moottorikopan mereen.

    Oli sen verran iso ja karun näköinen äijä että oli paras pitää naama peruslukemilla.
     

Kerro tästä muillekin!