Gallup: millä ajat talvella?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja rautasydän, 13.1.2014.

  1. litres

    litres Gearhead

    Ford Ka
     
    leivonharri tykkää tästä.
  2. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Ihan ookoo valinta varmaan, itsekin ajelin monta talvea (ja tietysti kesää) tuolla nyt tallissa tulevaisuuden suunnitelmia odottavalla ZT-T: llä.
     
  3. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Kaipa sitä ajellaan tolla vollella mikäli ton lodjun saa kuntoon ennen lumia... uudet talvinakitkin kun tuli jo ostettua :oops:
     
  4. slant six

    slant six Gearhead

    Kyllä minä ainakin pystyin 69 a koppa Moparilla noin kymmenen talvea ajelemaan. Aina takuuvarma käynnistyjä ja lämminkin. Ei myös koskaan ojaan vienyt minua. Jos se amerikan lumi on sitten jotenkin erilaista kuin meillä täällä.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  5. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Niin. Nykyautoihin tottuneelle se voi olla kulttuurishokki, kun puuttuu ABS, ESP, DSG, luistonesto ja ledilamput, mutta todellisuudessahan autoilla on ajettu talvisin niin kauan kun autoja on ollu olemassa. Ehkä sitä vois verrata taloihin; ihminen voi asua uudessa talossa jonka nurkissa ei vedä ja lämpötila on tasainen ympäri vuoden, saunat ja muut lämpenee sähköllä jne. Tai sitten vanhassa talossa jonka puulla lämmittäminen ja kunnossapitäminen vaatii erilaista asennetta.

    Ehkei vielä tulevalle mutta jos seuraavalle talvelle ois tuo Volvo myyty ja joku 60-70-luvun jenkkiauto tulis talviautoksi tilalle. Sen verran tietysti autoja säälin etten kovin hyväkuntoista tai haluttua mallia ala talvikäytöllä turmelemaan. Mutta joku vähän lauletumpi tai muuten "pilattu", vähän yleisempi jenkki siihen soveltuis. Eiköhän nuita oo Aspeneitakin tuotu tuhannen kappaletta Suomeen uutena? Tai sitten ihan kunnolla laulettu auto jossa kuitenkin tekniikka pelaa sen verran, että sillä tohtii talven läpi ajella. Siinä ei parin talven suolakylpykään tee enää mainittavaa vahinkoa kun kori on jo ennestään riittävän rujossa kunnossa.
     
    Roberto ja leivonharri tykkäävät tästä.
  6. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Mersu kuskaa kesät,talvet
    luottopeli,parempi kuin Valmet.

    Avaimesta kun vain kääntää,
    turbo diesel hyvin vääntää!

    Takaveto,ainoo oikee,
    mää siis onnest soikee!

    Mersu minne vain kuskaa,
    ajo ei oo mitään tuskaa!

    Aijaijaijai,enenpään en nyt pystynyt kun ei ollut Hennessyä! :p
     
  7. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Vaan niin hyytyy ja ryytyy kun nafta jäätää ja katsojia kimpusta häätää :poff:
     
    wilburi ja Gary Grand tykkäävät tästä.
  8. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Runoilkaatte muutkin,semmonen loppusointu olis kuitenkin hyvä!
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  9. Jaccez

    Jaccez 3rd gear

    Varmaan samoilla kamppeilla mennään kun viime talvena. Eli B Ascona ja vanha Subaru Legacy.
    Meinasin vielä Mantaan ruuvata nastarenkaat alle mutta ei sitä kyllä ainakaan suolapaskassa viitti liottaa.

    Jenkki ollu viimeks talviautona vuonna 2012-2013...
     
    Jooli tykkää tästä.
  10. KKOSKINEN

    KKOSKINEN Gearhead

    Clio vm 2016.
     
