Suomalaiset Latolöydöt / Metsäautot / Tallien aarteet...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Anonymous, 6.3.2003.

  1. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Tuota on alan miehet yrittäny ostaa ainakin 90-luvulta asti, ne jotka tuosta tietää. Uskoisin että mun ottamat kuvat on ehkä ainoat digikuvat kyseisestä autosta. Hintakin tuolle kerrottiin, mutta omani ja yleisen tulkinnan mukaan se ei ole aivan linjassa auton kunnon kanssa, vaikkakin tuollaisessa "suomi-muumiossa" on jotain, mitä ei mielestäni rapakon takaa saa, vaikka samalla rahalla sieltä saisi ajokuntoisen ja kenties kasikoneisen projektin. Möisikö lopulta edes vaikka löisi rahat kouraan, aika paljon oli muutakin tavaraa kertynyt nurkkiin... Mutta hienoa että pääsin tuota katsomaan ja saatan joskus tulevaisuudessa vielä myyntihalukkuutta ja päivän hintaa tiedustella. On tässä on pidetty yhteyttä, olen mm. kyseiselle herralle tehnyt vähän salapoliisityötä selvittämällä muutaman hänen aiemmin omistamansa jenkkiauton nykytilaa ja sijaintia.
     
    Impalas, 4d sedan, A.J. ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. passerby

    passerby Gearhead

    Jos jotain positiivista niin ainakin omistaja on selvillä. :) Ja joo, suomihistoria tuo erilaista tunnelmaa autoon.
     
    4d sedan tykkää tästä.
  3. 1320

    1320 Gearhead

    Laitanpa tännekin pitkästä aikaa jotain, käytiin kaverin kanssa kattomassa '28 Essex Super Six raatoa, jonka ympäriltä on lato romahtanut. Enpä ole ennen näin vanhaa kalustoa nähnyt hylättynä...

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Norri, Pertti K, Raider Japa ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Tämä tuskin saa aikaan kovinkaan syviä huokauksia, mutta tässä ois kuitenkin kuva edesmenneen isoisäni Corollasta. One owner ja sitä rataa, isolohkomallia ja vieläpä lapin auto. 10 vuotta seisoskellut.
    [​IMG]
     
    jknR, Pertti K, sämpy ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  5. jariha

    jariha Double Gearhead

    mulla kanssa ukon vanhakoppanen -87 corolla super, ollu navetan vintillä vuodesta -05;) pienen keulakolarin jälkeen jäi seisomaan, pellit oon vaihtanu mutta en oo saanu niihin oikeaa maalia pintaan? rullattu 250tkm(venttiilivarren kumit tarttis uusia), pohjastaan suht kova oli ainakin silloin ja helmoja ei oo ikuna viel hitsattu, konetta en oo muistanu pariin vuoteen taas käytelläo_O ukko toinen omistaja(osti rollan vajaan vuojen vanhana alle 10tkm ajettuna) minä siis 3-omistaja?
     
  6. miguelo

    miguelo Gearhead

    Tulevaisuudessa museoajoneuvoksi, tokkopa sentään afrikanvientiin ja taksikäyttöön mustille miehille, vaikka turhan usein perikuntien pitkään säilömät aarteet saattavat lopulta kokea kohtalon joka saisi vaarivainaankin kääntymään haudassaan.
     
  7. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Tämä on vuodelta 1988 eli nyt se ois museoiässä. Ajettu 340tkm (ukki oli liikkuvaa sorttia ja välimatkat lapissa pitkiä), jossain kaaressa oli rusketusta ja konehuone melko likainen mutta siis soitinta myöten täysin alkuperäinen ja penkinpäällisetkin asennettu uutena. Vahva punaisen Coltin esanssi tosin vielä tallella.

    Tuon myynnistä oli jotain puhetta kymmenen vuotta takaperin, mutta eipä siitä ois viittäsataa enempää varmaan saanu ja juuri näillä amis- ja neekeriargumenteilla tuli myös keskustelua käytyä. Ei herätä intohimoja sellainen ajatus, että vitoskalvot ikkunoihin, hajukuuset roikkumaan ja kylänraitille. Tai sinne afrikanvientiin tai Thaimaalaisille marjanpoimijoille. Oon luvannu maksaa aina 50€ enemmän ku joku muu. Mutta eipä tuo tuolla ole mitään vailla niin siellä se varmaan jatkaa olemistaan seuraavatkin kymmenen vuotta.
     
  8. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Mulla ois tuollaiseen rollaan siistit ja ehjät ovet, tumman harmaat sähkölaseilla. Noutaja saa.
     
  9. emil knievel

    emil knievel 2nd gear

    Lainaan itseäni, mutta onko paikalla ketään laki asiantuntijaa?
    Eikun sitä vaan, että onko kyseessä iso rikos, jos kuvan mukaisen, jo paskaksi hakatun ja selvästi vuosikymmeniä sitten hylätyn "esineen" käy pokkana noutamassa itselleen???
     
    passerby tykkää tästä.
  10. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    Selvitä kuka omistaa kiinteistön/tontin. Kysy häneltä saako tuon viedä pois, maksa vaikka 1 euro ja tee kauppakirja: "1 kpl auton raato riihen takaa " . Nimittäin jos se kiinteistön omistaja kuolee, niin se autonraato on perikunnan mielestä kovasti arvokas ja pahimmassa tapauksessa tulevat perimään sitä, täydestä arvosta....
     
    mikkis83 tykkää tästä.
  11. FF62

    FF62 3rd gear

    alakaa kuulostaan siltä et on harrastaminen huipussaan.
     
