Suuri työkalukeskustelu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja WBBC, 15.2.2014.

  1. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Yleensä tulee otettua 3/4" pulttimopo ja paukutettua sillä auki ja jossei sillä suoriltaan ni sit vähän kuumia ni johan lähtee ;)
     
  2. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    kuinka usein niistä tarttee oikeen sitä autonne kampuran pulttia availla kun kovin usein tunnutte niitä tekevän? vai teettekö sitä työksenne?

    --------------------
    oli kyllä kätevä laitos tuo akkusirkkeli nyt kun tuli vähän enemmän käytettyä (pätkin jotain parikymmentä vanhaa seinälautaa polttopuiksi). on helppo ottaa mukaan ja käyttää pikku hommissa mitä tarvii ilman sähköjohtojen vetoa.. ja oli se hiljaisempikin kuin tuo vanha pläkkänrekkeri johdollinen sirkkeli.
     
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Alunperin tais olla napapultista kyse eikä edes kampuran :D

    Mut sitähän mää oon toitottanut että turha pistää rahansa kalliisiin työkaluihin jos ei usein tee
     
    Nikuzai tykkää tästä.
  4. Jouni_K

    Jouni_K Gearhead

    Mä avasin eka kertaa 200 tuhannessa nokkahihnaa vaihtaessani, ja heti perään 290 tuhannessa kun vesipumppu vuosi. Tais siinä 5 vuotta olla välissä. En tee työkseni.
     
  5. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    mutkun niillä kalliilla ja etenkin hyvin toimivilla työkaluilla kun on kivempi ja ehkä jopa helpompikin tehdä niitä harvoinkin tehtäviä hommia kun ei jää niistä se homma kiinni ainakaan. :D hifistelylläkin tosin pitää olla joku raja. jos ei budjetti niin toivottavasti se tervejärki edes jossain vaiheessa hidastaa keräily innokkuutta.
     
  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kyllä noi perus akkukalut jo on ihan jees vaikka olis ryobi, kunhan ei puuilon halvin.

    Jos hylsyt ja avaimet sopii pulttiin, niin lähinnä tilan ahtaus vaivaa. Ei oo mulla ykskään remppa jäänyt työkaluista kiinni.

    Toista oli ennen kun halvat hylsyt ja räikätkin oli järjestäen paskaa.
     
  7. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    tuli tässä tutkittua löytyskö akkusirkkeli testejäkin netistä.. juu löyty aika iso testi..

    https://www.protoolreviews.com/buying-guides/best-cordless-circular-saw-shootout/30463/

    voittaja 18v koneista oli dewalt.. seuraavat sijat milwaukee ja milwaukee ja sitten makita.. tää järjestys voi aina muuttua per kone mitä missäkin testissä testataan (akkupora, sirkkeli, pulttimopo, puukkosaha jne) mutta siinä ne parhaimmiksi päätellyt merkit aina tuntuu olevan.. (tän testin "voittaneet" koneet olikin isommilla volteilla olleita koneita)

    yllättävää että ryobin akkukone sai noin huonot arvostelut tossa testissä.. tehottomaksi haukkuivat ja jäi toiseksi viimeiseksi.
     
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Eihän mikään Milwaukee tai DeWalt ikinä huono ostos ole. Vaan maksaako sen puolet ja enemmän lisää jos halvemmallakin pärjää. Enkä tarkota mitään kitkuttelua. Ryobi tuskin testeissä pärjää noille vanhoille laatumerkeille.
     
  9. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    mutta siinäpä se, ryobi on oikeasti ottanu niitä entisiä muita nimimerkkejä kyllä kiinni.. bosch, blackdecker jne.. niiden ns halpasarjat.. mielummin mä ottaisin ryobin kuin vihreen boschin. sinisen kanssa alkaisi jo arveluttaan, eli pitäisi kokeilla kädestä pitäen kumpaakin ja joka ikistä konetta kerrallaan mikä tuntuu oikeemmalta omaan käteen. monet siniset bossit ovat olleet jotenkin yllättävän rimpulan olosia hintaisikseen ja ollakseen "pro" settiä.

    ja käsittääkseni ryobihan on käytännössä milwaukeen halpasarja (sama omistaja) jossa on halvemmalla ja hepposemmin rakennettuna vastaavat koneet. ja juuri sillä eri kone vaihtoehtojen määrällä yliajavat monien muiden merkkien tarjonnan. on helpompi valita sellanen konesarja jossa saa "kaikki" yhdellä akulla ja jota on myynnissä "kaikkialla". mutta selvästikin eivät halua hyppiä liikaa isoveljen eli milwaukeen alueelle kun eivät ole tuoneet isompitehoisempaa pulttikonetta vieläkään markkinoille. pitäytyvät nimenomaan harrastaja-kokoluokassa, kai ihan tarkoituksella.

