Astron "lankkupenkit" pois "soffat" tila

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja tulikirnu, 26.2.2005.

  1. tulikirnu

    tulikirnu 1st gear

    Ja taas meikäläinen kyselee :oops:

    Onkos täällä kukaan tehnyt Astroon penkki muutoksi yms...?
    Itse otin juuri väliseinän pois ja samalla tuli mieleen, et jos ottais "lankkupenkit" pois ja pistäis kaksi kunnon jakkaraa sinne.
    mitäs katsastus sedät siihen sanoo, entä muita haitta tekijöitä?
    kallistuuko vakuutukset paljon?

    linkkejäkin voi laittaa jos kyseisiä projokteja on jossain tehty...

    Oma Astroni on 2+3 -90
     
  2. MudMax

    MudMax Gearhead

    Nouseehan ne vakuutusmaksutkin hieman , mutta yli kymppitonnin autovero on vähentänyt enemmän tuollaisia muutoksia .
     
  3. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Joo, maksat vaan jotain 10000-15000:n autoveron niin sitte voit ilmeisesti laittaa penkkejä kantavuuden rajoissa ihan oman mielen mukaan. Kallista? Elämä on!
     
  4. tulikirnu

    tulikirnu 1st gear

    eli mitään järkevää/hienoa ei ole tehtävissä.... :cry:

    Mutta se väliseinähän ei ole pakollinen? pitäis vain värkkäillä sitten niille lauteille selkänojat... mitähän säädöksiä niissä on?
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    ANA ttp 57? , eli muinaiset vain enää näitä 1993 ja ennen tehtyjä tiläpäisistuimia koskevat säännökset. Istuimen paksuus pehmusteineen saa olla yhteensä max 50 mm. Istuinosa on oltava saranoitu ja nostettavissa pystyyn ja kiinitettävissä sillä remelilä siihen asentoon..
    Aikoinaan jotkut kontorit vaativat kattoon uloittuvan väliseinen ja 90 asteen selkänojan. Kesäkuun 90 jälkeen, kun piilofarkkujen maahantuonti loppui lainmuutokseen sääntöjä yhdenmukaistettiin
    "Tampereen linjaan", joka salli matalan "väliseinän" ja sen väliseinän kallistamisen.. Se selkänoja siis on se "väliseinä".. Ja siksi pehmusteen ja "seinän" paksuus kannattaa pitää alle säädetyn 50 mm ihan to be safe side tai muuten voi tulla 10-16 000 € maksettavaa.

    Ja jos poistat ne penkit, niin älä vie katsastukseen sellaisena tai jää kiinni poliisi ratsiassa. Noita ana ttp 57 penkkejä kun ei saa enää laittaa autoihin. Eli jos otat pois, niin takaisin et niitä enää saa.. Et vaikka autossa ne olisivat aikaisemmin olleet... Eli jos muutat rakennetta tuohon matalaan ja kallistettuun väliseinään/selkänojaan.. niin ei kannata siitä huudella konttorilla. Huolehdi vain , että situimen ja selkänojan paksuus ei ylitä 50 mm ja istuinosakippaa pystyyn..
    Kas kun tuosta ei ole ennakkotapausta. Ja 12-16 000 € ei kannata sellaisesta maksaa.. :soosoo:
     
  6. Sikailija-Vilho

    Sikailija-Vilho 1st gear

    Eikös istuimen ja selkänojan kulma pidä edelleen olla se 90 astetta vaikka selkänoja olis kallistettu?
     
  7. tulikirnu

    tulikirnu 1st gear



    No saakos keskimmäisen jakkaran poistaa ja laittaa tilalle vaikka pöydän?
     
  8. harti

    harti 3rd gear

    saakos näissä > 1993 muutetuissa autoissa ne penkit olla pituussuunnassa tai selkä menosuuntaan, jolloin ei tarvis turvavoitä?
     