  12. emil knievel

    emil knievel 2nd gear

    Nimenomaan! :)
    Eikun toi on oikeasti todella syvällä... Polun päässä olevien kuusien kaataminen, jotta ton saa kyytiin on jo periaatteessa suurempi rikos kuin varsinainen "auton" "luvaton käyttöönotto".
    Ja tossa on oikeesti hyvät ovet, toisin kuin mun omassani... :p
    Kunhan tätä keskustelua tässä hetken pitelen pystyssä, joku tajuaa omistavansa sekä tontin, että auton ja järjestää raadon jollekin paimelanparoonille eikä mun tarvitse enää murehtia plymarin kohtalosta!:D
    Tosin mulla on sillon edelleen huonot ovet ja paimelanparoonilla ne paremmat...

    Oikeesti tuolla ei ole käynyt viimeisen kahdenkymmenen (20) vuoden aikana kuin termiittejä.
     
    Muokattu: 21.6.2018
    passerby tykkää tästä.
  13. FF62

    FF62 3rd gear

    lähinnä tarkotin tota sillein. onse sama kenen se on ja olokoon vaikka 50 vuotta seisonu niin.ajatuskin kähmimisestä oksettaa .
    eihän kukaan autoharrastaja voi ajatellakkan oikeesti tollei.
    toihan on vähän niinkun sipilän ajatus malli .viedään tuhkatkin pesästä.
    jos joku haluaa mädättää plymarin niin sillä on oikeus siihen .toistaiseks miltei vapaassa suomessa.anna pari läpsyä poskilles ja selvennä ajatus maailmas.hyi häpee.
     
    Norri tykkää tästä.
  14. emil knievel

    emil knievel 2nd gear

    Se on tää voorumeilla keskusteleminen aina vähän hankalaa... Määkin tarkotin tätä nimenomaan vähä tollei ja sillei...
    Entäpä jos auton ja tontin omistaja on potkassu tyhjää? Eikä ole perillisiä. Mahtaako haluta, että kylän kollit pieksee katiskan päreiks ja kunnan viskaalit lähettää lopulta rojut sulattoon?
    Kai sillä on oikeus siihen. Siis kunnalla/kaupungilla. ;)
     
  15. FF62

    FF62 3rd gear

    ite kunnalla toissä ei ole kukaan lähettäny tontteja tyhjentämään vaatii isommat rosessit + valitukset.ennenkö koneistot rupee pyöriin.
    maan mittaus laitokselta saat maan omistajan tiedot .ja siltä selvität auton omistus oikeudet.
     
  16. 1300TI

    1300TI 2nd gear

    Tuo Essex kannattaisi ilman muuta vielä kunnostaa, ihan Essexiksi eikä rodiksi, oliko siellä myös runko ja akselit?

    Caravan-jyrsimestä, sen vanhan Briggsin olisi varmaan metsäolosuhteissakin saanut vielä hörähtämään käyntiin tulpan ja kaasarin putsaamalla. Hyvä peli.

    Mielestäni selkeästi hylättyjen, tosivanhojen raatojen pyyteetön ja taustoja luvan vuoksi selvittelevä pelastaminen on joskus tarpeen ja tärkeääkin, mutta yleensä se tavara on kuitenkin jonkun vaikkei oitis siltä näytäkään. Minullakin on pitkin tonttia aihioita ja joskus tapasin auton raatoa ostaessa yhdenkin idiootin, joka kertoi ruuvailleensa kotipihani harrasteautoista osia "talteen".
     
  17. toyota...

    toyota... Gearhead

    Jos tiedät missä sijaitsee, katto kansalaisen Karttapaikasta tontin/ tilan numero, ja sit kysyt paikallisesta maanmittauslaitoksen toimistosta tontin omistajan. Täällä päin ainakin ollut ilmaista, ja sähköpostilla voi kysyä.
     
    Desoto57 tykkää tästä.
  18. multsi

    multsi 2nd gear

    Kuplavolkkareita ja rättäreitä riittää ikuisesti, mutta koitappaa löytää jotain hyväkuntoista kasari-corollaa, niin vaikeaksi menee. Asenne kun näiden ja muiden vastaavien kohdalla on, että "leima loppuun ja paska paaliin". ne joille ei ole käynyt näin, niin mustat miehet ovat keränneet ne ympäri maata.

    --------------------------------

    Juos tuollaisen hylyn käy hakemassa itsellensä, niin rikoslain mukaan puhumme varmaan varkaudesta. Ajoneuvon luvaton käyttöönotto ei oikein ole ehkä soveltuva pykälä...
     
    mikkis83 tykkää tästä.
  19. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Kaveri on noihin kasari-corolliin rakastunut. Kyllä niitä kohtalaisia löytyy aika ajoin. Sillä on sellainenkin erikoisuus, kuin joku -87-88 suomi-Corolla alkuperäisellä ilmastoinnilla.
     
    passerby tykkää tästä.
  20. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Kaikki on niin suhteellista. Kyllähän noita Corollia, mutta Daihatsu Charmant...

    EDIT: Pidä toki corolla tallessa, tuon aikaisia ei mitään ole enää liikaa.
     

Kerro tästä muillekin!