Mikä on hyvä? (puukkosaha)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja illi, 7.12.2004.

  1. illi

    illi Gearhead

    Saha ostettu, koitan tollasta POWERCRAFT merkkistä 29.95erkkiä maksenutta. Sinänsä hauskaa että deuzer merkkinen kone samassa läjässä, on myyjänkin mukaan sama kone erivärisenä mutta vain 10e kalliimpi ja vuoden huonompi takuu aika eli tossa powercraftissa on 2v ja deuzerissa 1v kympin kalliimpana :rotfl: :rotfl: . Aion olla varovainen ja ostaa merkkiterät kun myyjäkin haukkui pakkauksen mukana tulleet. Täytynee koittaa ensin noihin pilkottaviin koreihin testivetoja että pääsee perille laitteen luonteesta/työnjäljestä. Laittelen vaikka kommentteja kun olen testaillut peliä. Jos joku miettii samanlaisen ostamista niin voipi olla hyötyäkin. Terät saavat olla siis lyhyitä ja pienihampaisia ettei revi tai väpätä, ymmärsinkö oikein? Ei ole tullut ennen keskeltä kylkeä leikeltyä tuollaista 2.5neliön palaa minkä toinen kylki vaatii, toiseen ei mene kuin neliö :rotfl:
     
  2. Spitfire

    Spitfire Gearhead

    Mistäpä ostit värkin? Olis ittellekin varmaan käyttöä moiselle sahalle.
     
  3. illi

    illi Gearhead

    Täällä helsingistä, tai tarkemmin vantaalta hongkongista. Tule taas poikkeemaan niin voin esitellä sitä :D . Uskon että joku jyväsmartti ja muut myy samaa "huokeaa mallia :wink: ". Ramppaan täällä vielä ennen vuoden vaihdetta pariin otteeseen jonka jälkeen raahaan rojut lopullisesti sinne KOTIIN. Ei ole maalaispoika tottunut 3ssa vuodessa tänne ja onneks tuo emännys valmistuu jouluna.....saadaan meilläkin voita leivän päälle :rotfl: .
     
  4. makke

    makke 1st gear

    Itse en noiden sähkötoimisten päälle juuri perusta. Ja miksikö? Ovat kookkaita ja vikaherkkiä. Eivät kestä pitkässä juoksussa, menettelevät ehkä sunnuntaitekijöille.
    Kun laatua, kätevyyttä ja kestävyyttä haetaan, niin melkein työkalu kuin työkalu on parempi paineilmatoimisena kuin sähkötoimisena.
    Jos on kompura käytettävissä, niin mielestäni silloin mielestäni kannattaa ehdottomasti ostaa vain paineilmakäyttöisiä käsityökaluja.
    Oma pistosahani on Ingersoll-Rand laatutyökalu ja on kestänyt kovaakin käyttöä. Samaan työkaluun luottaa mm. Carrus Volvon autokoritehdas.
     
  5. illi

    illi Gearhead

    Hinta tietoja pyytelin kanssa kaikilta kiitos, saahan ne soittelemalla ympäri maata mutta jos joku olis jo löytänyt sen merkkivehkeen edullisimman ostopaikan ja olis niin höveli että sen kertoisi niin olisin enempi kuin kiitollinen. Tiedän että jos on isältä pojalle laatulaite niin hintakin voi olla unohtunut/muuttunut mutta silti. Paineilma on ja kaikki muukin mitä voi toivoa lattialämpöä myöten, mutta aina ei kaikkia laitteita olle varaa ostaa niitä laadukkaita ja toivoo että noi kestäis halvatkin vaikka sahailis sitten ihan viikollakin :wink: paineilmalaitteissa oli niissä halpisvehkeissä tavallinen pätkästy rautasahanterä :rotfl: . Lainalaitteissa on se taipumus että sille 500e vehkeelle tulee ne tunnit täyteen just kun se on omassa kännyssä, vaikka osaiskin sitä käyttää niin se voi silti joskus särkyä sekin.
     
  6. illi

    illi Gearhead

    Nonniin varaosakoria on pilkottu ja voin sanoa että hyvin pelaa (vielä :rotfl: ), ostin paketin bahcon teriä 10e/5kpl, yllätyin kun oli mielestäni edulliset. Kai se on laatumerkki, leikkuujälki on hyvä ja ei repinyt yhtään. Toiset terät oli 28.50e/5kpl, en kahdesti miettinyt. Sahan mukana tulleista teristä: voin sanoa että jos terän saa poikki vahingossa sitä yhdellä kädellä ajatuksissaan taiteltuaan (siis ei mitään vasten edes!!!) kun ajelin autolla ja puhuin puhelimessa niin mitä voi odottaa. En noita uskalla laittaa edes kiinni siihen :eek: .
     