  11. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Melkeimpä kannattaisi hommata (jos budjetti antaa periksi) joku everybodys' darling. Joku '65-'66 Mustang olis ideaali. Jos korroosio tai penkka aiheuttaa peltivauriota, olisi se helppo korjata valmiilla osilla. Tekniikkaan sais vaikka ja sun mitä kaupasta. Ja jos menee lopullisesti pilalle, niin tietää, että näitä riittää.
     
    Holley tykkää tästä.
  12. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Joka talvi eri peli ollu alla.. Eli millä milloinkin!
    Viime talvena Pajero ja Suburban ja lopputalvesta -88 Camaro, edellisenä ML-mersu ja Hilux, joita ennen oli edellinen Suburban, jota ennen ajelin Sedan Capricella, Vojakkerilla, K2500 Pickupilla, Grand Cherokeella..
     
  13. TwistOla

    TwistOla Gearhead

    Volvo 945. Pari kuukautta ajellu wiinan woimalla, saas nähdä miten talvella käyttäytyy. Kovemmilla pakkasilla vähän 98 sekaan, ni ei pitäis olla starttiongelmia.
     
  14. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Auton omalla eculla? Cold start re85 boksilla lähti -25 etanolilla vielä hyvin auto käymään. Toki jos nurkka ajoa talvella vaan niin kannattanee bensaan siirtyä vaikka etanolilla toimiskin. Menee aika +-0 säästön suhtee
     
  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Tästä oli (täällä vai mersufoorumilla, en muista) puhetta. Kun mersu starttaa niin kauan että lähtee käyntiin ellei käännä virtoja pois, niin vaikka minulla pitäisi olla sellainen kylmäkäynnistyksen oppiva etanolisysteemi (eFlexFuel), niin oppiiko se sitten jos joutuu kääntää virrat pois? Taitaa se jonkun 15 s jälkeen luovuttaa jos ei käynnisty, jos akkua ja kuskin pokkaa riittää sinne asti.
     
  16. ramman

    ramman Double Gearhead

    9-5 aero saapilla tuli pari talvee ajeltua pelkällä viinalla. Ei ollut ikinä mitään ongelmia käynnistymisen kanssa tai muutenkaan. Lähti ihan normisti -25 asteessa käyntiin. Helvetinmoinen pöllyhän tosta etanolista pakkasella lähti, mutta eihän se menoo haittaa.
    Mie tolla saapilla muuten ajelin jonkun 60-70 tuhatta käytännössä pelkästään etanolilla. ei tullu bensaa tankattua ku pari kertaa pieni määrä ja hyvin toimi vaikka jotkut suosittelee ajelemaan pensalla välillä.
     
  17. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Eikös se ole oppinut jo ajat sitten ettei se nyt joka startilla uudestaan mieti? Riippuu toki boksista.
     
  18. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Niin sitähän mää tässä kyselen, että oppiiko jos tosikylmässä startissa ei meinaakaan lähteä käyntiin ja joutuu kääntämään virrat pois. Ehkäpä sitten jos pikkuhiljaa kylmenee ja se siinä myös pikkuhiljaa oppii. Noh, talvella selviää.
     
  19. TwistOla

    TwistOla Gearhead

    Volvossa on eFlexfuelin boksi. Laitoin tämän, ni voi huoleti ajella bensalla, jos ei etanolia ole saatavilla. Etanolin talviominaisuuksista olen tarkkaillut Volvo-foorumia (VRCF ry) parikin vuotta.
     
  20. rusty rocket

    rusty rocket Gearhead

    Vielä pari viikkoa sitten ajattelin, että ensi talvi mennään vielä samalla kulkupelillä, millä kolme aikaisempaakin talvea, eli -03 Toyota Corollalla... Mutta kuinkas sitten kävikään, parin, vähän ex-tempore tyyliin tehdyn autokauppa kierroksen ansiosta enstalvi ajellaankin sitten vuoden 2012 Toyota Urban Cruiserilla
     

Kerro tästä muillekin!