    mä olisin valinnut ryobin jos olisivat sen isompi tehosen pulttikoneen tuoneet myyntiin. 800-1000nm tms. mutta koska eivät tuoneet.. jouduin päättään makitan ja milwaukeen väliltä. sain halvemmalla milwaukeen työkalu setin jenkeistä kuin makitan, ja kun milwaukee toi ton 170mm lyhyen 600/800nm pulttikoneen myyntiin.. valinta oli "helppo".

    vieläkin joskus tekis mieli hankkia ryobikin kun saisi selvästi halvemmalla niiltä jotain erikoisempia työkaluja tai laitteita kun milwaukeelta. mutta kun ei oikeen oo järkee enää kolmatta kone/akku tyyppiä hankkia käytettäväksi. noilla nykysilläkin kun pärjää. haluisi vaan yksittäisen ostoksen olevan halvempi. mutta laadusta kai pitää maksaa, ja osaksi vielä maksettava lisää siitä nimestä koneen kyljessä.
     
  10. Satellite70

    Satellite70 1st gear

    Makitan 18volttisella akkusirkalla tullut jonkun verran ajeltua.

    ihan hyvä peruskone, terän pitää olla terävä ja akussa virtaa, niin hyvin toimii.

    ainut miinus tulee terän halkaisijasta, kun piti katon nurkkajiiriä sahata telineen päällä, ei mennyt kertasahauksella poikki, vaan joutui kahdelta puolen sahaamaan.
     
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Teet ainakin rajuja hommia mutta ainakin koneessa nyyttonit riittää!
     
  12. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    ainakin akkurälläkässä kyllä sillä en ole ennen m18 milwaukeeta käyttänyt akkurälläkkää millä tekisi yhtään mitää.
     
  13. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Noihinhan saa sovitteita akuille, et passaa melkeen kaikki ristiin

    Ilmeisesti ihmiset huomannut, et listaleikkuri tai nitoja toimii yhtähyvin "ryobina" kuin 400 kalliimpana tuotteena jota ei ees valmisteta
     
  14. urho3

    urho3 Gearhead

    Minä sain ryöbin akkurälläkällä tehtyä vaikka mitä. Hintaansa nähden hyvä peli.
     
  15. OpaS

    OpaS Gearhead

    Mä taas totesin että ("se vanhempi") Makitan akkurälläkkä tarvis varmaan jonkun uskomattoman kokoisen akun että se toimis edes vähän pidemmän aikaa.

    Sitten satuin silmäilemään OD:ta ja täällähän joku tiesi että kun sieltä sisuskaluista heittää sen yhden alumiinin värisen boksin pitkälle metsään, siitä tulee ihan täysin eri kone.

    Kiitos.

    Nykyään se on mulla autossa mukana hydrauliikkaletkun katkomista varten letkuprässin seurana.
     
  16. wiwwe

    wiwwe 3rd gear

    Alkaa tuo 20v vanha perintörälläkkä olemaan jo sen verran väsähtänyt kampe että pakoputken rälläköinti 1mm laikalla meinas olla liikaa koneelle.

    Mikähän olis semmonen kohtuu hintainen oikeesti kevyt yhdenkäden rälläkkä 125mm laikalle?
     
  17. Satellite70

    Satellite70 1st gear


    Millä tavalla se kone sit muuttui? ja mikähän se boxi mahtoi olla?
     
  18. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    https://m.motonet.fi/fi/tuote/7002525/Bosch-GWS-7-125-Pro-kulmahiomakone-125-mm

    Joku tommonen on ihan jepa. Isäukko toi tommosen slimmin boschin pari vuotta takaperin, ilmeisesti tuon edeltäjä ni se on ihan näppärä. Hiontahommiin tosin kannattaa ottaa tehokkaampi kone ;)
     
    wiwwe tykkää tästä.
  19. OpaS

    OpaS Gearhead

     
  20. virta

    virta Gearhead

    On se!Meni lukitusluukun löytämiseen reilusti aikaa!Toki sitten aukes heti pitkän putken kanssa.Heikko harrastajan pulttimopo käytössä,aika menee lukituskonstien etsimiseen.
     

Kerro tästä muillekin!