Koko harrastuksen tulevaisuus...huono?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Cocco Bill, 15.12.2018.

  1. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Kiinnostais minuakin ysäri neliveto Skyline talvikäyttöharrasteeksi, mutta ei ole varaa niin on pakko katella jenkkejä. Takavedotkin maksaa liikaa pelkästään hankkia, mitään katastettua taka/nelivetoNissania ei saa alle 4 tonnin ja kun pitää laskea mukaan mahdollista korjaamistakin, mistä osat ja tieto jne. Vaikkakin hyvin noi teinit tuntuu nää autot tuntevan ja yllättävän hyvin saa osia.

    Katastettuja 70-luvun V8 jenkkejä saa kuitenkin alle neljän tonnin. Melkein jo sorruin soittamaan.

    Nytten sitä ollaan samassa rivissä monen muun kanssa, eli ei olisi aikaa/tilaa alkaa harrastamaan vaan pitäisi ostaa toimiva auto. Siinä on mahdoton saada ruusunpunaa pois laseista kun ilmoituksia kattelee..

    Kun ajattelee, että pari viimeistä "toimivaa" autoa on molemmat päätyneet moottoriremonttiin melkein heti kun on saatu kotiin.

    Kun on tilat kunnossa, ostan vain "projekteja"..
     
  2. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Mikä mahtaa olla auto-esitteiden tulevaisuus, yhtä huono? Puhumattakaan merkin omista edustuslehdistä.

    Nyt parin valtamerkin ulkopuolella on lähinnä toimimattomat paskat kotisivut ja täsmäpostituksena lähetetty A4 tarjouskirje. Noihin nähden maanantainen Tokmannin mainoslehtikin on kuvataiteen aatelia.
     
  3. pantera

    pantera Double Gearhead

    Nyt kun autosesitteistä tuli juttua niin siivotessa löyty 2003 hummerin H2 myyntiesite , H2 lisävaruste esite ja 2002 Pontiac esite sekä 1994 25th anniversary Pontiac Trans Am esite.
    En keräile joten..
     
  4. impala67

    impala67 Double Gearhead

    hyvältähän harrastuksen tulevaisuus ja nykyisyys kuullostaa kun näinkin paljon lähes fanaattisia mielpiteitä on esitetty omien käyttö-ja harrastemerkkien puolesta.

    kyllä ne 90-lukuakin uudemmat joillekin "liian uudet" tai "väärinvetävät" mallit vaan arkiliikennettä piristää. ei ehkä kaikkien, mutta meidän autoHarrastajien silmissä!

    ihan yhtä hienoa kuin oli bongata ennen wanhaan talvivaliantteja, on alkuperäiskuntoisen oloinen etuvetobonneville tms. tai vaikka tunaroidut mallit piristystä arkiliikenteeseen.
     
    Muokattu: 2.1.2019
    Naukkis ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  5. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Onhan ne leikannu vaikka kuinka...lomarahoista, palkoista , opiskelijoilta, eläkeläisiltä, työttömiltä, jne ....
     
    stealth tykkää tästä.
  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Näin puhtaan valkoisen stratuksen tänään kaupan parkkipaikalla. Kyllä vaan sekin erottu edukseen ja varsinkin kun noidenkin lukumäärä liikenteessä vaan laskuun päin.
     
  7. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Stratuksien ja Neonien arvo on jo niin alhainen että kovin suurta vikaa niistä ei enää ihmiset ala korjailemaan... Eli kato käy kovaa tahtia, siinä olet varmaan ihan oikeassa.

    Stratusta väheksymättä, omaan silmään erottuu positiivisesti kaikki vähänkin vanhemmat/jo harvinaisemmat käyttöautot jotka on siistejä ja kiiltäviä, joskus nakkikioskin jonossa jututin ukkoa joka oli saanut ostettua jonkun papparaisen helmen, olisko ollut joku niinkin tylsä kun ´87 Sunny mutta oli kunnoltaan kun juuri liikkeestä ajettu. Olihan se omalla tavallaan aika hieno.
     
    xarper, Jussi289, Pertti K ja 1 muu tykkäävät tästä.
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Talvella täällä idässä ainakin rupeaa sikiämään papan/mummon helmeä siistiä pestyä liikenteessä. Hyvillä pakkaskeleillä.
     
  9. Smirkelimies

    Smirkelimies 3rd gear

    Työkaveri oli vähä ihmetellyt kun 8 v tyttö oli katellut google-kuvahaulla kuvia erilaisista putkista ja putkilinjoista. Äkkiseltään vaikutti että tyttö oli kiinnostunut tekniikasta. Sitte työkaveri hoksasi hakusanan, se oli pipeli.
     
