LVM:n esitys: yli 40-vuotiaille ajoneuvoille katsastusvapaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja rocketman, 23.1.2019.

  1. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Olisko R mitään....
     
  2. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Mun mielestä 50 euroa turhasta on paljon. Eurokin turhasta on liikaa.
     
  3. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Sitten varmaan muutkin valinnat elämässä pyrkii minimoimaan kaiken turhuuden ja välistävedon?


    Se ei silti poista sitä asiaa, että autoilun saralla 30-50€ on vähän. Tottakai parempi on se säästää kun menettää
     
  4. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    On se vähän, ei sillä voi perustella sitä että jättää autoilematta koska 50e.

    Koitan ostaa mahdollisimman vähän minulle turhaa, en toki voi sanoa muille miten pitäisi elää tai että muitten pitäs ostaa mun mielestä hyödyllisiä tavaroita/jättää ostamatta mun mielestä hyödyttömät.
     
  5. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Pysähtymistarkotuksessa varmaan parempi ku P. Se kun sanookin vaan Rrrrrrr jos vauhdissa yrittää.
     
    sdfsd tykkää tästä.
  6. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    On kyllä jännä joidenkin vahva taipumus nähdä kaikessa jotain huonoa ja tuomittavaa. Kai se on sitä lasi puoliksi tyhjä- porukkaa. Ja suhtaudutaan niinkun taivas putoaa jos tämmönen muutos tulee, ja ikäänkuin se olisi jokin täysin suuri tuntematon syvänmeren hauta johon meidän pitää sukeltaa.

    Paukutan nyt uudestaan että olen autoillut viimeiset 20v paikoissa missä ei ole minkäänlaista vuosikatsastusta minkään ikäiselle autolle (useampi usan osavaltio ja kanadan provinssi). Luoja paratkoon pysykää poissa nää lasi puoliksi tyhjä - ihmiset, taivas saattaa pudota niskaanne jos eksytte näille seuduille.

    Luulis että automies kuin automies tanssii ulkona vaikka sateessa kun voi jatkossa pitää 10kpl pre-1979 jenkkiä pihalla ja lähteä millä vaan koska vaan ajeleen.
    Mut ei. Voi vittu, ei.
     
    Muokattu: 24.1.2019
    heh heh©, Pirunpaskaa, Dataviilaaja ja 16 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  7. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Koulussa huomenna vapaapäivä?

    Mulla on 4 harasteautoa ja pidän niistä huolta.
    Ajan sillä mikä milloinkin sattuu huvittamaan ja ne kaikki on koko ajan kunnossa. Kilsoja en edes laske.
    Kateellisten ja tyhmien vässyttämistä, tietysti samat pölvästit äänessä tässäkin ketjussa. Kuten sanoin ei oo sellaista parannusta etteikö paskahousut sai sitäkin sössittyä.
    Suosittelen sitä virkkuukurssia.
     
  8. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Ei ees jaksa lukea tätä idioottien itkuvirsikeskustelua kokonaan.

    HÄVETKÄÄ!

    Ja ei voi ymmärtää, miten se katsastuskäynti on "pieni" ongelma. Ilmeisesti konttori on nurkalla ja aina saa vapaata?

    Oliko viime keväänä, kun pidin yhden kokonaisen päivän firmani kiinni, jotta sain katsastettua neljä autoa. Siihen meni karvan yli 8 tuntia!!!!! Ja yhteensä kilvellisiä autoja on kymmenkunta!

    Siihen päälle kolmeen autoon uusintanäyttö, joista mikään ei ollut liikenneturvallisuusongelma.

    Se on tosiaan ihan vitun hailee se katsastuksen hinta, mutta sen katsastusmahdollisuuden järjestäminen tällaisenä kiireisenä yrittäjänä johtaa siihen, ettei edes jaksa kaivaa autoja naftaliinista jos niillä ajaisi vaan kerran tai pari.

    Ja sitten konttorilla saa joka kerta selitellä samat asiat, kun inssit ei osaa käyttää niitä autoja. "tuosta vivusta sammuu, älä koske avaimeen laturi kärähtää" tai "tuosta nupista painamalla saat pesurin ja kääntämällä pyyhkijät, mutta älä vedä siitä se irtoaa kun on vähän löysä". Niin ja "älä nosta takapalkista, tehdas kieltää koska se on alumiinia"
     
    Gary Grand, tinareki, talonmiehen vapaapäivä ja 1 muu tykkäävät tästä.
  9. mcmies

    mcmies Gearhead

    Tuskinpa kuitenkaan yli 40 vuotta vanhojen. Eihän päästövaatimuksiakaan ole ollut kuin vasta 40 vuotta, joten en usko kannattaneeni niiden taannehtivaa aloittamista.

    :D

    Uudemman käyttiskaluston osalta kannatan määräaikaiskatsastuksia edelleen. Niistä on käsitykseni mukaan enemmän hyötyä kuin haittaa. Olen kyllä valmis muuttamaan mielipiteeni, jos joku toisin osoittaa.
     
    sdfsd tykkää tästä.
  10. juhadot

    juhadot 1st gear

    Lusikka soppaan:
    -ilmeisesti sen vanhan koslan saa katsastaa haluttaessa. Itse olen vienyt n 30 vuotiaan konttorille, jossa inssi sanoi ihan itse, ettei ole koskaan nähnyt moista ja ei oikein tiedä onko auton ratkaisut toimivia/ehjiä vai ei. Yhdessä naurettiin, että ajamalla selviää. Mutta jarrut, nivelet tms katseli ja totesi olevan kunnossa. Mä kyllä aijon viedä
    vanhemmat kyytini aikaajoin konttorille vaikkei tarvis. En nyt välttämäti vuosittain, jos kilometrejä ei juuri tuu, mutta ehkä parin vuoden välein. Itellä kun ei oo nosturia tms.