  7. heavy duty

    heavy duty 1st gear

    Atlas Copco ja Milwaukee sama asia, sekä pienissä malleissa sama kone myös AEG. Atlas Copco nimellä ei tosin enää myydä. Asiallisia koneita esim.AEG USE 900, pienemmät mallit hiukka alitehoisia. Atlaksen/ Milwaukeen puolelta lopetettiin 800w kone, jota vielä AEG:na saa. Eli Milwaukee koneet yleisesti ottaen hyviä, samoin AEG, kunhan osataan ostaa riittävä kone ettei mennä mopolla tukinajoon, virhe johon tavallisesti syyllistytään kun halutaan säästää rahaa.. Usein näiden AMMATTIkoneiden heikosta kestosta valittavat ovatkin ostaneet malliston halvimman/ pienimmän jolla sitten katkotaan ratakiskoa :odroll:
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    mistäs tohon bilteman sahaan teriä käykö mitkä merkit
     
  9. ESMCB

    ESMCB Gearhead

    Itellä on joku sandvik. Aika tiheä hampainen terä koko musta. Todella hyvä ja puree hyvin sekä kestää. En ole varma mistä on ostettu mutta ei mikään halpis saha ole... Oikeastaan mitä niitä halpis sahoja joskus olen rautakaupasta ostanut niin kovassa käytössä ne kuukauden kesti maksimissaan hyvinä. Niissä oli aika löysät ne terät mutta tämä nykyinen on aika jäykkä teräinen.
     
  10. illi

    illi Gearhead

    Niin, kun tarve on leikata n.3metriä jos suoraksi mitaksi muuttaa niin en voinut edes harkita "ammatti vehkeitä". Kun tuo hajoaa 2v sisään vien takaisin ja otan rahalla jotain muuta ko. kaupasta, on toiminut ennenkin kun jaksaa aikansa jungata :rotfl:
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Hiltiltä puukkosaha!

    Ostin ite puukkosahan hiltiltä! Maksoi 390E Alv0% ja on kyllä sen arvoinen, ei tutise ja tärise sekä leikkaa aivan uskomattoman hyvää jälkeä!! Ja kestävyydestä sen verran että varmasti on loppuelämän kone eikä mikään rihveli mikä hajoo parin kuukauden päästä! Suosittelen!!!
     
  12. Muki

    Muki Gearhead

    Ostin Makitan about 250 euroa ja ei moitteen sanaa.
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tuommoinen on vaan aikamoinen paineilmasyöppö. Pitää olla jo sitten sen kokoluokan kompura, että sen hinnalla ostaa kymmenen sähkösahaa...

    -Jza
     
  14. illi

    illi Gearhead

    ja se mun "paska" toimii yhä, leikkaa hienosti ja savukin on pysynyt sisällä laitteessa :rotfl: , tolla vieraan summalla ostan taas lisää rojua nurkkiin mitä leikellä, no eipä sillä, skil merkkinen rällä luovutti 5v käytön jälkeen männä viikolla ja voin sanoa että on ollut hyvä kone vaikka oli halpa, ja hajonnut osa on katkaisija, nyt se huutaa aina kun laittaa seinään. :rotfl:
     
  15. TimeMachine69

    TimeMachine69 2nd gear

    Tähän kaivataan vinkkiä/suosituksia.

    Mun pitäisi sahata kuvan lattarauta poikki tyvestä.[​IMG]
    Rälläkkä ei sinne sovi.

    Mulla on tallilla aika hyvät paineilmasysteemi mutta kaikki vaihtoehdot kiinnostaa. Mikä voisi olla sopiva vehje? Saa olla alle 100e laite mutta kaipa mä voin venyä aina n. 250e saakka. Onko sillä muuten merkitystä kun jonkun laitteen yhteydessä huomasin maininnan käännettävä terä. Kuulostaa hyvältä ahtaita paikkoja silmällä pitäen.

    Niin, ihan harrastelijakäyttöön tulossa.
     
  16. Turbiini

    Turbiini Gearhead

  17. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

  18. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Lidlin puukkosaha, niiden omaa merkkiä, on kaiken sahannut mitä mä sille oon tarjonnut. Mut eihän niitä ole kaupan kuin satunnaisesti. Saman kaupan terätkin on toimivia. Terissä on paketissa "Made in Switzerland" merkittynä.
     
  19. TimeMachine69

    TimeMachine69 2nd gear

    Kiitokset. Lisää vaan kommentteja. Täytyy käydä kurkkaamassa auton alla olisiko tuollainen jatkovarsirälläkkä mahdollinen tähän hommaan. Puukkosahaa tähän ajattelin mutta mikä nyt tuon homman hoitaisi ja olisi jatkossakin hyödyllinen.
     
  20. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Mä ostin kirpputorilta käytetyn HILTI -puukkosahan muutamalla kympillä. Erittäin järeä ja laadukkaan oloinen.
     

Kerro tästä muillekin!