Huonon maalipinnan mattaaminen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja kole, 26.2.2005.

  1. kole

    kole 3rd gear

    Niin kun minulla olleepi auto jossa maalipinta on osittain aika pahasti auringon polttamaa (California vuodesta -87). Tasopinnoista lakka on lohkeillut ja väri on laikukasta. Nyt ei ole mahdollisuutta tehdä kunnon uusintamaalusta ja auton mattaväri olis aika härski. Sopii lookkiin.
    Kysymys kuuluu, saanko jollain tavalla autosta tasaisen mattapinnan.
    Tasopinnoista lakka on lohkeillut aivan milliluokan skraapuihin, isoja vikoja ei ole. Kyljet olis aivan hyvällä pinnalla. Kertokaapa arvon mattaajat :eek:
     
  2. naapukka

    naapukka 1st gear

    Jos kerta siisti, niin onko ihan pakko alkaa maalaan. Kuuluuko tämä katekoriaan, muutosta muutoksen vuoksi ???

    Mutta jos "pakko" matata niin elä mitään miranoleja tai muita yksikomponenttisia litkuja siihen levitä. Noin niinkuin tulevaisuutta ajatellen ...
     
  3. kole

    kole 3rd gear

    autossa nokkapelti, katto ja takaluukku on laikukas ja huonon näköinen.
    Kyljet on suht. hyvät. Ajattelin että saisiko vaikka hiottua auringonpolttamat kohdat tasaisen väriseksi, saa mennä mataksi. Kyljet vois käsitellä samoin. Tarkoitus on tehdä kunnon maalaussessio tulevana talvena ja nyt kesäksi vaan tasaisempi väritys.
     
  4. -TH-

    -TH- Gearhead

    jos lakka on lohjennut, niin sen saa siistiksi uudella lakkauksella,jos siis maalissa ei ole vikaa. mattaaminen ja pinnan sellaiseksi jättäminen pistää koko homman vituralleen, pinta silloin rikki ja maali imee kosteutta.....tämän voi sitten korjata varmalla tavalla ainoastaan siten että kaikki maali on kuorittava pois ja maalaus pitää tehä alusta lähtien.
    eli loppujen lopuksi ehkä on paras antaa olla ja tehä sitten kunnolla jos haluaa.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ohkanen hionta ja mattalakka päälle.
     
  6. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Myllytä koko auto karkeahkolla esim. Farecla-tahnalla.

    Jos et jaksa käsin hioa, niin osta sellainen myllytyskone.
    (alle 25 euroa hessumobiilissa.)

    Jos kerran maalaat joskus auton niin älä ihmeessä lakkaa tai maalaa mataksi. Aivan turhaa duunia, ja viimeistään kaduttaa kun aletaan tehdä pohjatöitä oikeaa maalausta varten.

    Ennen myllytystä kannattaa pestä auto huolella silikoninpoistolla
    tai edes rasvanpoistoaineella.
    Tämä helpottaa myöhempää ennen maalaushiontaa eteen tulevaa
    pakollista silikoninpoistoa.

    En ole automaalari, mutta näitä vinkkejä olen painanut mieleeni vuosien varrelta eri ammattilaisilta.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jep, kertaalleen vuosikausia sitten tuli vahattua silloinen peltoauto talvikuntoon. Ei vaan 10 vuotisna nassikkana vielä tajunnut, että hiontavaha ei ole samaa ainetta kuin kiillotusvaha... vaha kuin vaha purkissahan se tulee kumminkin :oops:

    Mutta se mattapinta oli tosi siisti ja tuli tosi vähällä vaivalla. Jälkeenpäin kolhuja oli helppo korjailla mattaspraylla. Vaunun väri oli valkoinen, mutta sillähän ei tässä hommassa väliä ole.
     
  8. kole

    kole 3rd gear

    huonon maalipinnan

    Itsekkin ajatelin toimenpidettä missä ei tarvitse tehdä "turhaa. Nokkapelti, katto ja peräpelti on saanut auringosta tarpeekseen ja niiden lakkaus on kiinni alustassa mutta se on täynnä mikrohalkeamaa ja sieltä läpi paistaa joku muu sävy. Auto on tumman sininen mutta lakkavioista paistaa jotain punertavaa. Tarkoitus on ensi talvena auto ottaa kunnon käsittelyyn ja tehdä maalaus kuntoon, mutta jos sillä pinnan myllyttämis/muulla sais sen väliaikaiseen kuntoon. Ensi talvi on vasta ensi talvena :lol:
     

Kerro tästä muillekin!