vanhasta navetasta autotalli

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja camino80, 2.1.2007.

  1. camino80

    camino80 1st gear

    eli.....oon tekemässä vanhasta navetasta autotallia ja haluaisinkin tietää että onko kellään kokemusta asiasta, siitä että ruostuttaako se lehmänpaska auton ihan pilalle? pestyhän se on ja lattiaa pitäis valaa tasaseksi osittain että vois sitte remonttia tehä
     
  2. C2.0

    C2.0 Gearhead

    Jossain vaiheessa tuosta oli pitkä juttu tällä palstalla...
     
  3. jamba

    jamba Gearhead

    Mulla on entinen navetta autotallina ja tilaahan on.. sen verta hyvin tuuletettu (harvat seinät), että ei siellä kosla ruostumaan ehdi. :D
     
  4. W201

    W201 3rd gear

  5. poku

    poku 1st gear

    Meillä on poikien kanssa Suomen vanhin automuseo vanhassa navetassa eikä mikään auto ole puhkiruostunut.
     
  6. bathory

    bathory Gearhead

    Olen katsonut yhtä taloa jonka pihalla olisi perinteinen navetta. Alaosa kiveä ja ylinen lautaa. Tuosta kiviosasta kiinnostaisi tehdä talli. Mutta miten mahdottomaksi (lue:kalliiksi) homma tulisi. Lattia epätasainen betoni. Pitäisi piikata kokonaan pois ja valaa uusi. N. 100 m2. Sen lisäksi puhkaista seinään reikä autotallin oville. Ja silti tila olisi liian matala.
    Unohtaisiko vaan koko jutun.

    Vai ostaisiko ko.talon ja pihalle joku taloon.comin talli. Mutta tulis sellanenkin sen 20ke maksamaan.
     
  7. Reivn

    Reivn 1st gear

    Lattian voi aina valaa uudelleen, mutta jos katto on liian matala niin ei maksa vaivaa. Onko siinä ala- ja yläosan välissä betonikatto vaiko puuta? Jos betoni niin korottaminen menee turhan vaikeeks, jos taas puuta niin riittävillä tuennoilla sitä voi kyllä korottaa tarvittavista kohden, eihän sen koko tallin tartte olla nelimetrinen sisäkorkeudeltaan :)
     
  8. kuutio

    kuutio Gearhead

    Mulla samanlaisia haaveita. Nykysen asuinpaikan pihassa vanha navetta ja jos ei nyt huippuluokan harrastekorjaamoa tekiskään, niin eihän katonalus säilytystilaakaan oo koskaan liikaa.

    Nyt tympii nää kaluston piharemontit ihan tosissaan. Täs tapauksessa on kyllä jykevät kiviseinät, niitten päällä muutama varvi tiiliä.
    Toisessa päädyssä ollu kanala ja maitokeittiö niin siellä jonkinlainen betonivälipohja.
    Tommosta n. parin metrin sisäkorkeutta.
    Täs toisessa päädyssä, ammuvainaitten osastossa, on puinen välipohja jo osittain romahtanu.
    Erittäin mielenkiintosta, sieltä pursuaa turvetta, hiekkaa, mätää puuta ym. kivaa.
    Ja "hiukan" pölyää. Jos sais aikaseks ees ton vintin tyhjäyksen niin vois kysellä imuriautoa imaseen yläkautta mitä se saa pois.
    Eli tähän päätyyn sais korkeutta senverran että vois haaveilla jostain pikkunosturistakin.
    Noihin kattotuoleihin pitäs vaan keksiä ehkä jotain lisätukia.

    Ja järjettömän paljon roinaa. Pakkohan tota on ruveta tyhjäämään. Jäteaseman laskutkin mun mielestä kohtuu arvokkaita. Täs pihapiirissä on tiukahkot kaavamääräykset eli tosta vaan ei välttämättä saa mitään uutta pytinkiä tehdä.
    Toi maidontuotanto on loppunu vissiin jo joskus -80 luvulla niin pahimmat käryt lienee jo haihtuneet.
    Oviaukko iso ongelma, oon jo muutaman ison kiven siirtäny niin nyt henkilöauto mahtuis siitä.
    Kun se navetan ulkonäkö pitäis säilyä ennallaan. Löysin jonkun vakuutuskirjan niin siinä käyttötarkotus merkitty varastoksi.
     
    isalmela tykkää tästä.
  9. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Kannattaa ottaa yhteys myös paikkakunnan rakennustarkastajaan koska noin suuri käyttötarkoituksen muutos on kyseessä.Veljeni ei saanut lupaa muuttaa navettaa autotalliksi.Valitettavasti.Roopen Korjaamo Keiteleellä on lihakarjanavetasta muutettu eikä mitään ongelmia tai hajuja.Samoin serkkuni ja myös edesmenneen Dodge ja Camaro harrastajan talli.
     
