Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

  1. urho3

    urho3 Gearhead

    Pari kertaa olen vaihtanut sähkökeskuksen enkä ole kysellyt sähköyhtiöltä,oisko niillä mitään siihen sanottavaa
     
  2. signet

    signet Gearhead

    En ole koskaan jättänyt sähkäreille maksamatta,vaikka syytäkin olisi ollut,mm. yksi laskutti kahdessa laskussa samat tavarat,toinen laskutti kilsoja tolkuttomasti,vaikka sen halli oli 500metrin päässä kohteesta.Ja kun ei kerran ollut kiireellisistä töistä puhe, vaan sai tehdä oman aikataulunsa mukaan,ei ole mitään perustetta laskuttaa tavaroiden hakemisesta 20km:n päästä,ne voisi tilata valmiiksi kohteeseen tai omalle hallilleen tai ottaa samalla kun kymmenen kertaa päivässä siellä tukussa ramppaa.En muutenkaan ymmärrä sähkäreitä jotka kehuvat että heillä on autossaan 50000e:n varasto,mutta sitten ei ole kuitenkaan mukana mitä tarvitaan.Ja on käyty työmaa kattomassa,mutta sitten tullaan "töihin" ja ensimmäinen työvaihe on että lähdetään tukkuun hakemaan tavaraa.Ei se ihme ole että hommat maksaa.
    Kaikki laskut olen maksanut,mutta silti palvelutaso on mitä on.
     
  3. urho3

    urho3 Gearhead

    Joo tahtoo olla että osalla ei oikein onnistu. Mulla on henkilö auto ja hyvin sillä pärjää. Asiakkaalta voi kysyä mitä mahdollisesti tarvii ja pyytää ottamaan kuvia kun nykyään monella on Whatsapp. Ja tosiaan tilaa tarvikkeet valmiiksi työmaalle kiinnitystarvikkeineen,ne on tukussa halpoja mutta erikseen kun lähdetään ostamaan niin tulee hintaa. Osalla vaan ei oo sitä pelisilmää.
     
  4. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Se on pääsähkökeskus joka on sinetöity ja on siis netin yli sähkölaitokseen yhteydessä? Voinko mä sen tosta vain purkaa pois?
     
  5. urho3

    urho3 Gearhead

    No ripeästi kun toimii ja laittaa mittarin takas niin mistä ne sitä tietää. Ja tokkopa huonommaksi menee jos vanhan kätysen keskuksen laittaa kunnollisen.
     
  6. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Peitä se hämäräkytkin jollain valoa läpäisemättömällä, niin selvii, onko toi just sen hystereesijakso, millä se vilkuttaa. Jos auttaa, niin se on siirrettävä kauemmas noista valonlähteistä, huomioiden myös heijastumat lumesta esm.
     
  7. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Tuli viikonloppuna testattua, pahvista varjostin ympärille niin ei vilkuta yhtään. Ihmetyttää miksi se toimi 3 vuotta hienosti ja sitten alkoi vilkkuminen.
     
  8. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Oletko maalannut pintoja tai muuttanut valaisintyyppiä tai muuta mikä vois vaikuttaa valon määrään?
     
  9. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    En ole, valaisimet ja polttimot on samat. Tontille on tullut yksi pieni varasto lisää ja siinä samanlaiset valaisimet ohjattuna samalla hämäräkytkimellä mutta otin niistäkin jo lamput pois eikä sillä ollut vaikutusta.
     
  10. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Jostain osuu nyt heijaste siihen tunnistimeen, tai sen osan herkkyys on jostain syystä muuttunut herkemmäksi. Yleensä kyllä auringon uv saa sen herkkyyden laskemaan, mutta mahdollista.
     
  11. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Seuraava testi on irrotella lamppuja yksitellen niin selviää mistä suunnasta se tulee, helpoimmalla pääsee kun laittaa siistin varjostimen kunhan selviää mille sivulle se pitää askarrella.
     
  12. mikaa7146

    mikaa7146 Gearhead

    Meillä oli riistakameran mukaan käynyt keräilytaloudella elävä parivaljakko säätämässä valot siten etteivät syttyneet ollenkaan. Mutta tulivatkin yllätetyiksi keskellä päivää naapurin toimesta. Kuorma oli tehty valmiiksi ja naapuri sen verran kauppamies että kysyi ukoilta että, olisiko mitään myytävää? Kamat saatiin takasin ja veljekset linjakepistä.
     
