Autotallin rakentaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Anonymous, 15.8.2004.

  1. päivystäjä

    päivystäjä 3rd gear

  2. valpas

    valpas Gearhead

  3. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Edelleen saa rakentaa itsesahatusta, jos suunnittelija ei suostu sitä hyväksymään vaihda suunnittelijaa.

    Se systeemissä on vähän kieroa että hyvästä tukista ei saa yhtään sen parempaa hintaa kuin pikakasvuisestakaan. Muutamia erikoispuun ostajia on mutta ei se tilannetta paranna.
     
  4. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Saattaa vain tulla aika hölmöjä rakenteita, kun pitää ihan överinä ylimitoittaa, että "vastaisi" näitä luokitellusta styroksipuusta tehtyjä.
     
  5. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Onko kukaan tehnyt tällä menetelmällä:
    https://www.finnfoam.fi/kayttokohteet/perustukset/reunavahvistettu-laatta/ ?
    Siis nimenomaan tuolla finnfoamin ratkaisuilla.
    Hinnasta kokemuksia? Vastaavia ratkaisuja halvemmalla: itsetehty reunamuotti ja styroxia pohjan täytöksi?
    Meillä on tuossa valmiiksi tasattu alue, jossa nyt pressutalli ja autot yleensä parkissa, sinällään olisi melko helppo tehdä, reunoja vaan ei kannata enää kaivaa nykyistä tasoa syvemmälle, kun on salaojatkin valmiina, rv-laatan kanssa pitäisi kuitenkin keskiosaa nostaa ja tuommoinen eristeellä nosto on tietysti helppoa mutta onko se sitten järkevää vai olisiko järkevämpi ottaa sorakuorma ja siitä muotoilla? Sitten tietysti tarvitse täryä yms. ja eristettä silti.

    Tätä on pitkään suunniteltu, jotain varastoa olisi pakko tehdä, niin jos edes tälle vuodelle riittäisi rahat pohjan tekoon, runkohan tulee päälle halvalla, loput sitten maksaa ratkaisuista riippuen.
     
  6. Camino'79

    Camino'79 Gearhead

    Mulla tehtiin pohja reunavahvistetulla laatalla. Styroksi alla ja olikohan 1200 reunasta 200 vahva ja kesniosa 100 vahva. Sit pari rundia valuharkkoa minkä päälle tulee runkopuut jakka tässä lumet sulaa.
     
  7. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Jees, sitä meinasin siis, että kun on jo valmiiksi tehty tasainen murskepohja (ollut jo vuosia) ja reunavahvistettua meinaisi, niin tuossa finnfoamin ratkaisussa muotti on finnfoamia ja sitten se reunavahvistus tehdään sillä tavalla, että tasaiselle pohjalle keskikohtaa nostetaan eristeellä.
    Että onko se järkevää nyt tehdä eristeellä vai soralla?

    Ja missä luokassa tuommoinen ff paketti voisi olla nykypäivänä. Eihän se iso homma ole muottia rakentaa laudasta tai vanerista mutta toisaalta taas, kun sitä eristettä taas pitää kuitenkin jostain hommata, niin olisiko toisaalta hinnanerotus sitten niin merkittävä?
     
  8. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Teetkö lämpimän tilan vai katoksen? Jos lämpimän niin eristeellä, jos kylmän niin esim. 0-16mm murskeella, sillä oletuksella että nykyinen maa ei roudi, eli mursketta/soraa on enemmin kuin 10cm pinnassa.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  9. Naketti

    Naketti 3rd gear

    Ja muistetaanhan, että kylmän tai puolilämpimän tilan alle ja reunoille pitää laittaa enemmän routaeristettä, kun lämpimän. Tämä sen takia, että lattian alla olevan eristeen tarkoitus on pitää rakennuksen alapuolinen maa sulana maaperän oman lämmön avulla.
     
