Hyväksytkä ajokilometrien seurannan verotuksen vuoksi?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mudracer, 17.5.2019.

?

Hyväksytkä ajokilometrien seurannan verotuksen vuoksi?

  1. Kyllä

    12 ääntä
    8,3%
  2. En

    133 ääntä
    91,7%
  1. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Iltapulu väittää näin.
    Koska en tunne ainuttakaan joka ottaa gepsin "perseeseensä" vapaaehtoisesti niin kysytään täällä. Katotaan saadaanko samat kylläprosentit, epäilen mutta mistä sen kysymättä tietää.
     
    Camino'79 tykkää tästä.
  2. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

  3. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Monipiippunen juttu. Jos kaikki muut verot poistetaan autoilusta, niin kyllä varauksella.
    Mutta kun se taas vaan tulis entisten päälle, niin ehdoton ei.
     
    mikaa7146, Sounderi, Custom_Rod ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. tammercity

    tammercity Gearhead

    Vaikka itse asunkin kaupungin vieressä kävelymatkan päässä kaupoista, niin välttämättä "pellon keskellä" asuva ei kauppoihin yhtä helposti kävele ja joutuu pakostakin ajamaan autolla enemmän kuin minä. Ei olla kaikki samalla viivalla siinä vaiheessa, joten en hyväksy.
     
    mikaa7146, Sounderi, Custom_Rod ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  5. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    En hyväksy.

    Joskus oli vielä se veroalue, tottakai yllättävän syrjässäkin asuvat saivat maksaa saman kuin moni kaupungissa asuva
     
  6. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Ymmärtääkseni tällä on tarkoitus jyvittää vero niin että jokainen saa ”ansionsa” mukaan. Lähinnä tienkäyttöä halutaan verottaa luulen ma. Nythän ne on ollu ku kynnöspeltoa haja-asutusalueilla vaikka aikoinaan sanottiin verorahojen osaltaan kohdentuvan tiestön ylläpitoonkin. Luulen että värikkäät ystävämme konfliktialueilta? Vievät verorahoja jotka on luvattu muualle. Siksi on taas keksittävä uusi tapa kusta kansalaista silmään jollain verukkeella. Ei kai kukaan kuvittele oikeesti että ne muut verot poistuu? Lisätähän tällä niitä on vaan tarkoitus.

    En hyväksy tätä enkä mitään muutakaan. Ennen oli paremmin, oikeesti. Onneksi kuolema on itellä lähempänä jo kuin syntymä. Vive la revolucion!
     
    Tseitsei2, jorkkeri72, sdfsd ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  7. PetteriT

    PetteriT Gearhead

    Ehdoton ei gps seurannalle. Sille kun saadaan vihreä valo niin seuraavana mm. virkavalta ilmoittautuu talkoisiin mukaan nopeusseurannan suhteen. ei sillä että kukaan ylinopeutta ajaisi.
    Jos käytön mukaan halutaan ohjailla ja rankaista liikkumista ja kerätä niitä tuloja niin siihen on oiva metodi olemassa joskaan ei sen parempi tai hyväksyttävämpi, polttoaineen verotus...käytät niin maksat, ilman sitä että on se seuranta niskassa...tosin mittarihinnat on aika kipurajan tuollapuolen jo nyt. mutta sehän valtiovaltaa huolettaa kun porukka ostelee nyt noita hybridejä ja sähköautoja niin verotulot voi tulevaisuudessa pudota näiden fossiilisten osalta ja sekös päättäjiä **tuttaa.
     
    duel, sdfsd, Nikuzai ja 1 muu tykkäävät tästä.
  8. Vaari1960

    Vaari1960 1st gear

    Kyllä,verotus ajettujen kilometrien mukaan,nyt tulee kun vielä töissä käyn n:6000km vuodessa,samaan aikaan joku kaupparatsu ajaa 50 000km vuosi ja saa vielä km korvauksen ja maksaa saman käyttömaksun kuin tälläinen vähän ajava,,.
     