    -eiköhän noi viisaat ja laskevat ole laskeneet riskit ja luotampa niihin. Ei ne niillä katiskoilla ajavat niitä kuitenkaan konttorille vie. Ja jos pitää ruveta pelkäämään että katsastamaton hyökkii niskaan niin onkohan tässä maassa yksikään yli 40-vee auto ollut sellaisessa kolarissa missä muille on käynyt just mitään? Poislukien sitten ne idiootit jotka näyttävät taitojaan. Se ei taida kuitenkaan autosta johtua.

    -tämähän on mahdollisuus rakennella melkeistä mitä vaan : ) joten ollaan iloisia kanssaharrastajat! Ja voihan sen naapurin kateutta herättävän kiikottimen käräyttää milliisille, jos maailma on siitä kiinni.

    -Romut tielle vaan ja ajetaan rajoitusten sekä lakien mukaan esimerkkinä muille.
     
  11. mcmies

    mcmies Gearhead

    Laskin pikaisesti 2016 lukuja käyttäen, että Kanadassa riski kuolla tai loukkaantua liikenteessä on noin kolminkertainen Suomeen verrattuna.

    Tämä ei tietenkään tarkoita vielä, että syy on katsastamattomuus. Mutta olisi mielenkiintoista tutkia tarkemmin, mikä osuus onnettomuuksista kummassakin maassa perustuu teknisiin vikoihin.
     
  12. valtsu67

    valtsu67 Gearhead

    Käänneltyäni takkia yön, näytän peukkua tälle uudistukselle!

    Harvoin mitään täydellistä valtiovallalta tulee, mutta jos pitää valita jokavuotinen katsastus tai ei katsastusta ollenkaan, valitsen jälkimmäisen. Autoharrastajalle tämä on positiivinen juttu.
     
  13. Smirkelimies

    Smirkelimies 3rd gear

    Jos esitys menee läpi, käytännössä muutosten %-rajoista ei pidä (kai) enää lukua kukaan. Ei ne liikennevalvonnassa syynää onko sisustusta uudistettu tms. Luulisin. Notta tuommosista liikenneturvallisuuteen vaikuttamattomista muutoksista ei enää nillitetä, sehän on oikeinkin hyvä.

    (Onkohan yhteiskunta muuttumassa sallivammaksi, samaan aikaan ollaan esittämässä että jousella saisi metsästää hirviä. Sekin on ihan jees-homma)
     
    xarper tykkää tästä.
  14. sectoid

    sectoid Gearhead

    Erittäin hyvin sanottu. Kannatan itse Yhdysvaltojen vapausajattelua. Tunkkainen sosialismi/kommunismi on suurin inhokkini. En vihaa maailmassa mitään enempää.

     
    sdfsd ja xarper tykkäävät tästä.
  15. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Syynäävät varmaan konttorillakin, jos sen haluaa viedä syynättäväksi, todennäköisesti korjaamoa pienempää korvausta vastaan.

    Itse näen ehdotuksen hyvänä muuten, mutta perävaunujen osalta en pidä hyvänä katsastuksen poistumista O2-luokalta. Päinvastoin, ne alle 750-kiloisetkin olisi melkeinpä syytä katsastuttaa edes kolmen vuoden välein, sen verran pahoja miinoja näkee tuolla tiellä. Loppuunkulunutta vetokytkintä ei voi uusia, sehän maksaakin jopa parikymppiä, ja valojen kunto ei voisi juuri vähempää kiinnostaa.
     
    cutlass cruiser tykkää tästä.
  16. xarper

    xarper Gearhead

    Ei vittu mulla ei oo koskaan ollu kaaviota, pissapoikakaan ei oo toiminu koskaan, se kyllä on välillä ärsyttäny mut... Saatika sitten töötti! Se kyllä ärsyttää useestikki ihteeni näitten idioottien kanssa liikenteessä kun ei voi osottaa niiden urpoutta niille...
    Vittu eihän mulla ole edes nopeusmittaria siinä.

    HENGENVAARALLINEN ROMU SIIS KUMMISKIN!
     
  17. sectoid

    sectoid Gearhead

    Itse aiheesen liittyen. Ennemmin olisin pitänyt katsastukset, ja luopunut veroista/käyttömaksuista. Epärealistinen haave tässä maassa.

    Dodge Dart vm 74 on jo melkein ehjä. Saa nähdä tuleeko tämä voimaan ennen kesää. Monta vuotta liikennekäytöstä poistettu auto pitänee katsastaa kuitenkin vielä ennen kuin sillä saa ajaa?

    Ehdotus tämä nyt kuitenkin taitaa vielä olla? En pidätä hengitystäni.
     
    Gary Grand, Inlinee ja duel tykkäävät tästä.
  18. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Et oo vissiin ikinä käyny katsastamassa peräkärryä, sitä turhempaa touhua ei ihan äkkiä tule mieleen. Valot ne niistä just pystyy katsomaan, mutta jarrujen tutkiminen on pelkkää pelleilyä tyhjällä kärryllä
     
  19. J.J.

    J.J. Gearhead

    Hienoa. +1000hv twinturbo V8 katuauto haave ei sitten jää ainakaan katsurista kiinni. :D
     
    xarper tykkää tästä.
  20. GULF

    GULF Gearhead

    Katsastuksen poistaminen kyllä helpottaisi kummasti nyt liiankin vaikeaksi mennyttä
    tekniikan vaihtoa. Erityisesti turboautojen kohdalla.

    Museo Novaan saisi vihdoinkin manuaali laatikon ja voimaa koneeseen.

    Ja mulle riittäisi vain 600hv takaveto escort tai useampi:cool:
     

Kerro tästä muillekin!