Haljennut kojetaulu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Pastori, 16.9.2018.

  1. kustomkuuppa

    kustomkuuppa Gearhead

    Hyvä, se pistää epäilemään kun viimeisissä Caminoissa kojelauta on yhtä palaa, ja irtopäällyksessä on siis reiät tuuletussuuttimille, hanskalokerolle yms. Eli mittavirheet takuulla erottuvat.
     
  2. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Kaks oon noita kuoria nähnyt ja toisessa ollut mukana asennuksessakin. Isoja paloja joutui orkkis kojelaudasta veistelemään pois, että kuoren edes sai kunnolla paikoilleen.

    Aivan hirveetä shittiä oli ainakin siihen aikaan. Mutta mää oonkin semmonen ihka aito ja oikea Pilikunnussija.
     
  3. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Tässä videossa amerikan Janne laittaa tommosen kortongin 3 gen Camaron kojelaudan päälle, ja lopputulos näyttää omaan silmääni aivan hyvältä.

    Onhan siinä tietysti eroja kojelautojen muodoissa ja varmasti kojelaudanpäällisten valmistajissakin, mutta täytyy sanoa että ennakkoasenteet on jäämässä taakse ja on alkanu tekemään mieli kokeilla Capriceen tuommosta systeemiä. Mulla on kaksikin ylimääräistä haljennutta kojelautaa niin ei tarvis sitä ainoaa alkuperäistä (haljennutta) tuhota jos sitä joutuu veistelelemään. Laitetaan harkinnan alle.
     
  4. Jopas_jotakin

    Jopas_jotakin 3rd gear

    Minunkin tarvitsee jossain vaiheessa korjata parista kohtaa haljennut kojelauta, mikähän toimisi oarhaiten niinku pakkelina/täytteenä, tosiaan nukkaan varmaankin sen kojelaudan, joten tekstuureista sun muista ei tarvii miettiä, meniskö uretaanivaahdolla pari tommosta halkeamaa, sen uretaanin voisi päällystää vaikka hiekkahartsilla sitten kun se on vuoltu mittoihinsa. Tämän proseduurin jälkeen kojelauta pitäisi nukkauttaa.

    Nukka.fi on ilmeisesti Raumalla toimiva firma,joten minä joutuisin lähettämään matkahuollossa kojelautani sinne. Kojelaudan nukkauksen hinta oli 100-150€.

    Mikä mulla oikein on kun kaikki pajat missä hommiani teetän on lounais-suomessa, toisin sanoen aina saa kuunnella puhelimessa turkua. :) Paitsi Rauman murre kyllä on ihan erilaista, vaikka onkin melkein samanlaista, äitini on syntynyt ja kasvanut raumalla, joten tiedän kyllä mistä puhun, se on kohta 70 ja asunut 45v muualla, mutta jotkut rauman kielen sanat vaan ei oo jääny välille, ehtaa raumaa se vääntää noinkin pitkän ajan jälkeen, kummallista.
     
  5. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    "Nukattu" kojelaudanpäällinen on varmasti siisti uutena. Mutta kuinka se myös pysyy sellaisena, kun ei kai voi pyyhkiä pölyjä, kuten sileäpintaisesta?

    Taitaa olla ralliautoihin enemmänkin soveltuva juttu?
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  6. Jopas_jotakin

    Jopas_jotakin 3rd gear

    Enpä oo muuten tuota ajatellut.

    Käyköhän siinä sitten niin, että sen saa puolen vuoden päästä nukkauttaa uudelleen.

    Pitäisköhän olla tuon suhteen rohkea ja katsoa ensin johonkin vähän syrjempään miten maali tarttuu tuohon kojelautaan ja jos pinnasta näyttäisi tulevan hyvä ottaisi mattopuukolla ylimääräiset vinyylit, vai mitä se on, ottas sen ns. suoraksi ja täyttäisi hiekkahartsilla. mulla on kaksi semmoista pitkää uraa.

    Ei kai sitäkään tiedä ennen kun kokeilee. Jos ottaisi mattamustan spraykannun ja sillä maalaisi kojelaudan, vai olisikohan kiiltävä musta parempi, puolikiiltävällähän se olisi paras, mutta silloin se pitäisi ruiskuttaa ruiskulla.
     
  7. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Tai sitten, joku verhoilija liimaa siihen päälle oikeavärisen tekonahka tai vinyylin, joka mukautuu alkuperäiseen muotoihin? kuvien perusteella, sen verran suoraviivainen kojelauta, että hyvinkin voisi onnistua. Ja jos ei alkuperäistä sävyä löydy, niin musta toimii aina, eikä kukaan huomaa, että se ei ole alkuperäinen?
     
    Muokattu: 7.11.2018
  8. Pastori

    Pastori 1st gear

    Laitetaan päivitystä. Tarjosin verhoilijalle kojetaulussa, hinnaksi olisi tullut min 500€.
    Tilasin dashboardcoverin rockautosta, mistäs muualta , ja pitäisi tulla ensi maanantaina kotiovelle. Hinnaksi tuli n 250€. Yritän laittaa ennen/jälkeen kuvia kunhan saan härpäkkeen tutkittavaksi.
    Auto oli -80 caprice classic sedan.
     
  9. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Rahti varmaan näyttelee noissa melkoista osaa hinnasta kun on pitkä paketti.
    Olis äkkiseltään luullu 80-lukuiseen Capriceen löytyvän ehjä dashpad ihan Suomesta, mutta kaipa noi on rällätty ja laulettu romuksi kaikki.
    Asentelin tuollaisen dashcapin -71 Challengerin kojelaudan päälle ja oli sen verran varastoinnin kuumuudessa taipuillut varaosa että hyvää siitä ei enää saanut. Paljon piti vuoleskella vanhasta padista pois kun oli ihan kippuralle korpuuntunut.
     
  10. Pastori

    Pastori 1st gear

    Osan hinta n100€, rahti n100€ ja tulli+verot n 50.
     
    Gary Grand ja Harri S tykkäävät tästä.
  11. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Tohon mun pahimpaan projektiin oli halkeemien lisäksi kairattu lisämittarireikiä oikeen hartaudella sinnetänne. Halkeemat auki ja ihan polyesterikitillä siistiksi, turhat aukot takaa umpeen ja nekin kitaten. Sitten vaan karhennusta ja päällisen ompeluun. Kaikki "negatiiviset" kurvat vaan pitää liiman lisäksi ommella rungon läpi, ne ei muuten auringossa pysy. Suutarilta saa lankaa, jolla kestää vetää pellissä olevan reiänkin läpi. Puuhaa riittää ihan pariks illaks.
    Tosta joku sano vappucruisingissa, et "on joku yrittäny verhoillaki".
    [​IMG]
     
    Petri R., belair54, f34 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  12. Buickelo

    Buickelo 1st gear



    Itse laitoin viime viikolla käkkylän kojelaudan tuonne Nukka.fi, pitäisi kuulema tällä viikolla valmistua.
     
  13. Pastori

    Pastori 1st gear

    Cover paikallaan. Aika raju väriero vanhaan verrattuna. Muuten ei väriero tökkää silmään paitsi oven ollessa auki jolloin tulee kontrasti kojelaudan vanhaan alaosaan. Cover istuu kohtuu hyvin ja on siistin näköinen, ainakin omaan silmään . Kuvia en saanut laitettua puhelimesta tänne.
     
    Harri S tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!