East meeting,Luumäki 20.7.19

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja paja1, 10.7.2019.

  1. mikaa7146

    mikaa7146 Gearhead

    Hirveä tapaus. Osanotot omaisille ja uhrien ystäville.
     
  2. Kalu

    Kalu Double Gearhead

    Suruvalittelut omaisille ja kavereille.

    Onko ideaa järjestää heille suruliputus, niinkuin useampi vuosi sitten porvoossa tapetun harrastajan kunniaks? (vai oliko se porvoossa?) Musta nauha, tai joku muu, harrasteajoneuvon antenniin tai peiliin, tai muuta vastaavaa? Kannattaa sit vamaan avata asialle oma aihe, täältä sitä ei kovin moni huomaa.
     
    mikaa7146, Nyypäle66 ja esmi tykkäävät tästä.
  3. kuula

    kuula Gearhead

    Tosi surkee juttu. Osanotot vaan täältäkii.
     
  4. Nyypäle66

    Nyypäle66 Gearhead

    Mietin samaa. Olisi hieno ele.
     
  5. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Porvoossahan tuo tapaus oli ja siellä järjestiin uhrien muistoksi jopa erillinen cruising.
     
  6. Nyypäle66

    Nyypäle66 Gearhead

    Muistan hyvin nauhankin minkä laitoin Monacon antenniin.
    Kyllä nytkin voisi jotenkin kunnioittaa.
     
    esmi tykkää tästä.
  7. SARKERI-71

    SARKERI-71 Gearhead

    East Meeting Salpa Hotelli Luumäki 20.07.2019

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  8. Tämä on ollut nyt oikeudessa:

    Venäläiskuskin syyte hylättiin
    Perjantaina 21. toukokuuta annetussa päätöksessään Etelä-Karjalan käräjäoikeus katsoi, että kuorma-autoa ajanut venäläiskuljettaja syyllistyi liikennerikkomukseen. Kuorma-auto ajoi 85 kilometrin tuntinopeutta, vaikka enimmäisnopeus raskaalla ajoneuvolla olisi ollut 80 kilometrin tuntivauhti.

    Syytteet kuolemantuottamuksesta hylättiin. Käräjäoikeuden mukaan kuljettajan olisi pitänyt ajaa merkittävästi alle 80 kilometrin tuntinopeutta välttääkseen törmäyksen.

    Ei ollut myöskään realistista odottaa kuljettajan ajavan niin hiljaa, että kuorma-auton voisi pysäyttää tien näkyvässä osassa lyhyitä ajovaloja käytettäessä.

    Kuorma-autoa ei havaittu
    Lisäksi oikeuden mukaan oli epärealistista odottaa, että kuljettajan olisi pitänyt osata varautua moottoriliikennetielle pysäköityyn ajoneuvoon.

    Oikeus katsoikin, että ajoneuvoa kuljettanut 24-vuotias nainen syyllistyi liikenneturvan vaarantamiseen pysäköimällä auton moottoriliikennetielle.

    37-vuotiaan ajoneuvon omistajan osalta käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen liikennerikkomukseen, kun hän käveli ajoradalla ennen onnettomuutta.

    Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta kuolemantuottamuksesta, koska hän 24-vuotiaan naisen mukaan töni noin 23-vuotiasta miestä ajoradalle. Oikeuden mukaan mies ei estämällä aiheuttanut nuoren miehen kuolemaa.

    Oikeus pani nimittäin merkille, ettei kukaan ole väittänyt, että 37-vuotias mies olisi estänyt ajoradalla seisseen puolisonsa kulkua. Todennäköisempää oikeuden mielestä on, että asianosaiset eivät syystä tai toisesta havainneet Lappeenrannan suunnasta tullutta kuorma-autoa.

    Ei rangaistuksia
    Vaikka Etelä-Karjalan käräjäoikeus katsoi venäläiskuljettajan, 24-vuotiaan kuljettajan ja 37-vuotiaan miehen syyllistyneen erilaisiin rikoksiin ja rikkomuksiin, rangaistusta ei määrätty.

    24-vuotiaan kuljettajan ja 37-vuotiaan miehen osalta katsottiin, että he menettivät kumpikin onnettomuudessa itselleen läheisen henkilön ja yhteisen lapsen vanhemman.

    Venäläiskuljettajan osalta käräjäoikeudella ei ollut toimivaltaa määrätä liikennerikkomuksesta rangaistusta.

    Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen.


    [​IMG]
    Kuorma-auton peräpää raapi pysäköidyn auton takakulman auki. [Kaakkois-Suomen poliisilaitos]
     
  9. Vermilion

    Vermilion Gearhead

Kerro tästä muillekin!