Auton peseminen omalla pihalla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja KooPa, 27.6.2018.

  1. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    vieläkö suomessa muka saa pestä auton pihalla?
     
  2. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Epäilen että aloittaja työskentelee ympäristöviranomaisten riveissä.
     
    Powerstroke tykkää tästä.
  3. valpas

    valpas Gearhead

    En oo oikeen vielä löytäny juttua, miks käyttis pitäis pestä....
    Kun jättää vahauksenkin tekemättä, niin sade pitää puhtaana, kun ei jää niitä vesikellukoita kuivumaan. Ihan siedettävänä on pysyny pesemättäkin.
     
  4. hantta

    hantta Double Gearhead

    Edellinen käyttis, Hyundai vm. 2015 tuli pestyä 3 kertaa.
     
  5. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Naapurin mummon mielestä ainakaan ei (paitsi jos pesen hänen auton).
     
  6. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Mä en tiedä mitä teilläpäin sataa, mutta täällä ei kyllä tosiaan sade pidä autoja puhtaana...
     
    splitti, Pertti K ja cdv70 tykkäävät tästä.
  7. rekkamies

    rekkamies Gearhead

    Samma häär...
     
  8. DX

    DX Double Gearhead

    linnunpaskaa sais olla joka päivä ikkunoistakin pesemässä
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  9. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Värivalinta helpottaa. Toi mun pikkari ei oikeestaan koskaan näytä likaselta. Oli sit vähän enemmän hommaa viime maalauksessa... Piti hioskella jäkälää katostakin.
     
    big t, rb, palontie ja 1 muu tykkäävät tästä.
  10. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    jep ,en oo muuta tarvinnu ku pinelineä ja painepesuri,joskus harjalla nopea harjaus ja huuhtelu,vahaus useammin vuodessa niin ei lika tartu muutenkaan.ei se painepesuri maalille mitään tee,käyttäjä tekee.ei tarvii kapealla suuttimella sentin päästä laskea menemään.
     
  11. Joku tuossa mainitsi Krätzlen pesurin. Semmoisen minäkin ostan seuraavana, aivan ehdoton ykkönen, kun tuo perhanan n. 10v vanha NilfiskAlto hajoaisi pois alta.

    Jaa miksi ei saisi pestä omalla pihalla tai omassa tallissa? Onko se niin että suolaa saa levittää yleisille teille (kuten katu joka menee tonttini edestä) mutta pihalle ei? ja jos maksaa perkeleenmoista kiinteistöveroa, niin on se ihme jos ei saa vettä käsitellä omalla tontilla ja vielä kun siitä vedestä maksaa täyden kuutiohinnan.
     
  12. rizla^^

    rizla^^ 2nd gear

  13. Holley

    Holley Gearhead

    Pesen talvella kerran viikossa vähintään autoa, koska se on kuitenkin mukavampaa, kuin esim. MIG-hitsaus ja koska jotain '93 Jaguaria, joka nyt on talviautona, on ihan mukava pestä. Kun autona oli w124 300TE MB, parina talvena, pesin sen varmaan 2 kertaa 1,5v omistuksen aikana. Vaimolla ollutta mastaakin pesin tuon hitsausasian takia sentään silloin tällöin. Pihalla pesen, tai tallissa sisällä, hittojako se kenellekään kuuluu, missä.. (EDIT tuo IS uutinen; on tallissani öljynerotuskaivo fucking viranomaisille, jotka vielä eivät ole pesukertojani tulleet kai sentään laskemaan). Loskamoskat pyöränkoteloista pesen liki päivittäin sellaisella pitkällä varrella olevalla suuttimella (Löytöliiteri, 10 eur). Kesällä taas joutuu siitepölyn ja muun pölyn takia pesemään autoja. Varmaan otan jonkun kovavahauksen pintaan talvella ajettaviin autoihin, niin lähtee helpommin lika autosta. Pitäisi vahatakin useammin autoja (ja sitä ennen käsitellä savella se pesty pinta), jotta ne rutiinipesut menisivät nopeammin. Hiukan raskas prosessi kokonaisuutena myllytyksestä puhumattakaan. Jos rahaa riittäisi, ottaisin sen "pinnoitteen", josta luin jostain TM:stä keväällä. Muutaman satasen juttu, mutta kiinnostaa. Kaupungissa asuessa aikanaan käytin niitä polettipaikkoja ja sain tavallaan käsin pestyä.
     
  14. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Kaks kertaa vuojessa, renkaanvaihdon yhteydessä.
    Muuten sellasella huoltiksiltakin tutulla ikkunasieni/lasta-härvelillä lasit vaan putsaan.
    Väri on semmonen et paska ei näy. Emännän autoa joutuu sit ikävä kyllä pesemään..
     
  15. valpas

    valpas Gearhead

    Minä pesen autostani vaan kotelot muuaman vuoden välein, kuivatan, ja vetäsen sinne öljypohjasen kotelosuoja-aineen, pikkusen pienkoneöljyllä ohennettuna. Ei mun auto muuta tarvi. En oo pessy edes niitä valumajälkiäkään aina......
    Liikkuu ihan hyvin pesemättäkin. Voi olla, ettäilmanvastus on vähän isompi, tai sitten ei. Eihän kansissa niitä kanaviakaan kiiltäviks........
    Lasit, valot, peilit, ja rekkarikilven pyyhkäsen puhtaaks, kun likaantuu.
    Kukin taaplaa tyylillään.
    Harrasteautoille eri kohtelu. No,yks ajossa oleva on viiden vuoden patinassa pesemättä.
     
  16. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

  17. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Meillä taas rouvan mielestä autoa ei tarvi pestä. Kumminkin mussuttaa jos lähden likaisissa vaatteissa ihmisten ilmoille. Ota tuosta nyt selvää.
     
    Jussi289 ja deeäxä tykkäävät tästä.
  18. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Voi sen itsekin tehdä, pinnoite maksaa jonkun reilun 50. Toki sitten sitä ennen perusteelisen puhdistuksen aineet ja tarvikkeet ja ne myllytystarvikkeet jos naarmuttoman haluaa.

    Työnä se pinnoitteen laitto ei ole juuri vahausta kummempi, tarkkuutta vaati toki enempi. Ja jotkut vahat voi heittää aika huonoillekin pohjille eikä silti mene ihan suteen, pinnoitetta ei voi.
     
    Holley tykkää tästä.
  19. kalvetinhet

    kalvetinhet Gearhead

    muistuta, että esittelen sinut/teidät eräälle hepulle, jonka jälkeen, ette jatkossa pese itse autojanne ettekä runno niitä konepesuihin :)
     
  20. virta

    virta Gearhead

    Juuri näin,pesu menee muutamassa minuutissa eikä tarvetta painepesureja kaivaa esille,eikä tuossa ajassa ois ehtinytkään.
    Saippuatangon joskus sujautan pesuharjan varteen,niitä saa motonetistä parilla eurol!a satsin.Joskus saippuaa spraypullossa jos pinttyneempää likaa.

     

Kerro tästä muillekin!