caprice päästöt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja schokakola, 13.7.2018.

  1. schokakola

    schokakola 1st gear

    Elikkä 1990 caprice ei mene päästöistä läpi. Tyhjäkäynnillä päästöt ok, kierroksilla häkä, happi ja lambda arvo liian korkea. Happi oli kierroksilla 6.3 ja sallittu 5%. Autossa on ilmapumppu mutta onko 6.3% happea kuitenkin liikaa? Mikä vaikuttaa lamda-arvoon? Konehuoneessa täysin orkkis olds 307, paitsi yksi alipainekello kuskinpuolella imusarjan päällä on korvattu metallilätkällä. Apukuskin puolelta taas yhdestä "muovipallosta" puuttuu letku, letkua ei kyllä näy missään... Viikko aikaa olis saada leimasta läpi. :eek:
     
  2. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Trafilta löytyy poikkeussääntö ilmapumpullisiin vermeisiin jolloin happi ja lambda-arvoa ei edes katsota mutta paljos se häkäarvo on? Todnäk tyhjäkäyntipiiri ehken laihalla jolloin ei pala kunnolla ja nostaa hc-arvoa. Ja paljos co-arvo oli?
     
  3. schokakola

    schokakola 1st gear

    Jaa, eipä katsastaja sit mitää tienny sellasista poikkeussäännöistä. Pitäiskö tulostaa lappu mukaan tosta leimaukolle joka ei kuitenkaan tiedä mitään? Mutta mitä nyt tuolta trafin sivuilta löysin niin ei siinä mainita lambda-arvoa. Häkä oli kierroksilla 0.7. Hc oli hyvä.
     
  4. passerby

    passerby Gearhead

    Ai ei katsota? Kylläpä kummasti katsottiin minultakin ja liikaa happea. Ennenkuulumaton poikkeussääntö josta en oo kuullutkaan??
     
  5. B-66

    B-66 Gearhead

    passerby ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  6. xarper

    xarper Gearhead

    Kyllä siihen on poikkeus jos on ilmapumppu autossa...
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  7. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Ei mitään mahdollisuuksia saada happea normaalirajoihin, jos ilmapumppu toimii. Sitä vartenhan se autoon on laitettu, että pakoputkistossa on reilusti happea käytön aikana.
     
    xarper ja Camino'79 tykkäävät tästä.
  8. Hillbilly89

    Hillbilly89 1st gear

    Ilmapumpullisissa maininta rekisteriotteessa/katsastuslapussa joka huomioidaan... eli saa ylittää tuon 5% mutta kyllä siinäkin joku raja on luultavammin eli ei varmaan mene läpi jos esim. yli 10% tms. ?
    Ehjässä Ilmapumpullisessa yleensä ei oo kuin joku 5-8% joutokäynnillä tuota happea mitä itse olen noita seurannut...

    Edit. Tuossa B-66 laittamassa linkissähän olikin jo tietoa eli turhaa mutuilua multa;)
     
    Muokattu: 14.7.2018
    Camino'79 tykkää tästä.
  9. Hillbilly89

    Hillbilly89 1st gear

  10. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Ei täälläkään tunneta tuota poikkeus sääntöä.

    Ilma pumpun letkut tukkoon ni tullu nätisti päästöt
     
  11. schokakola

    schokakola 1st gear

  12. Hillbilly89

    Hillbilly89 1st gear

  13. passerby

    passerby Gearhead

    Se pumpullisen yläraja-arvo vaan jäi epäselväksi. 10% joku arvuutteli.
     
  14. schokakola

    schokakola 1st gear

    ok. Varaosa autosta pitäs toi onneks löytyä, toiminnasta tosin ei tietoa. Voiko egr venttiiliä jotenkin testata ennen kun sen ruuvaa kiinni?
     
  15. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Alipainetta letkuliitäntään, niin venttiilin pitäisi avautua. Saattaa vaatia kopistelua/puhdistelua jos on jonkun aikaa ollut käyttämättömänä.
    Jos kalvo falskaa, niin se on romu..
     
  16. schokakola

    schokakola 1st gear

    Nyt on egr venttiili paikoillaan. Ei kyllä ollut muuta alipainetta saatavilla kun omat keuhkot ja se ei vaikuttanu liikuttavan venttiiliä, olisko rikki? Kone toimii yhtä hyvin ku aina..
     
  17. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    En tiedä kuinka kova olet imemäön mutta itte en saa imettyä sellasta alipainetta että sillä mitääm voisi koittaa. Hain apteekista isoimman ruiskun mitä sai, sillä saa vedettyä alipainetta.
     
  18. schokakola

    schokakola 1st gear

    Noniin nyt sain korjaamolta hyväksytyn päästölapun. Korjaamolla ei sen enempää ihmetelty happimäärää ja lambda-arvoa kun mainitsin ilma pumpun. Happi taisi olla jotain 7%. Häkä oli nyt 0.1. Kiitoksia kaikille neuvoista.
     
    Camino'79 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!