Varastettu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja caprice305, 22.3.2019.

  1. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Monessa paikkaa ei edes tarvi luulla hylätyksi, jos ei ole katsastettu ja/tai liikennekäytöstäpoistossa niin riittää. Toki kai joku lappu jätetty ennen? Jos ei sitten oo lumitöiden tms akuutin alla ollut
     
  2. Täällä ei ole mitään nähtävää, hajaantukaa..
     
  3. mikaa7146

    mikaa7146 Gearhead

    Aika monella taloyhtiöllä, yksityisilläkin on nykyään tapa kytätä näitä autoja jotka pitkään seisovat liikkumattomina. Tilaavat hinauksen muutaman laputuksen jälkeen, vaikka olis maksettu paikkakin. Tiedän yhden tapauksen jossa, auto meni kierrätykseen kun, oli Viron kilvissä ja seisoi ruudussa viisi kuukautta. Omistaja löytyi samana päivänä. Aka, kurati, kussa mun Bemmi?
     
  4. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Jyväskylässä vietiin auto omistajan omasta pihasta lomareissun aikana, kerkesivät vielä romuttaa sen siinä viikon-kahden aikana. Katsastettu, ehjä auto. Ja luovariin oli väärennetty nimi.
    ~6000€:n auto, ilmeisesti vääntö on kesken syyllisestä.
     
  5. mikaa7146

    mikaa7146 Gearhead

    ^vastaava tilanne oli tolla Virolaisella..
     
  6. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Meillä on täällä joku jenkkivihaaja joko lappuliisa, tai sit joku soittaa sille, jos joku ei hetkeen liiku. Yhden tapauksen näin ikkunasta, kun joku oli soittanut sakottajat.

    Vani oli ruudussa vanhentuneen lupalapun kanssa alkuvuodesta. Pysähtyivät suoraan vanin kohdalle, ja kävivät kiertämässä vanin keulan luokse. Lähtivät aluksi pois, mutta jäivät kääntöpaikalle parkkiin. Jonkunajan päästä ajoivat uudestaan kohdalle, ja laittoivat sakkolapun.
    Uusi lappu ei ollut tullut, vaikka sen olin maksanut. Maksoin toiseen kertaan, kun en sittenkään ollut silloin varma, että olen maksanut. Myöhemmin huomasin, että olin maksanut jo aiemmin.

    Nyt tulee pysäköinninvalvonnasta laskuja, mutta en ole vielä saamattomuuttani tehnyt asialle mitään.

    Toisaalta, en halua menettää paikkojani, niin en oikein ole uskaltanut käydä taistoon heitä vastaan...
    Mulla autoja usein seisonnassa, ja pitäisi kai lakien mukaan olla ajossa?
     
    Muokattu: 25.3.2019
  7. mikaa7146

    mikaa7146 Gearhead

    Kannattanee melko äkkiä ottaa yhteys parkkipirkko-toimistoon. Itellä laputtelivat pakua ja lumikonetta vaikka seisoivat maksetulla parkkipaikalla ja lupalaput molemmissa voimassa. Yleensä noissa parkkivahti hommissa on vain B-miehet tai muuten sellaset mitkä ei muualla pärjää.
     
    viikinki75, sdfsd ja Custom_Rod tykkäävät tästä.
  8. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Jos alkuperäinen lasku löytyisi, ei olisi mitään ongelmaa. Paitsi ehkä viivästysmaksujen osalta, kun en ole reagoinut. Vaikka toisaalta, alunperinkään virhettä ei tapahtunut, mun osalta. (myöhemmin kyllä, kun en vienyt asiaa eteenpäin)
     
  9. Minulla on muistikuva jostain lehtijutusta, että on oikeuden päätös, että ajoneuvo saa olla seisonnassa, mutta sitten nämä parkkipirkot ei siitä välitä. Jutussa manittiin muistaakseni Vantaa esimerkkinä. Mutta en nyt tähän hätään löytänyt sitä juttua.
     
  10. miguelo

    miguelo Gearhead

    Olettaa kyllä voisi, jotta pääkaupunkiseudulla ylipäätään on kaikkein tarkin pysäköinninvalvonta, kun pysäköintipaikoista tahtoo olla muutenkin huutava pula.

    Mikäli omassa pysäköintiruudussakaan ei saisi liikennekäytöstäpoistettua ajoneuvoa säilyttää, niin tuohan on aivan perseestä. (usein jo pelkän pysäköintipaikan saamiseksi joutuu lunastamaan itselleen autopaikkaosakkeen)

    Moni, jolla se mahdollisuus suinkin vain on, lähtee mielellään talvikuukausiksi pois suomesta jonnekin lämpimään, jolloin autoakaan ei tuolloin tarvita.

    Yksityiset parkkifirmat osaavat kyllä valvontamaksuja hyvinkin kevein perustein kirjoitella, hehän yleensä taloyhtiöiden pihoja valvovat. (kunnallinen pysäköinninvalvonta toki hoitaa katualueiden valvonnan ja pysäköintivirhemaksuja jakelevat)

    En osaa sanoa kuinka stadissa mahtaa tilanne olla asukaspysäköintilupien kohdalla, jotka oikeuttavat kadunvarsipysäköintiin, mikäli vaan sattuu löytämään vapaan paikan, niistä kun etenkin talviaikaan on huutava pula, lumikinoksien ollessa suuria.