    Dataviilaaja ja isalmela tykkäävät tästä.
  13. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Hajonnut se tunnistin on. Tuo vilkuttamaan alkaminen on yksi tapa hajota. Pari mennyt tuolla tavalla.
     
  14. Vic

    Vic 1st gear

    Minkästyyppisiä valaisimia olette seinille laittaneet ja mille korkeudelle? Talli on kooltaan jotain 4m x 6m joten ajattelin ketjuttaa seinille noita yhden putken loiteputkivalaisimia. Esim. näitä 28W malleja https://www.airam.fi/fi/tuote/v5331-5335/4207443/jatkos-t5-28w-830-hf-ac-va/161/1

    Tuossa olisi hyvää myös pieni koko. Toisaalta heijastinta ei taida olla, pitäisiköhän sellainen olla seinäasennuksessa? Vai pitäisikö suosiolla ostaa noita kaksiputkisia että valo riittää? Etäisyyttähän ei auton kylkeen jää kuin metri. Katosta löytyy tällä hetkellä 3kpl 2x36w putkia, mutta eipä nuo tahdo riittää kun tarkoitus olisi tehdä jarruremonttia, renkaanvaihtoa, vahausta yms.
     
  15. LUM-1

    LUM-1 Gearhead

    mää laitoin halkastun kakkoskakkos kulmariman kulmaan ja siihen kiinni 58 loisteputket
    [​IMG]
     
    Camino'79 ja kaierkki tykkäävät tästä.
  16. Vic

    Vic 1st gear

    No tuolla katon ja seinän nurkassahan ne ei olisi tiellä ja voisi laittaa isommankin valaisinrungon, mutta mun ajatus oli laittaa n. 60cm korkeudelle. Onko mielipiteitä tuosta korkeudesta? Ajattelin vaan, että paremmin näkis tehdä esim. tuossa renkaan korkeudella hommia
     
  17. joonas-setä

    joonas-setä 2nd gear

    Laita toki myös sinne katonrajaan valot, ja nuo seinälle 60 cm korkeuteen tulevat omalla katkaisijalla, joissakin tilanteissa nimittäin häikäisee niin pirusti. Itellä on loisteputkilamppu kiinni laudan pätkässä, johto pistotulpalla, voi työntää vaikka auton alle, tai laittaa seinälle sopivalle korkeudelle.
     
  18. LUM-1

    LUM-1 Gearhead

    siinä 60 sentissä ne voi olla ahtaassa tallissa aina tiellä
    mullon työvalona useempi noita ladattavia 20w ledejä ja aina saa laitettua valoa työkohteeseen
    ja 10 kpl noita 58w loisteputkia 6,2x 7,8m tallissa niin perusvalo riittää, saa melkeen olla aurinkoklasit päässä ettei häikäse :odcool:
     
  19. Filth

    Filth 3rd gear

    https://verkkokauppa.slo.fi/fi/teollisuusvalaisin-ip65-damp-proof-led-1500-55w-4000k-4308005

    Tuommosia ite laittanu talliin... joku sähköukkeli saa varmaan järkevään hintaan slo:sta alennusten jälkeen. Mitä johonkin tehtaaseen työnpuolesta kylväny noita niin ei ihan pieneen hätään tule muuta mallisarjaa es harkittua mihinkään siviilissä. Ainoa huono puoli että eivät oo läpijohdotettuja sisältä eli liittimet vaan toisessa päässä, saaneraus kohteessa huomioitava... ite oon vanhoista valaisimista ottanu sisälle narut+liittimet niin ei tarvii kaapeleita vaihtaa sen enempää... mitä korvannu vanhoja 2x58w niin suunniileen joka kolmannen valaisimen saanu jättää pois, jos ei oo enempää valoa tarvinnu kohteeseen...
     
  20. Sultzi

    Sultzi Gearhead

    Itellä tallissa just jotkut airamin ledit (2x nauha käytännössä kuvun alla), hyvin valaisee ja sopivan väristä valoa (ei silti liian sinistä)

    [​IMG]

    Ulkoa otetussa kuvassa näyttää keltaisemmalta kuin on, eka kuva lähempänä totuutta
    [​IMG]
     
    Camino'79, -kk- ja päivystäjä tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!