Uuden muovipuskurin maalaus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Anonymous, 11.2.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Projektina olisi uuden etupuskurin maalaus. Värinä on helmenhopea. Puskuri on siis uusi ja väriltään vaalea. Mitä tulisi tehdä, että maalaus onnistuisi ja saisi hyvän jäljen?

    Tarvitseeko puskuria hioa? Alle ilmeisesti tulee joku tartuntamaali, sitten varsinainen pintamaali, ja päälle lakka. Näin olen ymmärtänyt. Korjatkaa ihmeessä jos menee väärin :)
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Eikös ne pistä jonkin maalin elastisuutta lisäävän lisäaineen maaliin? Siis kun toi puskuri boijaa enenmmän kuin pelti. Ilman lisäainetta halkeaa/lohkeilee?
     
  3. dartman

    dartman 1st gear

    Elastinen aine tulee juu maalin sekaan. Ensin puskuri pestääj muovipesuaineella. Pohjalle muovipohjuste ennen maalimassaa,
    ->maalimassa, ->lakkaa.

    En ole ammattilainen mutta sivusta seurannut...
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    nykyään saa myös valmiiksi pohjustetuja tarvikepuskimia eli tartuttamista ei tarvita männäviikolla tuli tollanen värjättyä sierraan eli mattaus värimassaa,lakkaa johon 5%joustoainetta(vaihtelee eri merkeillä)mutta jos pinta muovilla käytetään tartuntalakkaa ennen varsinaista maalausta!
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Hio pinta karheeks 1200 vesipaprulla veten kans, kuivaa hyvin ja pese hyvin silikoninpesuaineella. Ruiskuta ohut kerros muovipohja-ainetta. Anna olla sen aikaa ku pinta on kuiva. Sitten vaan väriä pintaan. Jos on pehmeetä muovia, laita joustoainetta joko maaliin tai lakkaan. Koviin puskureihin ei tartte joustoainetta jos käyttää PPG:n tai Glasuritin maaleja/lakkoja.
    150 watin työmaavalaisin on hyvä lämmityksessä, mutta älä polta vaan liikuta pitkin pintaa etäältä.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kiitokset vinkeistä! Projekti on siirtynyt kylmien säiden takia, mutta pitänee ensi viikolla viimeistään käydä kaupasta tarvittavat tarvikkeet.

    Edelleen saa vinkkejä laittaa, jos jotain tulee mieleen :)
     
  7. velsuk

    velsuk 3rd gear

    Joissakin puskureissa on läheltä tarkasteltuna röpelöä, joka on yllättävän syvää. Sitä ei kannata yrittää hioa, koska siihen saattaa nousta karvat pystyyn. Itse olen käyttänyt paljon ohuita kerroksia ruiskupakkelia ja hionta varoen sen puhkaisemista. PPG on toiminut halpanakin versiona ilman mitään mömmöjä.
     
  8. custom cruiser

    custom cruiser 1st gear

    "Kumimainen" pehmeä muovi vasta tarvii joustoaineen. Ainaki spies heckerin
    maalit on pysyny ammattikäytössä ilman huomautuksia. Aina muovin päälle muovipohjuste, ja suosittelisin (ainakin itse käytän) vielä pohjamaalia välissä
    esim. "märkää märälle". Ruiskukitti on kätevä, mutta monet ammattilaiset ei suosittele sen käyttöä kuin "hätätilassa". Johtuen siitä että se on arka kosteudelle, kivenisku kittiin asti niin se kuulemma imee kosteuden itseensä.
    Ruiskukitti on kehitetty keskieurooppaan missä tulee isoja rakeita mitkä lommottaa auton.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    näin on , joustoainetta ei tarvii kuin näihin tosi kumimaisiin, yleensä spoilereihin. Tavan puskuriin ei tartte, nimimerkillä monen vuoden kokemus.
    Nykyään tulee muoviosat monella merkillä valmiiksi pohjamaalattuna, joten pohjustukseksi riittää mattaus ....
    Vittu nythän on lauantai-ilta ja minä töistä kirjoittelen .... AAAAAARRRGGGHHHH
     
  10. naapukka

    naapukka 1st gear

    ja kirjautuminen unohtui
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Puskuri on siis ihan muovinen, vähän joustava muttei kuitenkaan kuminen kuten joidenkin autojen spoilerit tms. Ja puskuri on väriltään vaalea, ilmeisesti pohjamaalattu?

    Tarvitseeko siis muutakuin hioa puskuri, ja laittaa varsinainen pintamaali päälle? Tarvitseeko lakkaa?
     
  12. naapukka

    naapukka 1st gear

    Kevyesti hiomapaperilla mahdolliset piikit pois ja mattaus karhunkielellä. Sitten vaan värit päälle. Lakan tarvii jos on kyse kaksikerrosväristä . Akryyli ei lakkaa tartte ...
     

Kerro tästä muillekin!