    Roberto, Make.S, Gary Grand ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  10. paja1

    paja1 Double Gearhead

    Joo-o eipä siinä kovin kauaa mee kun elämässä tulee se vaihe kun se ei enää kiinnostakkaa :poff: kutsuvat sitä perhe-elämäks ja avioliitoks jne...
     
    rizla^^ tykkää tästä.
  11. nimat-13

    nimat-13 Gearhead

    Tuo Buick Centyry tuossa kummeli pätkässä oli minulla, hain sen Tampereelta olikohan v -95-96 kunnostin sen ja kilvitettiin MRR-82 ja muistelen et ostettiin takaisin Tampereen suuntaan v-99 tai 2000.
     
    redneck1 tykkää tästä.
  12. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Ikävää lukea että: 80-luvun veekasissa on niin paljon nuoriin viittaavia juttuja. Mutta olihan silloin 60-luvun jenkit vasta 20-vuotta vanhoja, ja 50-luvun 30-vuotta.
    Uusissa ja uudemmissa veekaseissa ei kauheasti iske silmään nuoria harrastajia. Ei siinä määrin kuin niissä vanhoissa lehdissä. Onhan ne 60- ja 50-luvun jenkit jo 50- ja 60-vuotiaita autoja. Mutta jos sitten nuoremmat ostaisivat niitä 70-90-luvun jenkkejä? Ne ovat vasta 40-20-vuotiaita.
    Harrastuksen tulevaisuus huono? Tiedän vaan 5 mahdollista tulevaa jenkki harrastajaa ja kolme mahdollista sellaista.
     
  13. markoyt

    markoyt 3rd gear

    Ei huonolta näytä jos meillä jokaisella on uusia harrastajia ja mahdollisia harrastajia tuon verran tiedossa kuin sinulla.Pidätkö tilastoja mielessä jostain syystä....kohta alkaa taas ne satasella sarkeri jutut ja autoja annetaan ilmaiseksi sähköautojen tieltä pois ja ja.....ei huonolta näytä mitä kevään ja kesän aikana on tapahtumissa ollut porukkaa....vaikuttaa turhalta provosoinnilta taas.
     
    Muokattu: 15.7.2019
  14. leivonharri

    leivonharri Gearhead

    Ja sitten jos nuoremmasta harrastajasta on juttua, niin on erikseen mainittu, että "kyllä näitä voi nuorikin ajaa". Sama juttu Caravan-lehdessä.
     
  15. redneck1

    redneck1 Gearhead

    Meille tulee caravan lehti myös.:D
     
  16. redneck1

    redneck1 Gearhead

    3 näistä henkilöistä oli suvustani peräisin. Tietty jos jollain muillakin on tiedossa näitä niin kai niistä isompi luku tulee.;)
    Onkos niissä tapahtumissa sitten näkynyt nuorta porukkaa? Jalkapatikassa uteliaat tulee kyllä pällistelemään tungokseksi asti autoja, vaikka kaikki niistä kävijöistä kaikki eivät olekaan enää kovinkaan nuoria.o_O
    Ehkä Forssan picknickissä voisi huomata jotain. Onhan siellä sentään niin paljon autojakin.
     
  17. mukko

    mukko 2nd gear

    Meillä penskat, 3/5/6/7/9 nuoremmat poikia ja isoimmat tyttöjä, oottavat että Dodge olisi liikennekunnossa + innokkaina ovat olleet apuna parhaansa mukaan.
    Eipä noita autonäyttelyissäkään uudet kamppeet sinänsä kiinnosta (vanhat 2 ja 4-pyöräset kyllä), saapa nähä miten sit muutaman vuoden päästä kun vanhin alkaa haaveilemaan ekasta autosta...
     
    Gary Grand, onoff road ja redneck1 tykkäävät tästä.
  18. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Harmaapäitä on aika paljon, harvemmin kovin nuorta väkeä näkyy paljoa.
     
    redneck1 tykkää tästä.
  19. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Itse aikanaan kiinnostuin jenkkiautoista, koska ne mielestäni olivat hienoja autoja. En siksi, että ne olivat amerikkalaisia. Ihan mielenkiinnosta selailin nyt nettiautosta esim. Chevroleteja. 90-luvun tarjonnasta siellä on vaneja, pickupeja, Corvetteja ja jokunen Camaro, mutta "tavalliset" henkilöautot ovat sitten jotain Luminoita tai Aleroita. Miten sellaista harrastetaan? Ei ole kiinnostavaa muotoilua, tekniikkaa tai suorituskykyä. Epäkiinnostava auto on epäkiinnostava valmistusmaasta riippumatta..
     
    Gary Grand, redneck1 ja mukko tykkäävät tästä.
  20. redneck1

    redneck1 Gearhead

    En itse tiedä miksi kiinnostuin. Ehkä sen takia kun meillä on ollut niitä luotettavina autoina ja ulkonäkö ratkaisee myös paljon.
    Chevy caprice ainakin on tavallinen henkilöauto. Ei ehkä suomalaisissa kanssa autoilijoissa mutta kuitenkin. Ei ehkä noita Luminoita ja Aleroita mutta moni ihmisistä pitää 90-luvun jenkkejä harrasteautoina vaikka ne ovat vielä käyttöautoja. Eikä kukaan silti harrasta niitä siinä määrin. Cruisingeissa näkyy nykypäivänä paljon 80-luvun jenkki farmareita niin niillä ajelee usein melko nuoria kuskeja. Itse en pystyisi meidän farmarilla menemään cruisingeihin. Käsitys cruising letkaan sopivuudesta menee ajatusteni ulkopuolelle. Johtuu varmaan siitä että ovat meillä käyttöautoina. Muuten varmaan ihan sopivia.
    Näkyi yhdessä harrastetapahtuma kuvassa, 90-luvun Chrysler Voyager.o_O
     

Kerro tästä muillekin!