  10. -kk-

    -kk- Gearhead

  11. valpas

    valpas Gearhead

    Periaatteessa runkokatselmuksessa pitäis olla leimatut runkotolpat.
    Maajusseilla, kun omasta metsästä, ja omalla tontilla sahuuttaa, niin jonkunlaisen rakennuksen saa tehdä leimaamattomillakin värkeillä.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  12. GBS

    GBS 3rd gear

    Täällä kylällä on ainakin yhdellä kundilla luvat "leimata" puutavaraa. Pitää olla joku kurssi käytynä.
    Koin itse että runkotolpissa se säästö on aika pieni vrt. kaikkeen duuniin yms. ja otin ihan puukeskukselta. Hinnan niiltäkin sai ihan kohtuulliseksi silloin. 170m2 talliin tolpat oli kyseessä.
     
  13. GBS

    GBS 3rd gear

    Joo. Jos joskus rakennan viel jonkun tallin tms. niin otan ne "valmiit" muotit kyl. Ei tarvii purkaa. Ja varsinkin kun muuraa ensin korkeen sokkelin niin se puretun muotin poisto kävi melko tuskaisesti.
     
    Camino'79 ja -kk- tykkäävät tästä.
  14. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    No tuota, lupateknisesti ajatellen katoksella pääsee kevyemmin.
    Eihän sitä tiedä, jos joku joskus muuttaa muuksi. :rolleyes:
     
    simeoni ja A.Naali tykkäävät tästä.
  15. Camino'79

    Camino'79 Gearhead


    Tätähän ei sit kukaan tiedä mutta varastonahan mäkin ton uuden "tallin" rakennan.... Ihan vaan siks että kaikkien lvi-kuvien ym. Paskabyrokratian kanssa pääsee paljon helpommalla ja halvemmalla kun hakee myöhemmin muutosluvalla sen työtilaksi/harrastetilaksi/tulityötilaksi etc. Mitä näitä kiertoilmaisuja nyt on kunhan EI autotalliksi.

    Ja tän mulle ohjeisti ihan paikallinen rakennusvalvoja joka sattuu olemaan erittäin asiallinen ja lupamyönteinen, mm. Kun kyselin kokoa jne. Niin totesi vaan että kyllä hän paikan tietää ja että onhan siinä lääniä; tee niin iso kuin lompakko kestää :D
     
    palontie, rb, valpas ja 1 muu tykkäävät tästä.
  16. A.Naali

    A.Naali 3rd gear

    Niin, mäkin tein veneelle 4*9metrisen pressutallin 2*4sesta. Ollut nyt vuoden, niin laitoin pellit katolle. Eikö se pressutalli edelleen ole, kun seinät pressua? Pressutalli kun ei taida lupia vaatia.
    Toki saattaa olla, että rakenteen tukemiseksi tuon vielä joskus laudoitan.
     
  17. pantera

    pantera Double Gearhead

    Yli 10 m2 pressutalli tarvii luvan ja täällä saa ainoastaan 5 v tilapäisen luvan jonka jälkeen tulee purkukehoitus automaattisesti.
    Mulla on nyt 8x12 pressuhalli jonka oon aatellu korvata 12x24m konesuoja/ varastorakennuksella koska on vaan ajan kysymys milloin kaupunki ottaa ton pressuhallin silmätikukseen
     
    -kk-, palontie ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  18. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Lupateknisesti ei pääse yhtään kevyemmin ainakaan täällä suunnalla, verotusteknisesti onkin sitten toinen juttu
     
  19. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    rakennusjärjestykset on onneksi vielä kuntakohtaisia :)
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  20. signet

    signet Gearhead

    Joo,täällä totesi paikallislehdessä rakennustarkastaja eläkkeelle jäädessään,että resssuteltat on rumia ja ne on tarkoitettu tilapäiseen käyttöön,,ne pitäisi aina kesäksi purkaa pois ja syksyllä pystyttää uudelleen jos haluaa...
     

Kerro tästä muillekin!