MIGissä vikaa!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Anonymous, 31.1.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kertokaatten oi suuret tietäjät, mitä mahtaa olla vialla hitsikoneessa, kun sulattaa kyllä langan muttei peltiä. Tuntuu kuin olis "yksi vaihe pimeenä". Koneena mulla on Walliuksen 168 voimavirtavehje.
    Mistä kannattaa etsiä vikaa?? :oops:
     
  2. paj

    paj 1st gear

    Tasasuuntaus on todennäköisesti palanut. Siis joku niistä diodeista...
    Siitä on varmaan helpoin lähteä liikkeelle vian etsinnässä.
    Mittaa diodit (yleismittarilla), ja jos ne on ehjät vie huoltoon.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kiitos, täytyypä ottaa härveli auki iltapuhteeksi :-?
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ehkä helpointa tarkastaa taulusta sulakkeet ja sitten seuraavaksi muu ensiövirtapiiri (tuleeko virtanen koneelle asti kaikista vaiheista)
     
  5. ipe

    ipe Gearhead

    Töissä ihmeteltiin samanlaista vikaa vanhassa kempissä ja syypääks löyty lankakela joka oli teräksinen, kun ois kuulunu olla muovinen maadoitteli kelan kautta talon suojamaadoituksiin. Korjaantu kun vaihtoi uudemman kempin muovisen kelan pitimen.
     
  6. chev37

    chev37 1st gear

    Korjasin kaverille yhden vähän isomman Walliuksen tasasuuntaajan. Diodit olivat suht tavallisia autodiodeja ja maksoivat Bebek Electronicissa noin 1/5 hitsiliikkeen hinnasta. Laitoin samalla 50% lisää diodeja, niin kestää maailman tappiin.

    Toiminta oli just semmosta surkeeta räkimistä ennen korjausta.
     
  7. simppa

    simppa 1st gear

    Joo

    Jos kaikki vaiheet tulee,niin tasasuuntaus kyrvähtänyt.Kaikki diodit kannattaa uusia kerralla,koska muuten ei ennätä muuta tekemään kun vaihtamaan niitä yksi kerrallaan.Niin ja sen Bebek varmaan edullisin.
     

Kerro tästä muillekin!