  9. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Tarviiko tiläpäisistuimella yleensäkään turvavöitä??? Mun mielestä ei.
    Olikohan muuten niin että nuo lisäistuimet pitää olla kiinnitetty seinään, jos ei etu- eikä sivuseinään niin pitää olla se väliseinä? Vai koskiko se vaan näitä nykyisiä yli 9m3 pakujen penkkejä?
     
  10. JAWA

    JAWA 1st gear

    Tilapäisistuimessa ei tarvi olla vöitä. 90 asteen säännön luulisi olevan ympäri suomen jo historiaa. Nykyinen STWni kilvitetty Raumalla -89 eikä siellä vaadittu väliseinää laminoidulla lasilla. Eikä 90 astetta, muista viilauksista puhumattakaan.
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    no penkkien ei tarvitse olla 90-asteen kulmassa . Ei tarvinnut olla edes 89-90.. kaikkialla maassa, vaan tulkinta riippui paikallisesta konttorista. Esim. Tampereella sai penkki olla loivassa kulmassa ja korkeaa väliseinää ei tarvittu. Kun valtio sai maahantuonnin tulpattua kesäkuussa 90, ohjeet yhtenäistettiin sen lievimmän mukaan. Jonka jälkeen penkkejä sai lisäillä olikos se vuoteen 1997?

    Turvavöitä ei tarvitse olla. "Seinän " ei tarvitse olla takana, van sai soveltaaa.

    Ongelma on siinä, että noita penkkejä ei saa enää laittaa edes autoihin joissa sellaiset ovat olleet enää edes takaisin.. Joten penkkien muuttamisn lailisuus on kysymysmerkki. Maalaisjärjellä sen luulisi onnistuvan, mutta autoverojtuissa ei järkeä käytetä.

    Siksi kannattaa selvittää etukäteen laillisuus jos vähennät yhden istumapaikan, jottei uutta 2:den penkkiä kolmen penkin tilalla pidetä uutena penkkinä ja isketä 12-15000 veroja maksuun. :soosoo:

    Jos istumapaikkojen määrä ei muutu, niin vaihtelisin rakenteeet hiljaisuudessa siitä huutelematta ja pitäisin huolen, että uudet täyttävät tuon vanhan säädöstön määräykset. Kysyttäess muutoksista myöntäisin vain uudelleen verhoilun... :odroll:
     
  12. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Joo, noihin laitteisiin ei kannata tehdä mitään muutoksia jotka poikkeaa rekisteriotteen merkinnöistä, muutoskatsastukseen jos joutuu niin mikään ei oo sen jälkeen varmaa.
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    Pöytää ei saa laittaa tavaratilaan, "mukiteline" on sallittu. Istuimien määrä ei saa muuttua. Keskipaikalle alastaiteltava pöytä, jossa on pari reikää on määräysten mukainen.
     
  14. Harri

    Harri 1st gear

    Omaa vania kun muuttelin niin kyselin nuita penkki systeemejä konttorilta ja siellä sanoivat että jos penkit on joko nenä tai selkä menosuuntaan niin vyöt tarttee mutta jos penkit on poikittain niin silloin ei tarvi... :-?
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mikähän tässä sisustuksen muuntelussa on oikein "valtiollinen loppulausunto"..? Olen joskus kysynyt tuosta sisustan muutoksesta konttoreilta, nii joka paikassa on asiaan vähän erin kanta? Toisten mielestä muutoksia saa tehdä ja toisten mielestä ei saa muuttaa mitenkään, osa ei ottanut asiaan mitään kantaa tai ei osaanut vastata. Olen laittanut AKE:kin kysymyksen tuosta monta kertaa mutta koskaa siihen ei ole vastattu??? Onko kysymyksessä TAAS joku suurin laintulkinta asia jota sovelletaan joka paikassa erilailla, mutta mitä kukaan ei uskalla varmasti asiaa todentaa. Jos täälä on katsastusmiehinä toimivia paikalla voisitteko antaa oman lausunnon näistä rakentelu hommista.