    Tokihan niille omistajille, joilla on vähäiselle käytölle jääneitä autoja, heille on pyritty etukäteen markkinoimaan mahdollisuutta siirtää kesäkulkupelinsä säilytykseen jollekin suljetulle/vartioidulle alueelle, maksua vastaan tietenkin. (etteivät olisi suotta viemässä pysäköintipaikkoja sekä lumitöiden tekoa haittaamassa katujen varsilla)

    Mutta esimerkkinä juurikin Vantaan kaupungin pysäköinnin valvonta, heillä puuttumiskynnys on aika matala.

    [​IMG]

    https://www.vantaa.fi/asuminen_ja_y..._usein_kysytyt_kysymykset#Ajoneuvojen siirrot

    Tämän topicin avausviesti kylläkin käsitteli Blazeria, joka oli omistajansa mukaan kadonnut = siirretty Espoosta, mutta eiköhän heilläkin ole aika matala toleranssi näihin ajopeleihin, jotka ovat vähemmällä käytöllä. (tarinan Blazeristahan kerrottiin jotta "auto ei ole laillisesti ajokuntoinen", joten liekö sitten ollut katsastamaton tai muutoin viallinen, väärinpysäköity, tms. mikä on lopulta aikaansaanut auton siirtämisen varikolle?)
     
  11. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Juu näin on. Kuten täälläkin on juttua ollut, riippuu vähän paikasta saako omalla paikallakaan pitää seisonnassa olevaa autoa, riippuu varmaan vähän siitäkin millanen parkkipaikkatilanne kys taloyhtiöllä on.


    Myös julkisia sorakenttäparkkeja ym kytätään kaupungin ja ihmisten toimesta. Jossain riittänyt, että auto katsastettu vaikka seisonnassa ja jossain ei saa seisonnassa olla oli muuten kunto mikä vaan.



    Yleensä vielä autot ei nyt ihan kysymättä lähde eli lappu on ikkunaan tullut (jos ei joku ole repinyt pois).
     
  12. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Vantaahan oli joutunut perumaan sakkojaan ainakin muutaman talviajaksi seisontaan laitetun matkailuauton takia, joita oli laputettu kadunvarressa.
     
  13. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Ei liity ihan aiheseen, mutta kaverin taloyhtiössä asuu yksi pihi mulkku, joka ei suostu maksamaan omasta parkkiruudusta, vaan pitää autoaan talon vieraspaikalla, joita on vain kaksi.
    Nyt ne taloyhtiössä pohtii, miten kyseisen perseilyn saisi lopetettua, kun ei kohtelias kehoitus auta.

    Kaverin ehdottama selkäsauna tai auton hinaaminen maasturilla nahkoineen kadulle, taitaa olla hieman kova toimenpide, vaikkakin toimiva.
     
    isalmela tykkää tästä.
  14. Skoll

    Skoll 2nd gear

    Rautaromusta hitsailee semmosia panssariesteitä ja käy kärrystä tiputtelemassa sen taakse/eteen. Ja tekee tosiaan niistä _painavat_. Toistaa tämän muutamia kertoja niin josko alkaisi mieli muuttumaan.
     
  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Kas kun eivät paalanneet.
     
  16. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kaverin parkkiksella pitää laittaa lappu koska auto tullut ja minkä asunnon (nro) vieraana on.
     
  17. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Tien toisella puolella on muutama rivari ja joskus joku vuos sitten siellä vieraillut henkilö jätti autonsa meidän taloyhtiön v-paikalle. Jäljet meni autolta tien yli jalkakäytävälle ja tien toisen puolen talojen pihalle
    Kerran näin et oman taloyhtiön joku asukas/vieras oli pussittanut sen auton. Jalan jäljistä päätellen oli käynyt ainakin kahdesti kattomassa joko pääsisi ja lopulta oli nurmikon kautta ajanut.
    Myöhemmin saman oloinen auto oli sit oikeella parkkiksella pysäköitynä
     
    passerby ja mikaa7146 tykkäävät tästä.
  18. mikaa7146

    mikaa7146 Gearhead

    V...tu, nokkaan vaan ja kovaa!
     
  19. mikaa7146

    mikaa7146 Gearhead

    Hyvä opetus. Mun koneen paikalle oli kans ilmestyny joku kinneri. Jätin koneen siihen eteen, meni muutama tunti kun tämä mestari soitti ja itki vuolaasti että, minä en pääse pois. Mitä sitten vastasin. Kävin kyllä siirtämässä mutta, en pitänyt mitään kiirettä. Kerran vedin ketjulla yhden pakun hitoille siitä että, pääsi ite himaan. Ei ole olo kovin aurinkoinen enää 17 tunnin lumitöiden jälkeen ja ärsyyntymiskynnys äärimmäisen matala.. no se siitä, tulipahan pitkä vuodatus
     
    passerby, Jussi289 ja esmi tykkäävät tästä.
  20. Custom_Rod

    Custom_Rod Gearhead

    laiton vaatimus pysäköijälle, rikkoo yksityiselämän suojaa, sillä sunkin pitää saada diskreetisti käydä antamassa persettäsi kenelle haluat
     

Kerro tästä muillekin!