Kotimainen uutuuskirja: "Rasvanäppien olohuoneet - Unelmien autotallit"

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja KooJii, 8.9.2018.

  1. KooJii

    KooJii 1st gear

    Mikäli pieni mainostaminen sallitaan niin haluaisin esitellä ryhmäläisille painotuoreen kirjani, jonka pääosissa ovat autotallit – paikat, joissa rasvanäpit pääsevät toteuttamaan unelmiaan.

    Jollekin unelmien talli on tila, jossa on omat korjaamovälineet autojen rakentelua varten, toiselle se saattaa olla olohuoneen jatke baareineen ja viihdekeskuksineen, kolmannelle näyttelytila keräilyesineille ja neljännelle omaa elämäntapaa sekä intohimon kohteita kuvastava oleskelutila.

    Vierailin kevään aikana yli 30:ssä ainutlaatuisessa autotallissa ympäri Suomen ja koostin niistä 220-sivuisen kovakantisen kirjan, "Rasvanäppien olohuoneet - Unelmien autotallit".

    Kirjan toimitukset alkavat 14.9, mutta nyt sitä voi tilata ennakkoon Viipalemedioiden verkkokaupasta osoitteesta www.supermarket.fi. Ja toki opus tulee syksyn aikana myös kauppoihin, ainakin niihin hyvinvarusteltuihin.

    T: Kimmo Janhunen
     
    Impalas, Rotten, Jooli ja 9 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Hyvä juttu, että nämä oli suomalaisten harrastajien autotalleja/olohuoneita. Aluksi luulin, että tässä on taas yksi kirja rapakontakaisista kovalla rahalla tehdyistä man caveista, joissa ei harrasteta öljytikun nostoa kummempaa. Onneksi olin taas väärässä. :)
     
    KooJii tykkää tästä.
  3. KooJii

    KooJii 1st gear

    Tässä oli nimen omaan tarkoitus esitellä kotimaisia talleja, sillä meiltä löytyy Suomesta ihan huikeita paikkoja, joita suurin osa ihmisistä ei pääse koskaan näkemään. Itse olen saanut mahdollisuuden kierrellä niitä työni puolesta toistakymmentä vuotta, ja ajattelin, että nämä paikat on pakko saada muidenkin nähtäviksi. Onneksi suurin osa niiden omistajista lähtivät mukaan.
     
    12345678910, 1purehell, pantera ja 1 muu tykkäävät tästä.
  4. NonSenCe

    NonSenCe Gearhead

    ja olit päässyt lehteenkin.. hyvä homma. hienoja talleja nuokin jutussa olevat tavallaan.. tai siis enemmänkin juuri rekvisiitta osastoa ja autoharrastajalle viihtyisiä oleskelutiloja joissa vanhat tai vanhantavan näköisesti suunnitellut ja mielenkiintoisen näköiset esineet ja tavarat näytillä. eli tavaran estetiikka on voimissaan.. ei ne enää autotalleja ole :)

    https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/ea816630-d8aa-480e-a1ed-731231d261f5_uh.shtml
     
    Impalas tykkää tästä.
  5. Rotten

    Rotten Gearhead

    Tuo Janin ja Heidin "tallista" kuva on vissiin neljän auton tallin jatkeena oleva baari! Et mahtuu siellä harrastaa autoja ja pyöriä!
     
    KooJii tykkää tästä.
  6. sbc327

    sbc327 Gearhead

    Onko kukaan nähnyt jo "livenä" kirjaa?
     
  7. Katoin nuo iltalehden jutussa olevat kuvat. Onkohan tosiaan nuo niitä ihanne talleja, tuommosen flipperimuseon tai kaffinjuontipaikan voi helposti tehdä kun pistää vaan rekvisiittaa, dinnerkalustoa jne jne jonoon.

    Mää oon luullut että kaikki rasvanäpit haaveilee tallista jossa on sorvit, jyrsimet, puhalluskaapit, hyvät käsityökalut, pullmaxit, english wheelit, mankelit, sikkikoneet, kutistinveyttimet, venttiilintyöstökoneet......

    Mutta näiden jutun tallien omistajilla ei taida olla näpit rasvassa kuin saunan jälkeen jos tummelia hieroo käsiin.....

    Tai sitten tuo Janhunen on elänyt ihan vääränlaisessa elämässä. Harmi jos maailmankuva rasvanäppien talleista on hämärtynyt, toivottavasti muuten on mies kunnossa.

    Aulis
     
    Make500 tykkää tästä.
  8. hantta

    hantta Double Gearhead

    Olen nähnyt harrastetalleja, prätkä ja jenkkiautoharrastajilla, ja kyllä paikoissa on ollut flippereitä, baaritiskejä, ja siitäkin huolimatta kalustoa syntyy ;)
     
    KooJii ja isalmela tykkäävät tästä.
  9. KooJii

    KooJii 1st gear

    Joo, kyllä mun elämä on monella tapaa vääränlainen. Kiitos Aulis huolenpidosta.

    Ehdottaisin kuitenkin edes selaamaan kirjan ennen sen sisällön kommentointia.
     
    Lowry ja palontie tykkäävät tästä.
  10. KooJii

    KooJii 1st gear

    Kieltämättä Iltalehden toimittajan kuvavalinnoista saattaa saada hieman väärän kuvan kokonaisuudesta. Halusin kirjaan talleja mahdollisimman laajalla skaalalla ja nuo "viihdekeitaat" ovat sieltä toisesta äärilaidasta. Kyllä siellä on mukana niitä kotikorjaamojakin. ;)
     
    Rotten tykkää tästä.
  11. leadsled

    leadsled Gearhead

    Kirja laitettu tilaukseen, sen verran on näpeissä rasvaa, että ei malttanut joulupukkia odottaa. Oma olohuone alkaa olla viittä vaille valmis. Hieman oli tarkoitus viihtyisyyttä lisätä rekvisiitalla, mutta enemmän se on "sorvijyrsin" tyylinen.
     
    KooJii tykkää tästä.
  12. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Juuri tätä epäilinkin, kun ei (pää)kaupunkilaistoimittaja osaa nähdä mitään pöhinää työkaluissa.
     
    KooJii tykkää tästä.
  13. Cortina71

    Cortina71 3rd gear

    Kirja tilattu ja luettu läpi. Mielenkiintoisia paikkoja, eikä tunnu yhtään, että olisi kirjaan sijoitettu raha mennyt hukkaan. Tuolta saa omaan talliinkin hyviä ideoita.
     
    KooJii, Dataviilaaja ja Rotten tykkäävät tästä.
  14. Impalas

    Impalas 1st gear

    Mahtava kirja tosiaan. Monenlaisia mestoja esitelty. Myös kirjan ulkoasu/taitto on erittäin tyyliin sopiva.
     
  15. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Kirja on mielenkiintoinen ja monipuolinen - oli todellakin hintansa veroinen vaikkei pääpaino koneiden ja työkalujen esittelyssä ollutkaan ;)
     
    Impalas tykkää tästä.
  16. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Tuossa on minun pojan unelmatallin sisustus aika pitkälti. Sillä on semmoinen näkemys tulevasta talostaan, että ei juuri tarvitse kuin keittiön, makuuhuoneen ja vessan, sitten pitää olla lisäksi vähintään 200m² talli.
     

Kerro tästä muillekin!