  9. palotila

    palotila Gearhead

    "Tutkimus" on suunnattu määrätylle ryhmälle ja saatu juuri sellainen tulos kuin haluttu. Eilen sdp:n tv-uutisissa tutkimuksen tilaaja oli vissiin autotuojat ja heidän taka-ajatuksena uusien riisikippojen ja 3-pyttyisten säksättimien myynti.
     
    Inlinee, PilsnerBil, sdfsd ja 1 muu tykkäävät tästä.
  10. Pannu H-D

    Pannu H-D Gearhead

    Sit kannattaa ajaa enemmän jos kerran sillä säästää.
    Täällä kun alkaa tiet olemaan niin huonossa kunnossa niin luulenpa et alkaa ihmisillä tulla raja vastaan näissä autoilun maksuissa.
    Ja yksi ongelma mikä tulee jos autoilun kustannukset kasvavat niin siitä kertyvät verotulot vähenevät kun ne jotka voivat niin vähentävät autoilua. Mut tätähän eivät päättäjät ymmärrä...
     
    Custom_Rod ja PilsnerBil tykkäävät tästä.
  11. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Kyllä tässä taka-ajatuksena on paljon muuta kuin ajokilometrien seuraaminen, ei tällaista päällekkäistä systeemiä polttoaineveron kanssa muuten kyhättäis.
     
  12. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Polttomoottoriautolle en, sähköautolle taasen kyllä.
     
    deeäxä, Sounderi ja MaxDura tykkäävät tästä.
  13. mpower

    mpower Double Gearhead Bannattu

    Mää hyväksyn sillä varauksella jos se minun kuluja laskee!Kas kun katsastusvälin kilometrit oli viimeksi alle 3 tkm.Mutta jos ajaisin esim.40 tkm niin en hyväksyisi!Ajattelen vain omaa etuani,aika vittumainen olen,sillä solidaarisuutta minulta ei muille riitä! Asia ei kai kuitenkaan liene näin yksikertainen?:rolleyes:
     
    Custom_Rod tykkää tästä.
  14. Rotten

    Rotten Gearhead

    En hyväksy, meitä vahditaan nyt jo liikaa!:mad:
     
    Motor & Parts, deeäxä, belair66 ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  15. chevytb02

    chevytb02 Gearhead

    Ihan samaa aattelin.
     
    palontie tykkää tästä.
  16. Lowry

    Lowry 2nd gear

    Olisin ilomielin valmis hyväksymään veron joka perustuu ajokilometrien seurantaan kuvitteellisessa tilanteessa, jossa muut autoilun verot poistuisivat, paitsi jos se perustuu samalla myös sijainnin seurantaan.
     
    Jussi289 tykkää tästä.
  17. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Sinänsä muuten hyväksyisin, mutta koska eihän tuo ole teknisesti mahdollista toteuttaa niin ettei siitä seuraisi ylimääräisiä kuluja joten en hyväksy.

    Tuohan siis vaatinee joka autoon jonkin ylimääräisen purkin joka vastaa aika liki raskaan kaluston ajopiirturia, eli siihen sitten kalipdoinnit ja todistuksien hommaaminen joka katsastukseen = rahastusta. gps ei ole toimiva koska mistäs se gps tietää ajetaanko autolla vai onko se vaikka traillerilla, ja tuossakin tulee se että armasti siihen pitäisi joku tarkastus todistus hommata aina katsastukseen. ja vielä joka autoon hommata moinen purkki.
     
    Custom_Rod tykkää tästä.
  18. karra

    karra Double Gearhead

    Kyllä verotuksen vuoksi. Sen verran vähän tulee ajoa, en ole kaikkea bensaa Venäjältä enää hakenut; veekaseihin vaan.
     
  19. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    En hyväksy, koska täysin turha seurantahimmeli.

    -JJ-
     
  20. altzu

    altzu 1st gear

    en hyväksy.
     

Kerro tästä muillekin!