5.7 vortec ei käynnisty?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja JtR-, 15.7.2019.

  1. JtR-

    JtR- 1st gear

    Moro!
    Mjoo, tuli reipas viikko sitten haettua tuommoinen -97 GMC vani. Viikonlopun sillä kerkesin ajella ja hienosti tuntui pelaavan. Oltiin sillä sitten lähdössä kesälomareissullekin, mutta lähtökuopissa ei millään pirulla käymään. Viikonverran se ehti huilailla jo pihalla, vaan ei ole valohoitokaan auttanut. Starttaa kyllä vimmatusti mutta ei lupaakaan käymään? Tätä ennen ei ollut minkäänlaisia käynnistymisvaikeuksia. Edellinen omistaja oli laturin siihen vaihtanut juuri ennen myyntiä, mutta useampi sata kilometriä ajettiin sen jälkeen ja liekö tuossa mitään ihmeempää muutenkaan käynyt. Onko tälläisessä jotain käynnistyksen estoa tai muuta sellaista joka voisi tehdä kiusaa tai jotain muuta "helppoa" juttua mitä kannattaisi tutkia ennen kuin purkaa koko vehjettä muttereiksi? Ei tähän saa kaadettua bensaa kaasariinkaan..
     
  2. fenix

    fenix 3rd gear

    Jääkö security valo palamaan käynnistys yrityksessä = ajonesto.

    Suriseeko bensapumppu kun virrat kääntää on asentoon?
    Bensakiskossa voi olla myös venttiili ja neulaa painamalla huomaat onko suuttimien takana minkäänlaista painetta.
    Jotakin palamisherkkää ainetta voi myös yrittää suihkuttaa suoraan kaasuläpästä sisään. Start pilot, bräkleen yms. ja kuulostella alkaisko jo yskimään.

    Viallinen tps, eli kaasuläpän asennontunnistin voi estää suuttimia avautumasta.
    Kokeile käynnistää liitin irti.
    Inj. ym. sulakkeet ok?
    Ja bensapumpun releen mittaus jos mahdollista, jos sulakkeet oli ok, mutta pumppu mykkä.
    Ensiapuna tällöin vaikka iskuja bensatankkiin tai takapään ravistusta.

    Kokeile irto tulpalla runkoa vasten tms. keinoin, tuleeko kipinää.
     
    Muokattu: 16.7.2019
  3. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    pumppu ei vaan lähe enää pyörimään
     
  4. Carpenter

    Carpenter Double Gearhead

    Ääni täältäkin bensapumpulle tai sen ohjaukselle.
     
  5. Rotten

    Rotten Gearhead

    Eikös sen bensapumpun kuule, tai siis ole kuulematta, jos ei virrat päälle laittaessa, surise hetkee!?
     
  6. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Kyllä sen pitäis kuulla. Paineet kun ruiskutukista päästää/kattoo vielä samalla niin saa asiaan varmuuden.
     
    Rotten ja wilburi tykkäävät tästä.
  7. JtR-

    JtR- 1st gear

    Kiitän neuvoista, bensapumppu sieltä taitaa olla valmis. Ei pitänyt minkäänlaista ääntä eikä myöskään painetta linjan venttiilistä koittaessa. Releen hain uuden, kun vanha oli hiukan tekeleen näköinen vaikkakin ilmeisesti ehjä. Ei vielä releellä herännyt, mutta kun koputtelin bensatankkia kumivasaralla lähti heti. Toimi kivasti ajossa, muttei enään uudestaan käynnistynyt.
     
    Rotten tykkää tästä.
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Juu ei kannata hirveesti ajella ennen uutta pumppua
     
  9. Rotten

    Rotten Gearhead

    Hitto vieköön, en tiiä mikä oli, liitokset kaikki jees, yhen ex tyttöystävän escortti, avainta ränkkäämällä sai pumpun herätettyä. No mie sit aattelin et vaihdan uuden, kirurgisen toimenpiteen tein takapenkin alle, missä luukku, mut pumppu ei siitä mahtunut, eikä huvittanut tankkii irroittaa. Pumppu käsissä, 73 kertaa toimi, ku kokeilin takas nippuun ja toimi sen auton eliniän, vuos vajaa kaks!? Pumpussa ei ilmennyt enää vikoja. Kone vissiin kilahti, kävin hakee sen jostain kaukaa, oli jo lusikoita jaettu, nii ei kiinnostanut sitäkään vähää, tutkii mikä juttu!?
     

Kerro tästä muillekin!