    Onko siis niin että jos Esim. kolari tai tulipalo tilanteessa sisusta joudutaan korjaamaan ja vaihtamaan nii näitä puu-penkkejä ei saa laittaa enää takaisin????

    Ps.
    Kyllähän nämä "veronkierto" vehkeet poistuvat vähitellen luonnolisestikin katukuvasta kun aikaa kuluu ja rungot ruostuu poikki lopullisesti..
     
  16. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Kertokaas mulle mistä löytyy pykälä joka mahdollistaa väliseinän madalluksen tai poiston.Kävin eilen katsastamas vaniin kolmannen eetupenkin mutta seinä projektin katsastusmiehet tyrmäs.Eikä oo mitään ku****pää niuhottajia.Jos § löytyy niin onnistun hommassa. Ja sitten....
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mietmi-3:

    Tämä on väliseinä asia aika yksinkertainen homma: JOS rekisteriotteessa lukee VÄLISEINÄ se myös pitää olla (liittyy tähän verovapaus lakiin ja sen aikaisiin säännöksiin..), mutta jos sitä ei lue mitään, silloin sen VOI poistaa jos haluaa, eli ainoastaan silloin se EI OLE PAKOLLINEN. Niin hullu tämä laki on. Aika harvassa verkeessä (siis pakuissa) tämä "välisenä" lukee otteessa. Olen nähnyt aika monta vania ja vain yhdessä luki otteessa olen nähnyt maininnan "väliseinästä".

    Mutta jos välttämättä tässä tapauksessa haluaa sen väliseinän pois voi homma olla monimutkainen: Auto täytyisi muutos katsastaa ja epäilempä että siinä samassa yhdeydessä joutuisit luopumaan takapenkistä (puupenkistä) jos sellainen on, sillä kun muutoskatsastus suoritetaan nyt (sovelletaan siis nyky säännöksiä), eivätkä "lisäpenkit" ole enää sallituja, koska tulkinnan mukaan "ne katsotaan tässä muutoksessa uudeksi rakenteeksi"..
     
  18. RiQ

    RiQ 1st gear

    Väliseinää...

    Just nyt ei oo säädöstä edessä, mut jos oikein muistan ni siinä luki...
    ANA tpp57 penkit pitää olla kiinni väliseinässä, takaseinässä tai auton sivuseinässä...

    Eli käsittääkseni ei väliseinä ole ainut mahdollinen kiinnitys kohta!!??

    Ittekkin ajattelin viritellä Astroon "puolikkaalla" väliseinällä....
     
  19. Anonymous

    Anonymous Guest

    Re: Väliseinää...

    Aivan, koska noissa farkuissa, joissa on kallistettu normaalin oloinen 50mm paksu takapenkki, se selkänoja on se "VÄLISEINÄ" :rotfl:
    Kas kun ANA:n mukaan tilapäis-istuin oli kiinnitettävä "seinälle" Ja istuin osan oli oltava nostettavaissa pystyyn "seinää" vasten. Ja siitä väliseinen korkeudesta ei säädetä yhtikäsmitään.


    Siis se ANA ttp 57 ei todellakaan määrää muuta kuin sen väliseinän.

    Ja tosiaan kyseessä on laintulkinta , josta on monta eritulkintaa ympäri Suomea. Siksi en muutoksista liikaa huutelisi, vaan muuttaisi siten, että istujalukumäärä pysyy entisenä ja penkkien rakenne on se ylösnostettava ja maks 50 mm paksu.

    Ja noi ana-penkit eivät tarvitse vöitä olivat sitten mihinkäsuuntaan tahansa.
     
  20. dumbovan

    dumbovan Gearhead

    mulla otteessa lukee väliseinä joka pitää olla ,mutta väliseinän "ikkunan" koosta ei ole olemassa säädöstä ainakaan paikallinen ingenööri ei löytänyt,eli nykäsin siihen parin metrin aukon ja tein selkänojan taittuvaksi et pääsee paremmin taakse nukkuun :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!