  10. kuutio

    kuutio Gearhead

    Joo...
    Kyllä tuntuu että kun liikaa kyselee niin usein jonkun pikkunilkki virkamiehen pitää vaan päästä pätemään ja kiusaa tekemään..
     
    xarper tykkää tästä.
  11. Kähmy 545

    Kähmy 545 Gearhead

    Itellä vanhasta navetasta tehty alkuun harraste tila, sittemmin lainmukaiset toimi tilat.
    Suurin haaste on nimenomaan kattorakenteet, yleensä navetassa tukitolppia / kantavia
    väliseiniä, niiden poistamisen tunsin suurimmaksi ongemaksi, ei välttämättä kallis
    homma, mutta sitäkin työläämpi.
     
  12. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Se on totta.Kuitenkin joku on saanut purkutuomioita näistä muutoksista ilman jonkun paperinsiirtäjän toimesta.Onneksi joku ilmoittaa asiallisesti kokemuksistaan.Omaa pajaa rakentaessa sattui kunnan inssi olemaan lomalla ja oli nähnyt että on jo katto laitettu niin sanoi että pitäisi hankkia rakennusluvat.Olin saanut kuitenkin suullisen luvan aloittaa kun oli hänen tekemät kuvat
     
  13. hodis

    hodis 3rd gear

    Joku on tehnyt konehallin vahasta sikalasta kaivamalla lattiaa alemmaksi, tuo onnistui kun on rinteessä. Jos mahdollista ja lattian joutuu uusimaan niin varteen otettava vaihtoehto. Jos seinät ehjät ym, niin ei välikaton korottaminen mahdottomuus ole, ei tietenkään tule itsekseen tai ilmaiseksi.
    Täälläkin piti kaupunkialueella tehdä toimenpideilmoitus talon maalauksesta samanväriseksi ja maksaa siitä 100e! Eipä ole tullut paljoa kyselyjä muuta kun suurimmat rakennelma ja näyttää ne kyselemättömätkin ilmestyvän pikkuhiljaa asemakaavoihin ja karttoihin.
     
  14. bathory

    bathory Gearhead

    Katto on betonia. Mietin jo et puhkaisis johonkin kohtaan reiän, että nosturin saisi :D mutta ei sinne esim. Vanilla ajamaan pystyisi.

    Navetan toinen pää on joku puimurihalli ollut joskus. Se on kauttaaltaan lautaa ja siinä on maa- ja lautapohja. Sinne sisälle ku rakentais kokonaan uuden tilan. Pari kymppiä siihenkin uppoamaan saisi kyllä.
     
  15. 0rs0n

    0rs0n Gearhead

    Mulla vanha navetta tallina. Toisella puolella on valut siellä nosturi. Sit jossai vaiheessa teen pienen maalaamon tuonne.
    Toisella puolella puu lattia. Siellä teen kans paljon mutten tuli töitä. Jossai vaiheessa teen sinne valut ja saan pari nosturia lisää

    Ihan hyvät tilat on. Sit on kaivuri erikseen. Sinne meinasin nosturin laittaa ja sais siellä puhaltaa ja massata
     
  16. kuutio

    kuutio Gearhead

    Noitten vanhojen seinien sisään rakentaminenhan on aina iso kompromissi. Uus olis aina uus ja sais helpommin mieleisekseen, tietty budjetin rajoissa. Mutta ainakin näin alkuun yritän saada jossain vaiheessa vaan tätä raivattua. Onneks tossa nyt on kumminkin jonkinlainen katto päällä, ei sinänsä haittaa sateetkaan. Saahan varastossa autojakin varastoida.... Ja nyt ei ole sitä budjettiakaan mitenkään isosti.
     
  17. bathory

    bathory Gearhead

    Uus sekin on kun uuden rakentaa vanhan sisään. Ainut et ulkopuolelta hienompi sitten ku vanha. Munst siis.
     
  18. bathory

    bathory Gearhead

    Onko kaikki navetat tollasia liian matalia? Vai onko olemassa korkeampiakin. Siis tollasia kivisiä. Kaikki mitä olen nähnyt on matalia. Ainakin noi 1940-1950 rakennetut.
     
  19. Rautamäki

    Rautamäki 3rd gear

    Kaikki vanhat. Koska lämmitysjärjestelmä (=lehmät) oli heikkotehoinen, ei ollut varaa tehdä yhtään ylimääräisiä lämmitettäviä kuutioita.
     
  20. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Ei ollut tutkimustietoa siitä että lehmät pysyisivät terveempinä pihatoissa kuin näissä tunkkaisissa navetoissa.Välikatto pois niin johan riittää korkeus
     

Kerro tästä muillekin!