Kiinnostaako Corvairit?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rockmaple, 20.2.2016.

  1. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Niinpä tietenkin. Mutta eikö niitä etumoottorirömpöttimä ole jo niin monta mallia, että pitäisi jokaiselle löytyä mieleinen? Itseäni Corvairissa kiehtoo juuri se kun se on niin erilainen.
     
    isalmela ja Pertti K tykkäävät tästä.
  2. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Kyl on kummasti kiinnostus lisääntyny WD:s jakson nähtyäni, eikä myyntipalstan farkku helpota tilannetta... ei nimittäin kiinnosta 2-ovinen vaan mielumminen enemmän ovia ja ehdottomasti omalla koneella. Yks V8 auto riittää tähän taloon. Mutta ei tässä elämäntilanteessa ehkä sitten joskus..
     
  3. LUM-1

    LUM-1 Gearhead

    on ja takamoottorisiakin upeita joka haluais omistaa niinku esim 911 turpo possu
    mutku yks ihmiselämä eikä käytettävissä olevat rahat vaan riitä :poff:
    mutta onha kuplaakin etumoottorisena pikkulohko kasilla sese vasta erilaista onki
     
  4. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Voihan sen isolohkon tuuppaa sinne takaloosteriinkin, niiko tääl yks toronado tekniikkainen jo on olemassakin...
     
  5. LUM-1

    LUM-1 Gearhead

    posuunha ne jenkeissä laittaaki jo V8ja
    upeita laitteita
     
  6. tapsah

    tapsah 2nd gear

    Henk.kohtasesti kokenut sen kuinka vähän Corvairia täällä suomessa arvostetaan; lihalaatikollisen uusia tehtaanpaketeissa olevia eri vuotisia takavalojen laseja sai pitkän jahkaamisen jälkeen myytyä 30 (kolmekymmentä) eurolla. sama jannu kahdessa eri swapissa niitä tinkas ja jo heti kolmannessa tuli kaupat...terkkuja sinne jonnekin..
     
    Pertti K tykkää tästä.
  7. haapis41

    haapis41 3rd gear

    Itsekkin kun olen kunnostanut tollaista 63 avoa olen huomannut mitä maksaa kun kaiken tilaa jenkeistä ,eikä ne ebayn hinnat enää mitään halpoja ole.... parikertaa on kaynnyt niin että osat olisi saannut halvemalla kun tilaa clarkilta corvairpartsilta uudet.
    Esim.ed viestin kahdesta käytetystä ehjästä takavalon linnssistä ei se 30e riittänyt .
    Aikoinaan kun ilmoittelin useampaan kertaan että ostetaan corvairin osia niin eipä niitä osien myyjiä ilmaantunut kuin yksi joten hyvin on raadot /osat hävinnyt suomesta tai sitten porukka ei vaan viitsi vaivautua tarjoamaan osiaan tai raatoautojaan.
     
  8. haapis41

    haapis41 3rd gear

    Joo,mutta se on eri mitä muualla mailmassa tehdään ja suomessa.
    Esim .olsin 455 koneella takana ja keskimoottorilla V8 chevy (moottori takapenkin kohdalla)
    vaikka olisi tehty jenkissä muutos, ei saa suomessa kilpiin ....eikä sen helpommin vaikka olisi tehty täällä suomessa,enkä usko gas mankey tyyppiset porche muutoksetkaan onnistuvan noin uusiin.
    Toi corvair 455 on niin vanhaa oisko ollut -90 alkua ,vähän muuttuneet siitä määräykset.
    Mutta jos on intoa ja rahaa niin voihan sitä aina yrittää.
     
  9. haapis41

    haapis41 3rd gear

    [QUOTE="Rockmaple

    Koppero on muuten jonkinlaisessa ajokunnossa, paitsi Powerglide ei vaihda kakkoselle. Muuten olen automaattilaatikon kannattaja, mutta tässä tapauksessa jos olisi ollut mahdollisuus valita, niin olisin ottanut nelivaihteisen manuaalin,

    Onhan pg (autom) se hyvä puoli että saa työntämällä käytiin jos ei muuten lähe :).
    Itsellä kanssa olisi tulossa pg kasaus,on vähän heikon oloinen muutamasta kohtaa loota...jos on turbolla kestääkö ?
    Jos tarvetta, mulla on ylimääräistä osaa-63.
     
  10. TopyCa

    TopyCa Gearhead

  11. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Lavamalli on kieltämättä myös hyvännäköinen.

    Mutta eipä nyt oikein mikään ole suoraan sanoen luotaantyöntävä.
     
  12. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Kovasti tuli fiilis, että vaan uuskoppainen kupee on se malli jota kannattaa harrastaa, loput on varaosa-autoja joilla ei kehtaa ajella tai ainakaan kuvia laittaa. Oisko muita koppia ollu ees viittä kappaletta listalla?

    Onneksi Suomessa arvostetaan Jenkeissä foordoorejakin sekä pitkäkattoja, eikä keskitytä vaan vauhdikkaimman näköisten mallien jumalointiin.
     
