Anu Vehviläinen:Ruuhkamaksut

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja human62, 26.1.2008.

  1. valpas

    valpas Gearhead

    Eikö olis aihetta?
     
    jjjkkk tykkää tästä.
  2. esmi

    esmi Gearhead

    Tarkoitin että nämä mamut ottaneet rasistikortin esiin jos kaikkia ei ole otettu laitteeseen!
     
  3. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Niin no, mitä kukakin hyvänä tai huonona pitää. On myönnettävä, että olen ollut onnekas ja välttynyt toistaiseksi isoilta terveysongelmilta elämäni aikana, joten referenssini ovat vajavaiset. Pari casea tulee mieleeni:

    Vajaa 10 vuotta takaperin jouduin rapakon takana tiputukseen, semmoinen 3 tunnin keikka lekurissa ja pötköttelyä letku käsivarressa olisi maksanut 500 USD, mutta meni firman vakuutukseen. Puoli vuotta tuon jälkeen tappelin sairaalan ja vakuutusyhtiön kanssa, kun sairaala koetti minulta periä alkuperäisen laskun ja vakuutusyhtiön alennushinnan erotusta. Tuohon vaivaan ja vitutukseen nähden Suomen muutaman kympin poliklinikkamaksu tai sairaalahoidon about 50 euvostoruplan päivämaksu tuntuu suht sujuvalta ratkaisulta.

    Vuosi sitten likka joutui HYKSin sairaalaan, lähetteellä yksityiseltä lääkäriltä. Alun pahin epäily oli leukemia, ja kun päästiin sairaalaan ja tytölle ranneke paikoilleen, niin yhden päivän aikana päästiin ns. "kaikkiin laitteisiin" ja pari päivää myöhemmin vielä kirsikkana kakun päälle magneettikuvaan. Eli kaikki mahdolliset sairaudet melkein screenattiin, kunnes ongelmakohta löytyi. Onneksi ei ollutkaan vakavampaa, mutta viikko silti meni sairaalassa ja letkulääkinnässä. Loppulaskua en muista, mutta jossain 500€ pinnassa tuo taisi olla, kaikkinensa ml. alun yksityinen lekuri. En sanonutkaan, että lysti olisi "ilmaista", mutta kovin paljon parempaa toimintaa en HYKSilta olisi osannut pyytää. Tätä tarkoitan itse hyvällä terveydenhuollolla. Ja jos joku mulle kykenee näyttämään paikan tältä pallolta, mistä saa tuota parempaa hoitoa, nopeammin ja halvemmalla, niin saa vinkata.

    -JJ-
     
    miguelo, Inlinee, eilhik ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  4. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Mut eiks olekkin mukavaa, et meillä on ilmainen sairaanhoito
     
  5. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Vai oisko molemmat lausunnot tullut lobbareilta tai päättäjiltä
     
  6. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Se rannekkeen saanti laitteisiin on joskus työn alla ja moni jää matkalle.
     
    Stang_81 tykkää tästä.
  7. valpas

    valpas Gearhead

    Niinhän ne ottikin, ja haukku laitteen käyttäjän, ja vaati, että kaikki pitää päästä kerralla. Säännöistä viis.
    Olis ollu suvakkienkin hyvä nähdä toimintaa.
     
    miguelo ja esmi tykkäävät tästä.
  8. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Noi on just hyviä erikoissairaanhoitoja, sitä ei yleensä kukaan hauku koska se toimii hyvin. Mut noihin pääseminen terkkarin kautta lienee se ongelmakohta suomessa kun eka saa jonottaa arvaamoon missä joku konitohtori ei periaatteestakaan anna lähetettä mihinkään taicsuostu testaamaan mitään.

    Olen ihmetelly tota miksi monet (ei tunnu enää yksittäistapauksilta) terkkarilekurit ei meinaa niitä lähetteitä kirjotella mutta varmaan tässäkin kun seuraa rahaa löytäisi syyllisen.
     
    Nikuzai tykkää tästä.
  9. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Esim. joku kilppari testi joka antaa suuntaa maksaa labroineen 3€ ja sitä ei saa kuin venäläisiltä lääkäreiltä
     
  10. valpas

    valpas Gearhead

    Kilpparitestistä sen verran, että kaikki arvot on kunnossa, mutta silti pitää olla toppahaalarit päällä, että tässä helteessä, pystyy auringonpaisteella (+60 Astetta, ettei volvon peltiin pysty kädellä painaan, kun sattuu) tekeen hommia palaelematta. Talvella pitää olla tuplatpäällä, että tarkenee. Vaihdoin lämppärin kennon, ja sen rintapellissä olevan muovimokkulan, ja ihan turhaan, kun vuoto olis varmaankin loppunu siinä kennossa olevaa O-renkaiden ruuvia kiristämällä. Kokemus vaan kertoo, että niillä on ikärajoite 20v.
     
  11. urho3

    urho3 Gearhead

    Miks se palvelu pitäisi saada ilmaiseksi,saathan sinäkin palkkaa kun käyt töissä.
     
