Perhosväännin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 6PPC, 5.7.2018.

  1. 6PPC

    6PPC Double Gearhead

    Onko kokemuksia moisesta värkistä. Tullut Youtubesta seurattua Tatro Machinen videoita, ja näyttäisi käyttökelpoiselle vehkeelle ainakin pyörähommissa.
     
  2. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Edellisessä duunissa tuli butterfly-wrenchejä käytettyä pyöränkulmien säätöhommissa, on nimittäin aika pätöpeli aksiaalin/rt-pään lukitusmuttereiden ym. Avaamiseen ;)
     
  3. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    xarper tykkää tästä.
  4. 6PPC

    6PPC Double Gearhead

  5. f34

    f34 Double Gearhead

    Akkukäyttönen räikkä mukavampi käyttää autohommissa. Ahtaissa tiloissa letku hankaloittaa.
     
  6. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

  7. Tseitsei2

    Tseitsei2 3rd gear

    Suunnanvaihtolirpuke
     
  8. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Okei :odconfused:

    Onks perinteinen pulttipyssy jossa tapilla/napilla valitaan suuntaus tappiväännin? :poff:
     
    Tseitsei2 ja xarper tykkäävät tästä.
  9. Tseitsei2

    Tseitsei2 3rd gear

    Joo on
     
  10. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Moista tuli joskus käytettyä, mut ei se autuaaksi tee, siro ja ihan käteensopiva.

    Perus autohommissa ehkä hieman turha, tuotannossa kätevä.
     
  11. hantta

    hantta Double Gearhead

    Joskus näppärä ahtaassa paikassa, edellyttää kuitenkin ensiavaamista vääntiöllä, samoin loppukiristys ;)
     
  12. Bukero

    Bukero Gearhead

    kyllä nämä paineilmalaitteet noin yleisestikin jää pois käytöstä samantien kun saa hyppysiinsä vastaavan akkulaitteen. ei sen letkun kanssa vaan jaksa....
     
    kapa73, xarper, Karpov ja 1 muu tykkäävät tästä.
  13. 1300TI

    1300TI 2nd gear

    Huh huh. Hiekkapuhallus, putsaus ja maalaus samalla rikkaimurilla?

    Saa olla aika ihme pulttipyssy, epäkesko, vinku tai konevasara että kannattaisi valita sähkö-, sääti sitten akkukäyttöinen kunnon paineilmatyökalun sijaan.

    Vanhat Atlas-Copcon ja muiden paineilmatyökalut ovat lähes ikuisia, tehokkaita ja mukavia käyttää, eikös muillakin kuin minulla ongelma ole lähinnä kotitallin pienen kompressorin riittämätön ilmantuotto, muutenhan heittäisin loputkin sähkötyökalut mäkeen, eilen kannoin sylillisen kerralla roskiin sählättyäni erää liimalevyn parissa ihan liikaa käsisirkkeliä tallista etsiessä, roikkaa vetäessä, kappaletta tällätessä, kun olisin käsin sen jo pätkäissyt paremmalla jäljellä tavallisella sahalla. Kärähti päässä.

    Puuhommissa olen alkanut valaistua että melkein aina saman tekisi nopeammin, selkeämmin ja paremmalla jäljellä isoisien käsityökaluilla kuin kalliilla ja silti niin kehnoilla sähkötyökaluilla.

    Mainittakoon sekin mainio kokemus, kun uusi Metabon neljän ja puolen sadan euron akkuporakone kesti tasan 20 kpl 4,5*100 ruuveja höttöön kakkosneloseen ennen kuin syttyi liekillä palamaan, kauppa lähetti sen sitten maahantuojan huoltoon jossa mustaksi sulanutta konetta ei vaihdettu uuteen koska olin kuulemma käyttänyt sitä väärin ja sain sen korjattuna, mutta yhä käytöstä aina käryävänä takaisin.

    Pahoittelen mahdollisia kirjoitusvirheitä, jouduin hommaamaan akkukäyttöisen älypuhelimen kun paineilmalla toimivaa ei ole saatavissa, ellei älyttömyyksien huutamista ikkunasta sellaiseksi lasketa, kantavuus olisi vähän heikko, ehkä joku turkulainen OD:n jäsen silti kuulisi.

    Kaikkein optimaalisinta olisi tietenkin höyrykone pyörittämässä kunnon koneita katossa kulkevan valta-akselin ja alas tulevien nahkahihnojen viidakon välittämänä.
     
    Muokattu: 6.7.2018
    Vermilion, Nikuzai ja jorkkeri72 tykkäävät tästä.
  14. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Makita......
     
  15. f34

    f34 Double Gearhead

    Metabon koneet onkin ihan paskoja.
     
  16. xarper

    xarper Gearhead

    Juuri näin, ei ole letkuja ikävä, vituttaa vaan kun pyörii jaloissa se letku ja aina tiellä.
     
    Bukero tykkää tästä.
  17. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Onhan paineilmakone ihanan taloudellinenkin. Esim. hiomahommissa epäkeskolla 5kW kompura huutaa, että saadaan 300W kone pyörimään.
     
    xarper, Bukero ja mikke88 tykkäävät tästä.
  18. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Kerro tarkemmin.Vittu,onhan se nyt niin ,General Motorsin koneet aivan paskoja,sanoohan sen jo nimikin!Yleismoottori joka ei oikeestaan mihinkään hyvä!:D
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  19. urho3

    urho3 Gearhead

    No 15kw kompressori ehkä riittänee 1/2 koneelle mutta nykyään akkukoneena kätevämpi. Enemmän se rätisee mut laittaa earit. Varmasti paineilmakoneet on lujempia mut mielummin ostan muutaman vuoden välein uusia akkukoneita niinkaun kun aktiivisesti harrastaa. Ja harrastus hommissa ei kuluja tarvitse niin laskea.
     

Kerro tästä muillekin!