  13. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Jos tarkoitat tuossa pari viestiä aikaisemmin linkitettyjä kuvia, niin niissä esiintyi V8-muunnoksia. En ole sen tarkemmin perehtynyt aiheeseen, mutta luulen, että syy uudemman mallin suosioon tässä yhteydessä on siinä, että sen takapyörien tuenta sopii paremmin tarkoitukseen.
     
  14. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    En muista että foorumeilla suuremmin Powergliden kestävyyttä olisi moitittu Corvairin yhteydessäkään. Onhan se kai kevennetty aika paljon takamoottoriversiosta, vaikka samaan rakenteeseen perustuu. Joitakin samoja osiakin taitaa olla. Onko Haapiksen Corvair ihan Spyder vai jälkiasennusturboko on tulossa?

    Kaikki hyväkuntoiset osat kiinnostaa. Sen mitä omaani olen tutkinut ja vähän purkanut, niin ei vielä ole sattunut käteen juuri muuta kelvollista osaa kuin radio minkä julkisivun puunasin kiiltäväksi.:D
     
  15. pastem

    pastem 1st gear

    Itsellekin ajankohtainen aihe niin laitetaanpa juttua. Kupla tuli myytyä noin kuukausi sitten pois ja tällaista tullut kuvista ihailtua jo jonkin aikaa. Livenä en ikinä ole yhtään nähnyt joten siinä mielessäkin sopii hyvin tavoitteeseen, että seuraavaksi jotain vähän kuplaa harvinaisempaa. Ja vielä kun V8 puutteeseenkin löytyy jo Buickki niin ei muutaku haku päälle.
    Parin viikon illat tuli surffattua ahkerasti nettiä ja viimein löytyi sopivan oloinen peli. Piti olla sopivan halpa, 2 ovinen, 65 ->, 4 vaihteinen manuaali ja ei kovin paljoa rävelletty. Ihan ei ehtinyt pukinkonttiin, mutta vuoden vaihteen paikkeilla pitäisi olla suomessa.
    Sittenpä sen näkee mitä tuli taas ostettua.

    https://drive.google.com/file/d/1P6d3kua1Pj4AgbFjZbcjJolaqG8jizZw/view?usp=sharing

    https://drive.google.com/file/d/1k_QaNK3AeqiY1KLg27mmEQNCqQx-oeSa/view?usp=sharing

    https://drive.google.com/file/d/1t9DjP0wAmAxBVq-uryJfZd558_8EkZ96/view?usp=sharing
     
    isalmela, toyopet, 6PPC ja 1 muu tykkäävät tästä.
  16. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    No johan täällä joku muukin uskaltaa tulla ulos kaapista.:) Onneksi olkoon, näyttää lupaavalta.
     
    isalmela tykkää tästä.
  17. pequli

    pequli Gearhead

    Päivitystä tänne osioon. Myyntipalstan '61 Lakewood kotiutui tänne Varsinais-suomeen[​IMG]
     
    riviera56, pastem, KajS ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  18. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Nyt on sanottava että olen pikkusen kateellinen, toi on jollain perverssillä tavalla todella hieno! Laitahan lisää kuvia tai vaikka projektitopikki pystyyn?
     
    isalmela tykkää tästä.
  19. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Onnea uudelle autolle. Mahtaakohan olla tämän valtakunnan ensimmäinen ja ainoa Lakewood? Onko jonkinlainen toimintasuunnitelma laadittuna?

    Mä jossain vaiheessa uhosin laittavani projektitopicin pystyyn omasta Corvairistani, ehkä se joskus toteutuu. Sen verran päivitystä tähän yhteyteen, että tilanne on nyt tämä: [​IMG]
    Mätää löytyi sitten aika paljon, kun aloin pakkeleita kaivella. Nyt on koppa kunnossa ja pintapeltejä lukuunottamatta hiekkapuhallettu ja happomaalissa. Kesä alkaa olla lopuillaan ja pikkuhiljaa ehtii jatkaa tätäkin.
     
    Muokattu: 11.10.2018
  20. dbltrbl

    dbltrbl Gearhead

    Näkyy teitä pervoja muitakin olevan, 2011 tehtiin kaverin kanssa toiviomatka ameriikan halki oliko 31 ford cupeella, jotain 4 viikkoa ajeltiin ehkä 7000 mailia ja kierrettiin jokainen mielenkiintoinen eteen osuva miitti ja nähtävyys. Tuliaisiakin piti hommata ja kun tavanomainen on tylsää niin:
    [​IMG]
    [​IMG]
    Taustalla näkyy näemmä vilahdus matkapelistä. Tämä on säpäkämpää spyder mallia:
    [​IMG]
    [​IMG]
    Ajokuntoinen peli tuo ostaessa oli, myyjän poika ajoi kaliforniassa kontittajalle. Sittemmin olen vähän purkanut, hitsaillut ja touhuillut mutta kun on liikaa projekteja niin edistyminen on hitaanlaista. Väriin se on sentään jo saatu:
    [​IMG]
     
    isalmela, riviera56, Bowtie ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!