  12. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Hmm, itsellä vain hyviä kokemuksia julkisesta terveydenhuollosta. Kaks kertaa on menty oikeessa "hädässä" ja aina on otettu kaikki testit mitä tarviikaan ja tehty tarpeelliset toimenpiteet. Kyllä siellä koko päivä istuessa on menny, mut toisaalta siinä ei o mikään hätä istuskella jos vointi yhtäkkiä romahtaiskin, vaan apu on vieressä. Eniten vitutti viimekski joku kouhkaaja joka ravas pitkin käytäviä ja pysäytti koko aika lääkäreitä ja voivotteli kun kestää ja hän on ollu täällä jo puoltoista tuntia, ja tuli uusimaan reseptiä.
    Hinnatki on Suomen julkisessa terveydenhuollossa sitä luokkaa että mistään ei taia saada näin "halvalla" ( maksetaan toki kollektiivisesti verotuksesta) näin hyvää hoitoa.
     
    Harri S tykkää tästä.
  13. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Meeppä sinne siten ettei ole "hätää" vai käytkö ne kerrat yksityisellä?
     
  14. Inlinee

    Inlinee Gearhead

    Samanlail siel joutuu istuun koko päivän, mitä seurannu kanssaihmisiä siellä vaikkapa lääkärin sairaslomatodistuksen takia. Yks tuttu lääkäri kerran jutteli että suurin ongelma on ihmiset jotka on googlettanu oireitaan ja keksineet että heillä on se ja se-syöpä nyt, ja vaativat testejä ja välitöntä hoitoa, kun ovat asiasta varmoja, eivätkä usko lääkärin sanaan että sulla on vaan luokkaa influenssa päällänsä.
     
  15. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Jonot on ainaki perinteisesri ollu ihan eri luokkaa julkinen vs yksityinen.

    Joo, noi googlettelijat lienee yks maanvaiva. Mut kyl on niissä lääköreissäkin siellä kyll vikaa. Kaikkee ihan ihmeellistä on ollu itellä ja lähipiirissä. Esim. Hammassärkyyn eräälle tutulle diagnoosi oli mielisairaus ja lähete psykologille, psykologi ihmetteli että mitä täällä teet. Mulle määrättii joskus jotain ihme lääkkeitä, apteekissa ihmettelivät ettei nää kyl ole tähän vaivaan eikä kyllä tälläsiä ole edes kymmeneen vuoteen korostettu mihinkään, terkkarilääköri määräs yllättäen keskustelematta kenenkään kanssa, edes hoitavan lääkörin kanssa pappalle mielialalääkkeitä kun "oli nii alakulonen". Kaikkee muutakin on ollu esim. hampaiden oikomishoidosta mut ne voi jättää toiseen kertaan.

    Mut heti kun pääsee erikoishoitoon, muuttuu homma ihan erilaiseksi. Et en sano että koko systeemi olisi huono, maailmanmittakaavassa tää mein systeemi lienee ok tai peräti hyvä.
     
  16. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Eihän se kallista ole vaan ei se käyttäjälle ole ilmaista vaikka propagandan kiimassa niin väitetään

    Jos sulta vähennetään lounas palkasta ja silti maksat 4€ sapuskasta onko se silloin ilmaista vai palkasta lyhennettyä
    Tai ennemmin niin et firmanjohto jättää sen viimeisen 100k euroa osinkoja ottamasta jotta duunarit saa ilmaisen sapuskan ja jokapaikassa mainostetaan ILMAINEN sapuska, sit kun oot kassalla tyttö ojentaa kouran ja vaatii 4€
    Ei se kallista ole kunnollisesta lounaasta, mutta ei se myöskään ilmainen ole


    Käyt kunnallisella ILMAISESSA hammashoidossa leegot laittattamassa kuntoon ja joka kerrasta tulee 60€;n lasku, niin persaukisesta se ei kovin ilmaiselta tunnu vaikka niin joka paikassa toitotetaan

    Panterahan sitä kertoili, et samaa luokkaa varmaan suomessa kun jenkeissä on nää terveyden hoitokulut, siellä veroina toimii vakuutukset
    Ei joku jorvin tai ouksin kokoinen kerrostalo ja kaikki laitteet pyhällä hengellä ja ilmaisella tariffittomalla tuulisähköllä pyöri
     
  17. urho3

    urho3 Gearhead

    Ei taida olla ilmaisia lounaita tässä maailmassa. Vaikka saankin ruoka tai päivärahaa töistä niin asiakas sen maksaa,sama kun menen hammaslääkääriin kaivan kuvetta. Ja jos tuntuu että ei rahat riitä teen enemmän töitä tai säästän jostain muusta.
     
    Inlinee tykkää tästä.
  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Kaikki maksaa jopa kuoleman jälkeinen oleminen

    Mutta eipä kirkko silti mainosta suomessa kuoleminen on ilmaista meillä on ilmainen hautaus
     
  19. urho3

    urho3 Gearhead

    Se hammashoito on ilmaista 18 ikävuoteen asti,ei sitä ilmaiseksi missään toitoteta. No minusta se puolituntinen kahden hoitajan kanssa 60e on ilmaista ja sen mielelläni maksan.
     
    Inlinee tykkää tästä.
  20. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead


    Kumiveneporukka ( en tarkoita Roosnaa ja kaveriaan ) ei käy töissä mutta saa kaiken ilmaiseksi. 90-luvun somalit lienee jo eläkeiässä, tosin eivät varmaankaan saa työeläkettä.
     

Kerro tästä muillekin!