LVM:n esitys: yli 40-vuotiaille ajoneuvoille katsastusvapaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja rocketman, 23.1.2019.

  1. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    Vakuutusyhtiö korvaa hänelle/omaisille jolla laillinen ajopeli ja ulosmittaa hirmumoottori jätkältä vaikka ois ns. syytön osapuoli.
     
    jariha tykkää tästä.
  2. duel

    duel 3rd gear

    Ja tälläisellä asenteella nämä mahdolliset hyvät uudistukset kyllä pilataan. Kaikkea ei kannattaisi päästellä suustansa tai kirjoitella nettiin. Ps. 2x C-coupea löytyy navetan vintiltä ja pysyvät 1.2 koneilla ainakin mun omistus-aikana
     
    wilburi ja jariha tykkäävät tästä.
  3. valpas

    valpas Gearhead

    Ihmettelen, jos tuo on Bernerskän ideoima?
    Katsastusvapautus on varmaan ihan järkevä juttu?
    Vastuu siirtyy enempi käyttäjälle, joka saattaa olla ihan hyvä asia. Ei voi epäkuntoisuutta sysätä katsurin kontolle!
    Käytännössä ajoneuvo pitää, katsastuksesta huolimatta, olla liikennekelpoisessa kunnossa aina, kun sillä liikutaan tiellä.
    Katsurit joutuu tienpäälle enempi?
    Kolarit varmaan ajellaan etupäässä katsastetuilla, uudehkoilla autoilla?
    Mahtaako juurikaan mikään kolari johtua suoraan epäkuntoisuudesta, paitsi ehkä renkaista?
     
  4. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Ei ole. Aloitteen on tehnyt kansanedustaja Kalle Jokinen (kok), siviiliammatiltaan poliisi ja harrastaa vanhoja autoja.

    Edit: Yksi kausi kansanedustajana ei olisi riittänyt tällaisen mullistavan muutoksen läpiviemiseen.
     
    Muokattu: 26.1.2019
    Akseli von Gardan, peto, Rusty ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  5. valpas

    valpas Gearhead

    En ole säädösehdotusta ihan tarkasti lukenu, mutta olettaisin, että vuosikatsastuksen poistamisista olis kyse? Kyllä varmaan muutoskatsastukset jää voimaan?
     
  6. valpas

    valpas Gearhead

    Tu ko. ehdotus tekee käytännössä varmaan sen, että liikenteessä olevien viallisten ajoneuvojen kiinnijäämisriski suurenee? Nykyisin niitä valvotaan vain katsastuksessa, ja kaikki luottaa, että ne pysyy katsastusvälin kunossa.

    Nostin just nosturille kaks kuukautta sitten katsastetun auton. Jarrutehostin ei toimi, ohjausvaihde vain jarruttaa kääntämistä. Vuotaa öljyä melkein joka kohteesta.
    Öljyn tihkumista en pidä turvallisuuteen liittyvänä juttuna, eikä se kovin ympäristöäkään tuhoa. Aikonaan (joskus-70 luvullakin) öljyt valutettiin suoraan maahan, vaihdon yhteydessä!
     
  7. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Maasta ne on tullutkin.
     
    valpas tykkää tästä.
  8. xarper

    xarper Gearhead

    Eipä noita nykyäänkään kukaan juuri muutoskatsastele.
    Konttorilla käynti kun ei oo enää pakollista ni sitähän voi rakentaa mitä vaan sit.
     
  9. petrus

    petrus Gearhead

    Syyllisen liikennevakuutus maksaa korvaukset syyttömälle ja perii sen jälkeen syylliseltä, jos aihetta on. Niin kuin oikein onkin. Samalla tavalla se nykyäänkin menee.
     
  10. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Eli jos sulla on "laiton" ajopeli, esim muutoskatsastamoton moottori, niin mä voin rysäyttää vaikka tahallaan päin ja sulta henkilökohtaisesti peritään mun auton korjaus. Jo on logiikat kohdallaan.
     
  11. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

     
  12. 0rs0n

    0rs0n Gearhead



    Helpottaa. Kyllä. Mutta siirtyy valta virkavallalle. Jotka voi taas itkeä joka asiasta mikä mieleen juolahtaa. Esim kulahtanut maali pinta? Kuten sanoivat aikoinaan ku hain coronetin siirtolapuilla. Pysäyttivät ja sanoivat että ei tämmöstä voi ajaa liikenteessä..... no ne ymmärti ku esitin asiani heille et on aikas lailla kunnossa. Jarrut toimii puhaltimet ynm. Pari valo vikaa mitkä pitää laittaa ja viedä leimalle. Ei oo muuta Oli ihmeissään miten sen näkönen auto voi olla ehjä? No leimasin sen pari viikkoa jälkeen päin eli oli kyllä kunnossa
     
  13. xarper

    xarper Gearhead

    Parissa viikossa korjaa jo aikamoisen pomminkin :rotfl:
     
  14. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Juu jos on aikaa :rolleyes: Nuo penikat ja pomo vaatii nii paljo mun ajasta :D Sit tuo nainen joka meillä asuu mut ei oo mitää sukua.... vaatii jotain huomiota:eek:
     
  15. valpas

    valpas Gearhead

    Eikös rattijuoppoudessa mee samaan tapaan.
    Eli jos kolari tulee, nii alkometri heti käyttöön vastapuolelle
     
  16. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Niin että rattijuoppoa päin voi ajaa koska syy on aina sen?
     
  17. Jokeri

    Jokeri Double Gearhead

    Nelosolut tuli kauppoihin, kansa ryyppäs itsensä hengiltä. Taksiala vapautui ja yhdessä yöstä kaikista takseista tuli vanhoja romuja. Ja jos joku on vielä hengissä niin se tapetaan yli 40v katsastuksesta vapautetulla autolla. Parkkikiekkokaan ole enää pakosta sininen. Tämähän on täyttä anarkiaa
     
    Charger´69, esmi, valpas ja 11 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  18. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Eikä tässä vielä kaikki, nyt saat corollasi keulaan asentaa vaikka kolme (3) lisävaloa! :eek:
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  19. valpas

    valpas Gearhead

    Jos tiedät, että rattijuoppo on liikenteessä, niin sen voi kiilata sivuun, jos huomaa, että se on lähdössä esim. moottoritien rampista vastakarvaan.
    Meinasin kerran joutua tekeen semmosen kiilauksen, mutta torven soittoni takana muutti sen väärään suuntaan lähtijän menon. Olisin takakulmasta kiilannu sen ympäri. Sisä karttingissa pikkupojat oli mulle just sen systeemin opettanu.
     
  20. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    No ei nyt sentään. Oikeuteen menee aineellistenkin vahinkojen takia ja jos sattuu hlövahinkoja niin sitten vasta selvittämistä riittää. Ottaa avaimet pois jos pääsee ennaltaehkäisemään ja muuten ilmoittaa poliisille. Joka puolestaan järjestää takaa-ajon, jossa aina silloin tällöin menee muutama sivullinen. Rattijuopot ehdottomasti kiinni, muttei päälleajamalla kuitenkaan.

    Mä telkesin yhden melko todennäköisen rattijuopon liikehuoneistoon seuraavaan päivään asti. Ajoin Valiantin ovea vasten pönkäksi. Oli aamulla "hiljaista poikaa" kun viinat oli loppu ja laskuhumalakin lasketeltu melkein loppuun.
     

Kerro tästä muillekin!